به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی
دکتر سعید رضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در این دیدار با اشاره به مدیریت کلان کشور گفت: واقعیت این است که مدیریتهای کلان برای مسیر کشور تعیین کننده است و در استانها نیز به همین منوال طی میشود.
وی ضمن اشاره به مدیریت کلان برنامهها در استانها اظهار کرد: وقتی مدیریت کلان استانها مبتنی بر مسئولیت پذیری و منش و روش الهی و همراه با حسن خلق باشد آثار آن در جامعه دیده میشود.
دکتر عاملی حضور آیت الله آل هاشم در تبریز را مایه همبستگی دانست و بیان کرد: حضور مردمی ایشان در استان آذربایجان شرقی، موجب تقوی همدلی و همبستگی مردم و مسئولین شده است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه گفت: موسس شورای عالی انقلاب فرهنگی امام راحل (ره) است و ما وامدار حضور ایشان و مقام معظم رهبری هستیم و معظم له مسیر امام خمینی (ره) را با یک وجوه پردامنهتری ادامه دادند.
دکتر عاملی با بیان اینکه امام (ره) در زمان تشکیل ستاد انقلاب فرهنگی دو نگرانی را ابراز کردند، اظهار کرد: یک نگرانی ایشان این بود که باقیماندگان نظام پهلوی، انقلاب را منحرف کنند و بر همین اساس اصلاح امور بنیادین و کارگزاران جمهوری اسلامی را مد نظر قرار دادند.
وی با اشاره به نگرانی دوم حضرت امام خمینی (ره) اظهار کرد: نگرانی دوم ایشان که در حکم اول خود برای تأسیس ستاد انقلاب فرهنگی تصریح کردند، درباره سلطه فرهنگی غرب و اینکه غرب دوباره این انقلاب عظیم را دچار انحراف کند، بود.
دکتر عاملی ادامه داد:
بر همین اساس به درخواست رهبر انقلاب و حکم حضرت امام (ره) شورای عالی انقلاب فرهنگی شکل گرفت و مقام معظم رهبری اختیارات لازم را برای راهبری حوزه علم و فناوری و فرهنگ به شورای عالی انقلاب فرهنگی دادهاند.
وی افزود: چه در احکام متعددی که برای انتصاب اعضای حقیقی و حقوقی و چه در احکام پیوست که توسط مقام معظم رهبری صادر شده است همه بیانگر این است که ایشان تدابیر دانشگاهها و علم و فرهنگ را بر عهده شورای عالی انقلاب فرهنگی گذاشتهاند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد:
شورای عالی انقلاب فرهنگی کارهای بزرگی در این 40 سال کرده است، اما متأسفانه ما همیشه به جنبههای نداشته توجه میکنیم. البته تبدیل نداشتهها به داشتهها خوب است اما نباید از سرمایههای ایجاد شده غفلت کنیم و باید داشتههای خود را ببینیم.
دکتر عاملی با بیان اینکه رتبه چهارم جهان در رشد علمی به ایران اختصاص دارد و همچنین رتبه مقالات بین المللی نمایه شده کشور به 16 رسیده است، اظهار کرد: مقالات علمی نمایه شده بین المللی ایران ظرف بیست سال 50 برابر شده است، همچنین در المپیادهای مختلف مانند شیمی و ریاضی جایگاه ده کشور اول را به خود اختصاص داده ایم.
وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری گفت:
ایشان همواره تاکید میکنند که باید مراقب دشمنان بود، دشمنان تلاش کردند تا اختلال در انحراف ذهن و افکار عمومی ایران داشته باشند و 110 کانال تلویزیونی ماهوارهای دائماً پمپاژ آلودگی در محیط فرهنگی میکند تا ایجاد ناامیدی کنند و اعتماد به نفس ملی را تضعیف کنند.
دکتر عاملی با بیان اینکه علی رغم تمام این موارد و با حکمت و تدبیر رهبر الهی جمهوری اسلامی ایران ما در وضعیت بسیار خوبی قرار داریم، گفت: انشاءلله برکات تلاش های و مجاهدات های مردم شریف ایراندر آینده بیشتر ظهور پیدا خواهد کرد و مشکلات را پشت سر میگذاریم.
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی
آیت الله محمد علی آل هاشم امام جمعه تبریز در این جلسه با بیان اینکه الحمدلله در حوزه فرهنگ فرهنگی اقدامات خوبی صورت گرفته است و ضمن خوش آمد گویی به دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار کرد: یکی از مواردی که باعث پویا نبودن فرهنگ هر کشور میشود ناکارآمدی نهادهای فرهنگی آن کشور است.
وی ادامه داد:
بازنگری نهادهای فرهنگی از مهمترین ضروریات هر جامعه است بیشک موثرترین عنصری که در مدیرت جامعه نقش دارد، "فرهنگ" است.
آیت الله آل هاشم تصریح کرد: هر جامعه هویت خود را با فرهنگ شکل میدهد حتی با وجود قدرتمندی در ابعاد مختلف اما با انحراف از فرهنگ دستش تهی خواهد بود.
امام جمعه تبریز با بیان اینکه خوشبختانه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و ضرورت انقلاب فرهنگی با فرمان حضرت امام (ره) شورای عالی انقلاب فرهنگی شکل گرفت، گفت:
شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان عالیترین نهاد تصمیمگیری درباره مسائل فرهنگ کشور است و در آبان ماه 64 آئین نامهای را به تصویب رساند که بر مبنای آن شورای فرهنگ عمومی ذیل شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل شد تا سیاستگذاری امور فرهنگی به عهده آن باشد.
وی ادامه داد: شورای فرهنگ عمومی کشور و به تبع آن این جلسات در استان آذربایجان شرقی هم به صورت منظم برگزار میشود.
آیت الله آل هاشم با اشاره به ظرفیت شورای فرهنگ عمومی بیان کرد: به نظر میرسد شورای فرهنگ عمومی ظرفیت خوبی برای ریلگذاری کارهای فرهنگی در استان دارد و امیدواریم از راهنماییهای دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در این حوزه استفاده کنیم.
وی تصریح کرد: خوشبختانه ارتباط خوبی بین دانشگاهها وجود دارد و میان دانشگاه تبریز و دانشگاه فرهنگ و هنر که افتخاری برای استان تبریز است و سایر دانشگاهها ارتباط خوبی برقرار است.
امام جمعه تبریز در پایان خاطرنشان کرد: شرکتهای دانشبنیان در دوران کرونا نمایشگاهی برگزار کردند که برای استان آذربایجان شرقی افتخار بزرگی است.