کد خبر: 15655| تاریخ انتشار: چهارشنبه ، ۳ دی سال ۱۳۹۹ | ساعت ۹:۵۱:۰ | تعداد بازدید: ۳۳۶۲

جمعی از فعالان عفاف و حجاب کشور با دکتر سعيد رضا عاملي دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگي در محل دبيرخانه شوراي عالي انقلاب فرهنگي دیدار و گفتگو کردند.
به گزارش مرکز خبر شوراي عالي انقلاب فرهنگي دکتر عاملي در این جلسه ضمن خيرمقدم به اعضاي حاضر در جلسه خاطرنشان کرد:  اينکه در جلسات اينچنيني به منزله محملي براي تضارب آرا تلاش شود تا مسائل موجود صريحاً مطرح شود، باعث خرسندي خواهد بود ولي بايد به اين نکته توجه داشت که شورای عالي انقلاب فرهنگی به عنوان دستگاه سياستگذار نيز در مقام مطالبه­‌گری برای اجرا قرار دارد و در همين موضوع هم از دستگاه‌هاي اجرايي مطالبه دارد که اقدام مؤثری داشته باشند.
دبير شورای عالي انقلاب فرهنگی با اشاره به مصوبه جلسه 820 شوراي عالي انقلاب فرهنگي و تصويب وظايف تکميلی عفاف و حجاب خاطرنشان کرد: در ابلاغيه حجاب و عفاف آمده است که وظيفه پيگيری، نظارت و اجرايي­سازي اين مصوبه به عهده شوراي اجتماعي وزارت کشور است و از وزارت کشور نيز در موعد مقرر ارائه گزارش مربوطه تقاضا شده است.
وي افزود: در جلسه 831 شوراي عالي انقلاب فرهنگي نيز وزارت کشور گزارشي راجع به آسيب‌­هاي اجتماعي ارائه کرد که ذيل آن به موضوع عفاف و حجاب نيز پرداخته شد، منتها براي بررسي تخصصي اين موضوع قرار شد تا وزارت کشور در جلسات آتي به ارائه گزارش مربوطه بپردازد.
دکتر عاملي در پاسخ به اینکه آیا جلسات شورای عالی بصورت منظم برگزار می شود یا خیر، گفت: در دوره ریاست آقای دکتر روحانی تا کنون 99 جلسه شوراي عالي انقلاب فرهنگي تشکيل شده است. که نشان می دهد بطور متوسط هر سال 14 جلسه برگزار شده است.
 استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران در خصوص امر به معروف و نهی از منکر گفت: امربه معروف و نهي ­از منکر نبايد خود تبديل به يک منکر جديد بشود بلکه بايستي با حسن رفتار همچون يک معروف انجام شود.
وی تصریح کرد: توجه به این نکته مهم است که کم حجابی و بی حجابی و رفتن به سمت کج روی های اجتماعی نتیجه و اثر تغییرات هیجانی و بعضا بینشی است که بخش مهمی از آن آگاهانه نیست و تاثیر گرفته از فضای رسانه ای و فضا و هنجاری های غالب اجتماعی است که گاه در شکل گسترش طلاق و گاه در شکل فساد در روابط اجتماعی و همچنین رفتن به سمت الگوهای سبک زندگی لیبرال نمود پیدا می کند.
دکتر عاملی ادامه داد: در بسیاری از موارد ابعاد رقابتی، مد، جلوه گری اجتماعی، به حساب آمدن، تحریکات رسانه های اجتماعی، الگوهای رسانه ای شده  پر طرفدار، آگاهی های تبلیغاتی و کالائی شدن مسیر زندگی بر مسئله و چگونگی حجاب تاثیر می گذارند. ولی مهمترین عامل در تغییر مثبت اجتماعی توسعه دانش و آگاهی و همچنین توانمندی در نگاه جامع بر گرفته از اسلام، به زندگی است که این مهم در آموزش و پرورش و کیفیت کار رسانه ملی و سینما و هنر و ادبیات ساخته می شود. حتما در این مسیر علما و روحانیت متخلق به اخلاق اسلامی و دانشمندان حوزه معارف دینی و الهی بسیار اثر گذار هستند. 
وی در خصوص ضمانت اجرائی مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: قوه قضائيه و نهادهاي مرتبط در زمينه پيگرد قانوني و حقوقي مصوبات شوراي عالي انقلاب فرهنگي همراه هستند. مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی مثل مصوبات مجلس شورای اسلامی، ضمانت حقوقی و اجرائی دارد.
دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگي ابراز اميدواري کرد: بنده با نامه‌­نگاري با قوه قضائيه تلاش خواهم کرد تا راجع به تخلفات مربوط به حوزه عفاف و حجاب واحد مستقلي براي عفاف و حجاب تشکيل شود، منتها با اين تمرکز که بيشتر تخلفات مربوط به حوزه عفاف و حجاب بايد از ناحيه کساني که مسئوليت دارند پيگيري و برخورد شود و خصوصا نسبتا به مهندسی از بیرون ایران باید توجه جدی شود و جلوی باندهای فساد را گرفت.
وي تأکيد کرد: اگر پيشنهاداتي براي برنامه پنج­ساله هفتم کشور وجود داشته باشد حتماً استقبال خواهيم کرد.
