حجتالاسلام والمسلمین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خطاب به دبیر جایزه جهانی شهید صدر اظهار داشت: مکتب علمی شیعه غنی از نظریههاست اما در تبیین و معرفی آنها ضعف وجود دارد و لذا باید تلاش بیشتری کنیم.
در دیدار حجتالاسلام والمسلمین یحیی جهانگیری، دبیر جایزه جهانی شهید صدر و رئیس نمایندگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در قم و حجتالاسلام والمسلمین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، چالشهای پیش روی ارائه نظریههای مکتب علمی شیعه به جهان غرب مورد بحث طرفین قرار گرفت.
حجتالاسلام والمسلمین خسروپناه در این دیدار، ضمن تمجید از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در برگزاری جایزه جهانی شهید صدر، چالش اصلی پیش روی ارائه نظریههای مکتب علمی شیعه به جهان غرب را ضعف در استخراج، تبیین و معرفی نظریههای علمای شیعه دانست.
وی افزود: مکتب علمی شیعه و حوزههای علمیه ما غنی از نظریهها در عرصه علوم انسانی هستند اما متاسفانه در استخراج، شناسایی، تبیین و معرفی این نظریه ها به قدر کفایت فعالیت نداشته ایم.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به برگزاری کرسیهای نظریهپردازی اظهار داشت: باید به این نکته حیاتی توجه داشت که برخی از نظریههای علوم اسلامی و شخصیتهای ارائه دهنده آنها ممکن است در این کرسیها شرکت نداشته باشند در حالی که آثار ایشان حاوی نظریههای مستحکمی در موضوع خود هستند و آنچه لازم است این است این نظریه ها از آثارشان استصحال و معرفی شوند.
عضو حقیقی شورای سیاستگذاری جایزه جهانی شهید صدر در ادامه با اشاره به آثار بزرگانی چون شهید مرتضی مطهری، مرحوم آیت الله مصباح و نیز استاد ابراهیمی دینانی در حوزه فلسفه و کلام اسلامی، افزود: به عنوان مثال در آثار این بزرگان نظریههای مهمی همانند نظریه علوم انسانی اسلامی آیت الله مصباح یا نظریه رابط و مستقل استاد دینانی قابل ارائه به جهان علم در غرب است و لذا ضعف اصلی ما در معرفی صحیح این نظریه هاست که باید برطرف شود.
در ابتدای این دیدار، حجتالاسلام والمسلمین جهانگیری در بیاناتی به تبیین تاریخچه شکلگیری ایده، فلسفه، اهداف برگزاری و روند اجرایی جایزه جهانی شهید صدر تا کنون و نیز چشم انداز آینده این جایزه پرداخت.
دبیر جایزه جهانی صدر با اشاره به استقبال فراوان اصحاب علم به ویژه حوزویان از این جایزه گفت: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به مثابه قرارگاه دیپلماسی علمی - فرهنگی انقلاب اسلامی، بر اساس رسالت اسلامی و انقلابی بر آن است که در قالب جایزه شهید صدر(ره)، اندیشههای ناب مرتبط با علوم اسلامی - انسانی را در عرصه بین الملل معرفی کند.
رئیس نمایندگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در قم تغییر رویکرد حوزه علمیه به جهان غرب از رویکرد تبلیغی در قالب اعزام مبلغ به رویکرد حضور دانشی در سطح جهان را مهمترین فلسفه برگزاری جایزه شهید صدر دانست.