به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی
آیت الله سید محمدعلی آل هاشم امام جمعه تبریز و نماینده مقام معظم رهبری در استان آذربایجان شرقی در این نشست با بیان اینکه شورای عالی انقلاب فرهنگی عالیترین نهاد سیاستگذار فرهنگی در کشور است، اظهار داشت: سند مهندسی فرهنگی کشور به عنوان یک سند بالادستی که در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده گام مهمی برای اصلاح روند فرهنگی در کشور است.
وی تصریح کرد: بر اساس سند مهندسی فرهنگی کشور برشهای استانی این سند باید در اجرا به صورت منسجم در استانها پیگیری شود.
آیت الله آل هاشم با بیان اینکه در عرصه فرهنگی؛ تبریز محل رجوع کشورهای منطقه است، افزود: آئین نامه برش استانی سند مهندسی فرهنگی توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی تنظیم شده و راهبردهای استانی نیز باید توسط خود استان تهیه شود و حضور دکتر کینژاد به عنوان عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی می تواند در تدوین این سند کمک کند.
نماینده مقام معظم رهبری در استان آذربایجان شرقی گفت:
شورای سیاستگذاری ائمه جمعه نیز با جدیت این مسئله را پیگیری می کند و امیدواریم بتوانیم آن را با کمک دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برش استانی سند مهندسی فرهنگی استان آذربایجان شرقی را نهایی کنیم.
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی
دکتر سعید رضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در این جلسه اظهار داشت: حضور آیت الله آل هاشم به اذعان مدیران و نخبگان استان آذربایجان شرقی مایه دلگرمی و هم افزایی در فعالیتهای این استان است.
وی با بین اینکه ما
شاهد تغییرات فرهنگی بسیار جدی در کشور و جهان هستیم، گفت: این تغییرات جدی نسل جدید و نسل قدیم را دچار تفاوت های جدید و نسل جوان را در معرض تغییرات غیر قابل انتظار کرده و به طور خاص جامعه ما که آرمان آن استقرار جامعه اسلامی و برقراری عدالت اجتماعی در تمام شئون است، مشاهده ناهنجاری های فرهنگی و اجتماعی غیر قابل قبول است. ،
دکتر عاملی با بیان اینکه با ریشه یابی تغییرات فرهنگی، چند علت مهم قابل برجسته سازی است، گفت: اولین بلیه که در جهان به وجود آمد کمرنگ شدن دین در عرصه زندگی بود و شروع آن از زمانی بود که کلیسای کاتولیک بیشتر به جمع آوری اموال عمومی پرداخت و تحکمهایی که با نظام قلدرمآبی خود میکرد، موجب اعتراضات اجتماعی و ظهور پدیده پروتستانتیسم شد و تحت تاثیر این جنبش اعتراضی؛ سکولاریزم به وجود آمد که در ابتدا به دنبال جدایی دین از سیاست بود و در ادامه دین را از تمام شئون زندگی جدا کرد.
وی با بیان اینکه سکولاریزم به سطح حکمرانی های ملی کشیده شد. باید توجه کرد که مدلهای حکمرانی امروز جهان، مدل تقلیدی است که بر مبنای مدل غربی تکرار شده است، تصریح کرد: در برخی آحاد جامعه مشاهده میشود که عقیده دارند دین برای نهادهای دینی است و این باور را ندارند که اگر علم و فناوری بدون دین پیش رود، از آن بمب اتم بیرون میآید.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: کلاهک اتمی محصول علم با نیرنگ است که 12000 کلاهک اتمی امروز در جهان است که اگر با هم عمل کنند طبق تئوری زمستان خاکستری، لایهای از غبارهای مواد انفجاری زمین را فرا میگیرد و دمای زمین به منهای 50 می رسد، که تحت تاثیر سرد شدن کره زمین همه موجودات از بین میروند. بر همین اساس است که جمهوری اسلامی ایران نمی تواند به سمت سلاح هایی حرکت کند که منشاء خسارت های انسانی بزرگ می شود.
دکتر عاملی با بیان اینکه با یک گسست اجتماعی تحت تأثیر سکولاریزم مواجه شدهایم، اظهار داشت: غرب که یک وضعیت بدی در این زمینه داشته یک مرجعیت نهادی پیدا کرده است و اگر جهتگیریهای ما تحت تاثیر آن باشد مسیر متفاوتی را شکل خواهد داد.
