کد خبر: 20979| تاریخ انتشار: یـک شنبه ، ۳۰ مرداد سال ۱۴۰۱ | ساعت ۸:۱۱:۰ | تعداد بازدید: ۵۳۲

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در خصوص صدور مجوز برای مجموعه فعالیت‌های فرهنگی گفت: مجوز معجزه نمی‌کند، اما ماده واحده‌ای در مجلس است که امیدواریم مشکل مالیات و انواع مواجه‌های مجموعه‌های هیئتی، مسجدی و قرآنی را حل کند.
حجت‌الاسلام محمد قمی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، عصر روز گذشته، ۲۹ مرداد در گردهمایی فرهنگی قرآنی استان که با عنوان «عهد جهاد» در سالن پیامبر اعظم(ص) استانداری برگزار شد، گفت: بهم‌ریختگی، آشفتگی و تشتت در نحوه حکمرانی فرهنگی نکته درستی است، شاید این مسئولیت‌های مهم را کسی عهده‌دار نباشد و این امر آسیب بزرگی است. مقام معظم رهبری تذکر صریحی در خصوص ضرورت بازسازی انقلابی ساختار فرهنگی بیان فرمودند که باید مورد توجه واقع شود.
قمی با تأکید بر اینکه با وجود آشفتگی و بهم‌ریختگی در حوزه فرهنگی گره‌های بزرگ باز نخواهد شد، افزود: یکی از مطالبات مهم این جمع مباحث فرهنگی است و این درخواست به‌ حقی است. یکی از اولویت‌های برنامه‌ای ما در سازمان تبلیغات اسلامی دنبال کردن این امر مهم است و درخواست شما مرور فرمایش مقام معظم رهبری است. یکی از مخاطبان ضرورت بازسازی انقلابی ساختار فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی است و ما نیز در حد مسئولیت حوزه اختیاری خودمان باید پاسخگو باشیم و یکی از مواردی که از  این امر مهم توقع می‌رود انسجام محتوایی است.
وی ادامه داد: بازسازی انقلابی ساختار فرهنگی بدین معنا نیست که مردمی بودن فعالیت‌های فرهنگی، تبلیغی و دینی از روحانیت سلب شود، اما لازم است نیازهای دارای اولویت جامعه بین ما فرهنگیان به اشتراک گذارده و سر این اولویت‌ها توافق حاصل شود. تحقیق در مورد اولویت‌های جامعه در دستور کار همه قرار گیرد و تمام فعالان این حوزه با روش دقیق و نگاه کارشناسانه به اولویت‌ها بپردازند. این شهر گنجینه‌ای از هنرمندان مکتبی، آیینی و انقلابی که باید پای کار باشند؛ چراکه گاه شعر شاعری می‌تواند اثرگذار از منبر روحانی باشد؛ از این رو باید همه به فرهنگ اهتمام داشته باشند و در کنار یکدیگر برنامه‌ها را پی ببرند.
قمی بیان کرد: اولویت‌ها باید در قالب مباحثه استخراج و مورد واکاوی قرار گیرند و پس از آن موارد به دست آمده رصد و در اختیار کنشگر مؤثر فرهنگی قرار گیرد. اداره کل تبلیغات اسلامی استان مرکزی در حوزه فرهنگ با تشکیل اتاق وضعیت زیست‌بوم فرهنگی استان اقدامات خوبی انجام شده و نسخه‌هایی از این فعالیت‌ها باید در اختیار فعالان این عرصه قرار گیرد تا کنشگران متوجه شوند زیرپوسته شهر و حاشیه شهر با چه آسیب‌هایی مواجه هستند و به آنان چه می‌گذرد.
مبلغ بداند در چه اموری وارد شود
وی در ادامه به فعالیت‌های قرآنی اشاره و تصریح کرد: مبلغان باید بدانند در هریک از اماکن به چه مباحث محتوایی پرداخته شود. اگر مبلغی قصد دارد برای مؤسسات محتواسازی کند باید بداند در چه اموری وارد شود. با توجه به اینکه شرایط برای صحبت فعالان حوزه قرآنی و  فرهنگی فراهم بود حیف شد اگر از نمایندگان قرآنیان نیز در این جایگاه نکاتی در این رابطه بیان می‌کردند بیشتر استفاده می‌کردیم. تمام جهاد تبیین ما باید تبیین کتاب الهی باشد. قرآن تماماً شفاست و ناظر به دردهای مختلف نسخ مختلف تجویز می‌کند.
قمی با بیان اینکه از پیشنهادهای ارائه شده در خصوص مباحث فرهنگی استقبال کرده و در دستور کار قرار خواهیم داد، اما برخی از پیشنهادها از حیطه کاری بنده خارج است و در کنار شما مطالبه‌گر خواهم بود، اضافه کرد: به طور مثال در برنامه آموزشی و درسی حوزه علمیه خواهران و برادران برخی موارد باید به بدنه برنامه‌های آموزشی برود و فوق برنامه محسوب نشود و این مهم یکی از آرزوهای ماست و مسئولان حوزه همچون آیت‌الله اعرافی و حجت‌الاسلام بهجت‌پور نیز با این نظر همسو و موافق هستند.
وی ضرورت تجربه‌نگاری در فعالیت‌های فرهنگی را مورد تأکید قرار داد و افزود: کار خوبی در پیشران هدایت انجام شده و تعداد بسیاری از طلاب تجارب خود را به اشتراک گذاشتند و برای سایرین نیز قابل استفاده است. همچنین نقش کلیدی هیئت‌های مذهبی به درستی جانمایی نشده است و همه ما در این راستا به سهم خود مقصریم، حتی هیئت‌ها نیز برای معرفی فعالیت‌های خود از رسانه استفاده نکردند. صدا‌و‌سیما و سایر رسانه‌ها بُعدی از جنگ امروز هستند و اگر فردی کار فرهنگی خوبی کرد، اما تبلیغات رسانه‌ای را به موازات آن تقویت نکرد بخشی از جنگ و کارزار را جدی نگرفته است.
قمی در پاسخ به مطالبه یکی از بانوان در خصوص تبرعی بودن فعالیت‌های آنان بیان کرد: گاه برخی فعالیت‌ها از سوی بانوان و آقایان تبرعی انجام می‌شود، اما اگر خانم یا آقایی دارای تخصص خاصی بود که می‌توانست منبع درآمدی برایش باشد، ما نگفتیم تبرعی باشد و مشکلی نیست. همچنین مساجد و توجه به این اماکن مقدس بسیار مورد تأکید است. استان مرکزی در این حوزه بسیار خوب کار کرده و امیدواریم جلودار مسئله احیای مسجد باشد. هیئت‌ها در مساجد حضور داشته باشند تا رونق این اماکن بیشتر از قبل باشد. ضروری است به فعالیت‌های مؤثر فرهنگی در مساجد میدان داده شود.

