کد خبر: 24932| تاریخ انتشار: پنـج شنبه ، ۱۳ اردیبهشت سال ۱۴۰۳ | ساعت ۱۰:۱۴:۰ | تعداد بازدید: ۴۳۲

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: می توان الگوی آموزش علوم پزشکی در کشور را آموزش حکمت بنیان نامید.
 
حجت الاسلام و المسلمین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در  بیست و پنجمین همایش آموزش علوم پزشکی و اختتامیه هفدهمین جشنواره شهید مطهری ضمن گرامی‌داشت مقام معلم و یاد و خاطره شهید مطهری اظهارداشت: استاد شهید مطهری عالم دینی، فقیه و فیلسوفی بود که از معرفت دینی، غیرت، عقلانیت و ادب دینی برخوردار بود.
 
وی در ادامه افزود: آموزش علوم پزشکی در کشور دارای یک الگوی حکمرانی است که قابل تسری به رشته‌های دیگر است.
 
استاد خسروپناه با بیان این که کارهای بزرگی در کشور در حوزه آموزش، پیشگیری، بهداشت و درمان انجام شده است، خاطرنشان کرد: امروز هیچ بیماری وجود ندارد که در دنیا درمان شود اما درمان آن را در ایران غیرممکن باشد که این اتفاق با وجود تحریم ها کار بزرگی است.
 
وی با اشاره به خودکفایی جمهوری اسلامی ایران در تولید دارو و پیشرفت‌هایی که در حوزه دارو و پزشکی صورت گرفته است، گفت: می‌توان الگوی آموزش علوم پزشکی در کشور را آموزش حکمت بنیان نامید.
 
حجت‌الاسلام و المسلمین خسروپناه عنوان کرد: این الگوی حکمت‌بنیان پیش از ورود اسلام در ایران با تأسیس دانشگاه جندی شاپور در دزفول  انجام شد و پس از ورود اسلام توسعه پیدا کرده است.
 
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی عنوان کرد:  سیر پیشرفت‌ها در سال‌های اخیر و یا یک و یا دو قرن اخیر نبوده است و پیشینه طولانی دارد.
 
وی در خصوص دوگانه الگوی حکمت‌بنیان، پیوند نظر و عمل، پیوند عقلانیت و اخلاق، پیوند استاد و شاگرد و پیوند کمیت و کیفیت را از ویژگی های این الگو برشمرد.
 
استاد خسروپناه افزود: یک پزشک اگر عقلانیت نظری و عملی داشته و اخلاق پزشکی، نداشته باشد پزشکان او را پزشک نمی‌دانند. در تاریخ پزشکی ایران، پزشک با اخلاق تواضع‌اش معرفی می‌شود.
 
وی گفت: از دیگر موارد الگوی حکمت‌بنیان پیوند استاد پروری و شاگرد پروری است که یکی از سنت‌های حسنه در نظام آموزشی ما بوده و در شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز مصوب شده است.
 
حجت‌الاسلام و المسلمین خسروپناه با بیان اینکه دانشجو در کنار استاد قدم به قدم رشد می‌کند، اظهارکرد: یکی از موارد آن حرکات جهادی است که استاد متبحر همراه با دانشجویان خود برای خدمت‌رسانی به مناطق محروم می‌رود.
 
وی چهارمین مورد الگوی حکمت بنیاد را پیوند کمیت و کیفیت دانست و افزود: باید آینده‌نگر باشیم و در کنار رشد کمی پزشکی به کیفیت نیز توجه کنیم. اگر بدون در نظر گرفتن زیر ساخت‌ها، آموزش پزشکی را افزایش دهیم خلاف الگوی حکمت بنیان است چرا که باید کمیت و کیفیت را با هم جلو ببریم.
 
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی عنوان کرد: امروز فناوری حکمرانی پزشکی مهم بوده و می تواند ما را در تعالی پزشکی کمک کند، با این مدل است که حکمرانی نخبگانی ممکن خواهد شد.

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7