به گزارش مرکز رسانه و روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجتالاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی به مناسبت روز دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی حاضر شد و در جمع دانشجویان درباره این روز اظهار کرد: روز دانشجو روزی است که سه دانشجوی مدافع استقلال کشور تاریخساز شدند به دست رژیم پهلوی و به دستور صریح آمریکاییها در سال 1332 توسط رژیم پهلوی به شهادت رسیدند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: در آن زمان دانشجویان چهار ماه پس از کودتای 28 مرداد علیه دولت مصدق تجمع و اعتراض کردند چراکه آمریکا قصد داشت روابط ایران و انگلیس بعد از ملی شدن صنعت نفت -که خلاف خواست مردم ایران بود- را دوستانه کند.
وی افزود: جنایات آمریکا از همان دوران و قبل از آن در ایران و جهان آنقدر فراوان است که دیگر هویت دولتمردان آمریکا جنایتکار شناخته میشوند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: دانشجویان امروز کشور نباید جنایات انگلیس و آمریکا را از یاد ببرند، سفارت آمریکا همواره جاسوسخانه بود که بعد از انقلاب دانشجویان آگاه پیرو خط امام(ره) این جاسوسخانه را جمع کردند، آمریکا همواره میخواست ایران را نابود کند، زمانی آمریکا طرح کودتای نوژه دنبال کرد و قرار بود در همدان و تهران اجرایی شود اما مادر وطنپرست افسر نیروی هوایی که در کودتا مشارکت داشت، کودتا را لو داد. آمریکا در جنایتی دیگر حمله طبس را صورت داد، در جنگ تحمیلی علیه مردم ایران تمام تلاش خود را به کار گرفت.
وی ادامه داد: آمریکاییها در زمان جنگ حتی اجازه نمیدانند نیازهای اولیه خود مانند پارچه نظامی را تأمین کنیم و در برخی از عملیات لباس نظامی و پوتین نداشتیم و موشکهای 9 متری به صدام میفروختند تا به کوچههای سه متری دزفول بزنند، پس از حملههای موشکی، جانهای تکّه تکّه کودکان را از آوار درمیآوردیم شبیه همین جنایات رژیم صهیونیستی که علیه کودکان غزه میبینید.
استاد خسروپناه اضافه کرد: منافقین اوایل انقلاب 17 هزار نفر را با حمایت آمریکاییها در ایران ترور کردند و امروز دم از زن زندگی آزادی میزنند البته تفکر کاپیتالیسم آمریکایی متخص به ایران نیست آمریکاییها در 245 سال از عمر خود در 227 جنگ شرکت کردهاند، در نیمه دوم قرن بیستم به 22 کشور حمله کردند که از جمله آنها بمباران هیروشیما با 300 هزار کشته، لشکرکشی به برلین، حمله به کره شمالی، اردن، لبنان، کوبا، ویتام، افغانستان و... بود، در بحرانها از جمله بحران سوریه، عراق، یوگسلاوی، مجارستان، مصر، کوبا، اتیوپی، نیگارا، لهستان حضور داشتند. در کودتاها در ایران، عراق، شیلی، آرژانتین و ترکیه و انقلابهای مخلمی نقش داشتند.
وی ادامه داد: 94 درصد زنان هالیوودی در آمریکا گرفتار تعارض شدند، بالاترین نرخ تجاوز و تعرض به عنف در آمریکاست، با این اتفاقات و جنایات؛ حقوق بشر به بازیهای تبلیغاتی محدود شده است. به جنایات آمریکا و کشورهای سلطهگر توجه نمیکنند و این رویکرد عادلانه نیست.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره مواجهه با تفکر کاپیتالیسم آمریکاییها گفت: آمریکاییها در دوران حکومت دستنشانده پهلوی و بعد از انقلاب اسلامی در دوران نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران به ایران رحم نکردند، مواجهه ما باید بر اساس آیه وَ أَعِدُّوا لَهُمْ مَا اسْتَطَعْتُمْ مِنْ قُوَّة وَ مِنْ رِباطِ الْخَیْلِ تُرْهِبُونَ بِهِ عَدُوَّ اللهِ وَ عَدُوَّکُمْ وَ آخَرینَ مِنْ دُونِهِمْ لاتَعْلَمُونَهُمُ اللهُ یَعْلَمُهُمْ وَ ما تُنْفِقُوا مِنْ شَیْءٍ فی سَبیلِ اللهِ یُوَفَّ إِلَیْکُمْ وَ أَنْتُمْ لاتُظْلَمُونَ (هر نیروئى در قدرت دارید براى مقابله با آنها (دشمنان) آماده سازید و اسب هاى ورزیده (براى میدان نبرد) تا به وسیله آن دشمن خدا و دشمن خویش را بترسانید و (همچنین) گروه دیگرى غیر از اینها را که شما نمىشناسید و خدا آنها را مىشناسد و هر چه در راه خدا (و تقویت بنیه دفاعى اسلام) انفاق کنید بهطور کامل به شما باز گردانده مىشود و به شما ستم نخواهد شد) باشد.
