کد خبر: 22343| تاریخ انتشار: پنـج شنبه ، ۱۴ اردیبهشت سال ۱۴۰۲ | ساعت ۱۱:۲۳:۰ | تعداد بازدید: ۷۹۸

حجت الاسلام والمسلمین دکتر عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در آیین افتتاحیه بیست و چهارمین همایش کشوری آموزش علوم پزشکی که در محل دانشگاه علوم‌ پزشکی ایران برگزار شد، بر ضرورت توجه به مکتب سلامت در اسلام تاکید کرد.
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجت الاسلام والمسلمین دکتر عبدالحسین خسروپناه در بیست و چهارمین همایش کشوری آموزش علوم پزشکی با گرامیداشت یاد شهید مطهری و مقام معلمان و استادان اظهار کرد: دانشگاه‌های علوم پزشکی الگوی خوبی در آموزش و تعلیم و تربیت به راه انداخته‌اند که دانشگاه های دیگر می‌توانند از آن استفاده کنند.
وی با اشاره به‌عنوان همایش مبنی بر «آموزش پاسخگو و دانشگاه متعالی» آن را حکیمانه دانست و افزود: متاسفانه کسانی که علوم انسانی یا علوم پایه می‌خوانند نمی‌توانند کاربست علمی که فراگرفته‌اند را بیابند و این در حالی است که کشور نیازهای متعددی در حوزه علوم انسانی و علوم پایه دارد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به آموزش پزشکی ادامه داد: در علوم پزشکی دانشجو و استاد در کنار بیمار هستند و آموزش می‌بینند و از این طریق بیمار درمان می‌شود، قطعا این بهترین نوع آموزش است.
استاد خسروپناه با اشاره به حوزه کشاورزی بیان کرد: هم اکنون 10 هزار عضو هیئت علمی در حوزه کشاورزی داریم اما 70 درصد محصولات کشاورزی وارد می‌شود، مشخص است که وزارت کشاورزی ارتباط مناسبی با اعضای هیئت علمی برقرار نکرده و هر یک راه خود را می‌روند، اگر این ارتباط برقرار شود می‌توان شاهد خودکفایی در حوزه های متعدد غذایی بود.
وی در ادامه بر به روز رسانی نقشه جامع علمی کشور تاکید کرد و گفت: بخش پزشکی سند نقشه جامع علمی کشور را باید فعالان و اساتید حوزه پزشکی به روز رسانی کنند نه اینکه اساتید حوزه علوم پایه و طبیعی درباره آن تصمیم‌گیری کنند، اینگونه نیاز دانشگاه ها استخراج و برای آنها چاره‌اندیشی می‌شود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به مکتب سلامت اسلام تاکید کرد: علم پزشکی اسلامی نداریم و کسانی که در این باره ادعا می‌کنند در اشتباه هستند بنابراین شاخص ارزیابی پزشکی همین متدولوژی پزشکی است اما مکتب سلامت در اسلام وجود دارد. 
استاد خسروپناه ادامه داد: نام خداوند سبحان، سلام است و نام اسلام هم از سلام است. اسلام هم به معنای تسلیم شدن در برابر خدا و سلامت شدن است. در قرآن تعابیر مختلفی نظیر دارالسلام، سبل السلام و قلب سلیم آمده است بنابراین ریشه اسلام، سلام و سلامتی است و اسلام بر جسم و روح سالم تاکید دارد. 
وی پیشگیری را بهتر از درمان دانست و اضافه کرد: در این مسیر اگر قرار است معاونت درمان وزارت بهداشت بودجه مشخصی داشته باشد، بودجه معاونت بهداشت و سلامت باید دو برابری در نظر گرفته شود و در کنار دغدغه ساخت بیمارستان، دغدغه حفظ سلامت و پیشگیری را داشته باشیم. پیشگیری به آموزش و گفتمان‌سازی نیاز دارد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر قاعده لاضرر در اسلامی گفت: قاعده لاضرر از جمله «لا ضَرر و لا ضِرار فی الاسلام؛ هر گونه ضرر و ضرار در اسلام ممنوع است» برگرفته شده است. بر این اساس اگر وضو گرفتن برای فردی ضرر داشته باشد نباید برای نماز وضو بگیرد، یا اگر روزه برای کسی ضرر دارد نباید روزه بگیرد و ثوابی برای او در نظر گرفته نمی‌شود. 
استاد خسروپناه بیان کرد: زمانی فقها درباره مرگ مغزی اختلاف نظر داشتند اما وقتی جلسات هم‌اندیشی با پزشکان و متخصصان در این زمینه برگزار شد اکثرا به نظر واحد رسیدند و مرگ مغزی را به‌عنوان مرگ تلقی کردند و حتی درباره آن فتوا صادر کردند. 
وی ادامه داد: در مکتب اسلام اصولی داریم که استادان علوم پزشکی می‌توانند به آنها بپردازند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: یکی از حوزه های مهم در سلامت، سلامت تخیل و عقلانی است، اندیشمندان حوزه و دانشگاه می‌توانند در این زمینه با یکدیگر مباحثه داشته باشند. همچنین سلامت اخلاق نیاز امروز جامعه است، برخی در داوری نیاز مردم همواره ایجاد یاس می‌کنند و گذشته را مورد نکوهش قرار می‌دهند این هم یک بیماری است که باید درمان شود.

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7