کد خبر: 22772| تاریخ انتشار: دوشـنـبه ، ۱۲ تیر سال ۱۴۰۲ | ساعت ۱۱:۴۷:۰ | تعداد بازدید: ۶۲۰

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: برنامه‌های فرهنگی باید پروژه محور باشد یعنی باید به طور دقیق، زمان و مکان اجرای طرح، مخاطب، مجری و حتی میزان بودجه استانی یا ملی آن مشخص باشد.


به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجت اسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه روز دوشنبه در نشست اعضای شورای فرهنگ عمومی استان همدان اظهار داشت: هر موضوع و طرح فرهنگی در هر جای کشور باید دارای هدف مشخص باشد.
وی همچنین بر ضرورت برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی در هر استان تاکید کرد و گفت: سند استانی، برنامه پنج ساله و یک ساله در این‌باره نوشته شده که معتقدم سند یک ساله اجرایی و عملیاتی‌تر است چرا که در این مدت تک تک پروژه‌ها با مشخصات و اعتبار دیده شده است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: ارزیابی عملکرد شورای فرهنگی عمومی استان همدان بیانگر عملکرد مثبت و موفق این شورا در سال گذشته است و با این وجود در بخشی از سند فرهنگی همدان محل تامین بودجه، زمان و مکان اجرای طرح مشخص نشده است که باید این نواقص رفع شود.
حجت الاسلام خسروپناه اظهار داشت: به‌تازگی در شورای مهندسی فرهنگی به ریاست دکتر محمد مخبر، معاون اول رییس جمهور پیشنهاد اختصاص یک هزار میلیارد تومان برای این مهم موافقت شد و این مبلغ در بودجه سالانه نیز مصوب شده است.
وی تاکید کرد: باید با بررسی دقیق و میدانی در هر استان و به‌طور نمونه ۱۰ اولویت شاخص را مطرح و یا ۵۰ طرح ذیل آن نیز تعریف کرد.
وی یکی از پروژه‌های شاخص در هر استان را راه‌اندازی ستاد رصدخانه فرهنگی عنوان کرد و گفت: شورای فرهنگ عمومی قرارگاه فرهنگی استان است که سطح آن باید به شورای تامین برسد یعنی همه مصوبات آن باید همچون مصوبات شورای تامین لازم الاجرا باشد.
 دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، با تاکید بر اینکه کمبود بودجه نباید بهانه‌ای برای اجرایی نشدن مصوبات شود، گفت: مدیر نباید منتظر بودجه برای اجرای کار باشد، چرا که مدیران باید با پیگیری مجدانه از مسئولان ملی برای اجرای مصوبات شورای فرهنگ عمومی بودجه مطالبه کنند.
وی اظهار داشت: همدان شهری عالم و عارف‌پرور بوده و دولت‌های مختلفی همچون آل بویه در این شهر خدمت کردند همچنین این شهر سابقه حکمرانی در قبل و بعد از اسلام را دارد، بنابراین سرزمین نوپدید نبوده بلکه همدان شهر تمدنی است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: وجود شیخ رضا همدانی، ملاحسینقلی همدانی و شیخ انصاری در همدان، سلسله عرفانی را مدون و نظام‌مند کرد و شیخ انصاری اخلاق و عرفان را با هم توجه داشت.
حجت الاسلام خسروپناه ادامه داد: مردم همدان در اقیانوسی از فرهنگ و هنر زندگی می‌کنند با این وجود ساکنان خارج از این استان بیشتر از شما به علمای و فرهیختگان همدان توجه دارند.
وی با تاکید بر اینکه باید برای ابن‌سینا هر سال یک نشست علمی و بین‌المللی با حضور مهمانان از نقاط مختلف جهان برای تشریح ابعاد مختلف این دانشمند برگزار کرد، گفت: یک اندیشمند ایتالیایی ۱۵ سال بر روی الاهیات شفا ابن‌سینا مطالعه و آن را با متافیزیک ارسوط مقایسه کرده و درمی یابد که ابن سینا ۴۰ درصد از ارسطو تاثیر گرفته و مابقی سخنان خودش است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: خارجی‌ها مجذوب اندیشه‌ها و علم ابن‌سینا هستند برای نمونه در بنیاد فلسفه استانبول، حاضران به‌شدت رغبت و علاقه‌مندی خود را به این دانشمند نشان داده و جلسه به پرسش و پاسخ درباره ابن سینا تبدیل شد.
حجت الاسلام خسروپناه افزود: افغانستانی‌ها سید جمال اسدآبادی را متعلق به خودشان می‌دانند هر چند ملیت این اندیشمند زیاد مهم نیست بلکه شخصیت او اهمیت دارد.
وی اضافه کرد: سید جمال‌الدین اسدآبادی آغازگر اندیشه اسلامی در دنیای مدرن بود و او یک جریانی در مقابل سنت متحجر و روشنفکر انتقادی ایجاد کرد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: برخی شخصیت های تحول آفرین از جمله امیر کبیر متاثر از سید جمال الدین اسدآبادی بودند،بنابراین نسل جوان که دنبال هویت هستند با توجه به این علما هویت می یابند.

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7