مجوز معجزه نمی‌کند
وی در خصوص صدور مجوزها برای فعالیت فرهنگی نیز گفت: مجوز معجزه نمی‌کند، برگزاری مجالس عزاداری و کرسی‌های تلاوت آزاد است و کسی به انجام آن معترض نیست و اشکالی پیش نخواهد آمد، اما مجوز گرفتن بخشی از زمینه‌ها را تسهیل می‌کند ما نیز تلاش می‌کنیم. ماده واحده‌ای در مجلس است که امیدواریم مشکل مالیات و انواع مواجه‌های مجموعه‌های هیئتی، مسجدی و قرآنی را حل کند.
وی توجه به جهاد تبیین را یکی از مسئله‌های اولویت‌دار دانست و ادامه داد: رهبر معظم انقلاب این امر مهم را روی میز ما قرار داده است، آن‌هم نه به عنوان پیشنهاد و توصیه، بلکه به عنوان واجب، ضروری اجتناب‌ناپذیر. معظم‌له در این خصوص بیاناتی فرمودند اگر تلاش‌ها و برنامه‌های ما برای تحقق جهاد تبیین کفایت می کرد از توصیه به مرحله اعلان جهاد عمومی و فریضه نمی‌رسید؛ پس کفایت نکرده که ایشان دستور صادر فرمودند و باید چاره اندیشید.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی اضافه کرد: رهبری فرمودند هیئت، کانون جهاد تبیین است و مسئولان باید برای تحقق این مهم به خود و هیئت مذهبی زیرنظرشان سخت گرفته و خودشان به خودشان پاسخ دهند که چه میزان در روشنگری اذهان مردم قدم برداشتند؟ عمل به جهاد تبیین اقدامی سطحی‌انگارانه نیست. باید تفکر کرد که چگونه می‌توان کارهایی انجام داد تا جهاد تبیین مؤثرتر عمل کند.
قمی ادامه داد: مسجد کانون جهاد تبیین و محل جدا کردن حق از باطل است. کارهای اجتماعی که برای رفع گرفتاری مردم انجام می‌دهیم ضروری است و هیچ‌یک ادا نیست. مسجد محل پرچم‌داری کلمه حق است و مجموعه‌های قرآنی برای «لِتُبَيِّنَ لِلنَّاسِ مَا نُزِّلَ إِلَيْهِمْ، بر تو این ذکر (یعنی قرآن) را نازل کردیم تا برای مردم آنچه را که به آنان فرستاده شده بیان کنی» اولاتر هستند که تبیین عقاید قرآنی برای جامعه داشته باشند. تبیین همان چیزی است که دشمن نمی‌خواهد روشن شود و علاقه دارد در سکوت بماند.

خوبی مردم بازگو شود
وی افزود: بین مردم به حدی خوبی وجود که حتی این خوبی مردم بین ما زمزمه نمی‌شود و وقتی بازگو نمی‌شود آنان هر روز ناامیدتر از قبل می‌شوند. رهبری در مورد بیانیه گام دوم فرمایشاتی دارند که باید مورد اهمیت واقع شود. فقط نباید به تلخی‌ها و مشکلات پرداخت باید نقاط مثبت را گفت و مردم را امیدوار کرد و از طرف دیگر مشکلات را طوری گفت تا کم کارها روسیاه باشند. حضور و هزینه مردمی امسال برای اقامه عزای سیدالشهدا(ع) با وجود مشکلات بیشتر از سال‌های قبل بود و این نشان از اهمیت و علاقه تمام مردم به ایشان و مکتب حسینی(ع) دارد.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در پایان با اشاره به این مطلب که هنر امام راحل ساده کردن مسائل پیچیده بود، اظهار کرد: تبلیغات اسلامی، شناساندن خوبی‌هاست. شاعران آیینی باید دل مردم را امیدوارتر کرده و جهاد تبیین را در قامت اشعار اثرگذار به منصه ظهور رسانند. هر گاه از حضور مردم استفاده کردیم موفق عمل کردیم. تا موقعی که اقشار مختلف پای کار باشد موفقیت نیز حاصل می‌شود. مردم می‌توانند ورق جهاد تبیین را به نفع اسلام و انقلاب تغییر دهند.
یادآور می‌شود، در پایان مراسم از تعدادی از فعالان فرهنگی و قرآنی تقدیر شد.

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7