استاد خسروپناه بیان کرد: امروز اگر جمهوری اسلامی ایران تا این اندازه در حوزه دفاعی رشد نمیکرد ایران به 9 کشور تجزیه میشد، قدرت دفاعی جمهوری اسلامی ایران جلوی بسیاری از تهدیدات را گرفته است، آنچه به ما اقتدار می دهد علم است و علم در دانشگاه و حوزه تولید میشود. روحانیت امروز نباید روحانیت 300 سال پیش باشد بلکه باید روحانیت آیندهنگر 300 سال آینده باشد.
وی اضافه کرد: دانشگاه نباید به رشتههای شیمی و فیزیک محدود باشد بلکه باید در علوم نو پدید روز مانند فیزیک کوانتوم حرف اول بزند چراکه امروز دنیا به فناوریهای نرم و فناوریهای نوین سخت مجهز شده است و دیگر حتی سخن از هوش مصنوعی به تنهایی نیست بلکه هوش مصنوعی کوانتومی و کامپیوتر کوانتومی مطرح است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره رویکرد تحولی دانشگاههای برتر جهان ادامه داد: این دانشگاهها مدام در حال تغییر و بهروزرسانی هستند، دانشکدههای موضوعی شکل میدهند یکی از علتهایی که با وجود جنایتهای آمریکا، نخبگان همچنان به آمریکا میروند روزآمد بودن دانشگاهها در آنجاست. امّا در دانشگاههای ما دانشجویان مهارت یاد نمیگیرد و فقط مدرک میگیرند این دانشگاه امروز، نیست. در حالی که دانشجو بعد از دوره لیسانس باید مهارت لازم برای ورود به بازار کار را داشته باشد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: در گذشته فقط تحصیل جوانان مطرح بود و دانشگاهها سعی میکردند نیاز به تحصیل را برطرف کنند اما امروز دیگر نیاز جامعه و حتی دانشجو، تحصیل نیست بلکه دانشجو میخواهد نیازهای جامعه را برطرف کند و در ازای آن کسب درآمد داشته باشد.
استاد خسروپناه اعلام کرد: شورای عالی انقلاب فرهنگی طرح کارآمدی دانشگاهها را در دستور کار دارد چراکه هنور دانشگاههای کشور در نسل اول و دوم هستند، در این مسیر آئیننامه ارتقای اعضای هیئت علمی را دنبال میکنیم تا مقاله محوری به مسئله محوری تبدیل شود. همچنین باید طرح آمایش سرزمینی را جدی بگیریم تا همه دانشگاهها در یک شهر؛ یک رشته را که متقاضی هم ندارد، نداشته باشند بلکه رشتههای جدید جایگزین شوند. نباید فقط به فکر رشد کمی باشیم باید کیفیت و اشتغال را نیز مدنظر داشته باشیم.
وی گفت: اگر مسئله علم کشور با مهارت و نیاز جامعه پیوند نزنیم به خودمان خیانت کردهایم چراکه برخی نخبگان مهاجرت میکنند و دانش و عمرشان را در اختیار دیگران میگذارند. بنابراین باید به هوش و استعداد دانشجویان توجه کنیم و آنها در مسیر صحیح قرار دهیم.