وی اضافه کرد علت دوم تغییرات اجتماعی متصل شدن جوامع به یکدیگر است: مسئلهای که ما در این دو دهه با آن مواجه بودیم ظهور صنعت همزمان ارتباطات بود که منشاءتغییرات اجتماعی جدی شد و به طور خاصتر با ظهور اینترنت، ارتباط با فرامحل گسترده شد.
وی در تشریح اهمیت فضای مجازی با بیان اینکه در فضای مجازی می شود هم اتفاقات خوب و هم اتفاقات بد، بیافتد گفت:
از نظر مقام معظم رهبری اهمیت فضای مجازی در وزن و تراز انقلاب اسلامی است.
استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران گفت: محیط فضای مجازی بر مبنای الگوریتمهای ریاضی است که با استفاده از این محیط میتوانیم جلوی فساد را بگیریم و عدالت را محقق کرد، برای مثال جاهایی که افراد در فرایند مداخله دارند، باب فساد و رشوه ایجاد میشود که با استفاده از فضای مجازی میتوان آن را تا حد زیادی رفع کرد.
دکتر عاملی گفت:
محیط مجازی یک بستر دو وجهی است که هم دامنه گسترده شر دارد و هم دامنه گسترده خیر ولی محیط عمومی فضای مجازی توسط بنگاههای فساد مصادره شده و وقتی جوان جستجوی اینترنتی میکند اولین دادهها که نمایه میشود اطلاعات مخرب هستند، در واقع محیط مجازی یک عرصه برای تغییرات فرهنگی شده است.
وی در ادامه تقویت فردگرایی در جامعه را مورد توجه قرار داد و گفت: معنای فردگرایی خودخواهی نیست و فردگرایی این است که فرد علی رغم هنجار اجتماعی عمل میکند و امروز عنصری به نام
"کسی بودن" شکل گرفته و وقتی کسی بودن افراد مورد ابهام قرار میگیرد، شاهد پاسخ های منفی از ناحیه جامعه هستیم در واقع بسیار از پویش های اجتماعی محصول همین کم توجهی ها همراه با تحریک های بیرونی است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: احترام به فرد و جامعه بسیار مهم است. در استقرار جامعه اسلامی باید از مسیرهایی که منتهی به توهین و تخریب افراد و اقوام و گروه های اجتماعی میشود پرهیز کنیم و در یک تعامل مثبت و محترم و سازگارانه مسیر استقرار جامعه اسلامی را طی کنیم.
استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران با اشاره به تفاوت بین سازگاری و سازش، افزود:
سازش یک عنصر منفعل است که منشاء آن جهل و محصول آن نفاق و چاپلوسی است، اما منبع سازگاری علم، دانش و دین است که وحدت و همدلی محصول آن است، ما امروز نیازمند سازگاری اجتماعی هستیم و مسیر ما یک مسیر تضمین شده است و عنایات الهی پشت سر این انقلاب است و وجود مقام معظم رهبری «مدظلهالعالی» پشتوانهای برای طی این مسیر است.
دکتر عاملی همچنین در تبیین سند مهندسی فرهنگی اظهار داشت: سند مهندسی فرهنگی توسط 2 رئیس جمهور ابلاغ شده و حاصل همکاری 3هزار صاحبنظر و متخصص است و 43 سند ملی در ذیل آن پیشبینی شده و پیشنهادهای نسخههای استانی نیز در آن آمده است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: در برش استانی پیشبینی شده که مجری سند مهندسی فرهنگی در استانها با زعامت نمایندگان مقام معظم رهبری، شورای فرهنگ عمومی باشد و خوشبختانه با مصوبه اخیر شورای عالی انقلاب فرهنگی رئیس ستاد ائمه جمعه نیز عضو ستاد راهبری اجرای مهندسی فرهنگی کشور شد.
دکتر عاملی در پایان سخنان خود با بیان اینکه 10 استان در گام اول برای تدوین برش استانی در نظر گرفته شده است، گفت: پیش بینی شده از منابع استانی برای اجرای سند مهندسی فرهنگی کشور در استانها استفاده شود لذا اهتمام و جدیت همه باید برای به نتیجه رسیدن اجرای سند مهندسی فرهنگی کشور باشد.