دکتر عاملي با اشاره به وظايف شوراي عالي انقلاب فرهنگي ادامه داد: اين شورا قرارگاه حوزه فرهنگ و علم و فناوري کشور است و وظيفه­اش کار قرارگاهي است تا براي دستگاه­هاي مجري تدبيرات لازم را تدوين کند.
وي ادامه داد: توجه داشته باشید که شوراي عالي انقلاب فرهنگي مجري مصوبات نيست و مسئوليت شورا مي­تواند در قالب نظارت بر اجرا باشد.
دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگي  با اشاره به فعاليت ستاد راهبري مهندسي فرهنگي کشور گفت: در حال حاضر در حال برنامه­‌ريزي براي تدوين اسناد استاني سند مهندسي فرهنگي هستيم.
وي افزود: سند مهندسي فرهنگي سندي است که حاصل 34 جلسه صحن شوراي عالي و فعاليت حدود 3000 کارشناس بوده است که به فراخور آن در حدود 300 برنامه عمل ذيل اين سند تدوين شده است.
استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران ادامه داد: مطالبه­گري بايد که همراه با شناخت عميق باشد و اين دلسوزي نهادهاي مردمي امر بسيار مقدسي است.
وي افزود: در مقابل نگاه به اثرات ناشي از پديده­هاي اجتماعي شايسته است به بررسي علت­ها نيز اهتمام جدي و عميق صورت بگيرد.
دکتر عاملي ادامه داد: با تفکيک اقدامات حوزه عفاف و حجاب به دو حوزه کوتاه مدت و بلند مدت بايد توجه داشت که تدوين قوانين و مقررات ذيل قانون حجاب و جلوگيري از اقدامات خطرآفرين در مقابل امنيت حجاب و سلامت اجتماعي ذيل اقدامات کوتاه مدت تعریف می شود که لازم است با جدیت پیگیری شود و بخاطر کار بلند مدت، اقدامات کوتاه مدت را نباید کنار گذاشت.
دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگي تصريح کرد: اقداماتي از قبيل نهادينه‌­سازي تعليم و تربيت مناسب از صفرسالگي تا پايان دبيرستان، سرمايه‌­گذاري روي آموزش و پرورش و مهدهاي کودک از موارد مهمي است که در همين راستا ذيل اقدامات بلندمدت تعریف می شود.
وي افزود: آموزش و پرورش نيازمند يک سازوکار جدي براي برنامه ريزي، نظارت، رصد و محتواي مهدکودک­هاست.
دکتر عاملي ادامه داد: هفت سال اول زندگي کودک بهترين فرصت براي تعليم و تربيت است که بايستي مورد توجه جدي قرار گيرد.
وي تصريح کرد: سند تحول بنيادين آموزش و پرورش نمي­‌تواند اجرايي شود، مگر آنکه معلم مناسب در سرکلاس اقدام به تربيت کند.
استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران ادامه داد: بزرگترين جفا در حق حجاب اينست که کسي حجاب را به عنوان يک اجبار تلقي کند. حجاب يک ظرفيت براي صيانت از زن و مرد و در جهت سلامت اجتماعي است.
وي افزود: آن وجه موفق دنياي غرب مربوط به آن سري از مقرراتي است که از دين گرفته و آن بخش فاسد و ناموفق غرب نيز مربوط به فاصله گرفتن از دين است. دین گوهر ارزشمندی است که منشاء اصلی تامین سلامت و آرامش اجتماعی است. اینکه بعضی بر فاصله گیری از دین سخن می گویند، آگاهانه یا ناآگاهانه جامعه را به سمت یک مسیر یک بعدی و آشفتگی اجتماعی سوق می دهند. اینکه مثلا در جامعه پیشرفت مادی تا حدودی حاصل شود ولی به دلیل فقدان ماهیت جامع پیشرفت، فاصله طبقاتی، بهره مند نشدن اکثریت جامعه از مواهب الهی بخاطر انحصارگری و سلطه گری گروهی از جامعه و از همه مهمتر محرومیت از معنویت الهی و زندگی کردن طبق نظام حقوقی الهی را که منجر به فروپاشی اجتماعی می شود، اتفاق می افتد.
دکتر عاملي ادامه داد: توجه به مباحث مربوط به علت يابي و با نگاه بلند مدت به حجاب و عفاف از مواردي است که نياز به آن شديداً احساس مي­شود. ما معمولا از اثر و آثار بدحجابی می گوییم ولی تحلیل عمیقی از علت بدحجابی نداریم.
دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگي تصريح کرد: این یک امر مسلم است که حجاب مانند بقيه واجبات شرعي نيست و اگر اين مقوله در جامعه فروريخت، جامعیت اسلام و نظام فکری اسلامی با بحران مواجه می شود.
وي افزود: دشمن نيز به اهميت اين موضوع توجه داشته  در اين زمينه در حال تلاش جدي است.
استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران ادامه داد: روش­هاي کارآمد و اقناعي، روش­هاي تعامل اجتماعي در جامعه و مواردي از اين قبيل مقولاتي است که بايستي مورد اهتمام باشد. بر الهام گرفتن از مکتب سردار سلیمانی، نگاه ما به مردم و جامعه، نگاه راهنمایی، دلسوزی، تفاهم و فهمیدن یکدیگر باید باشد. به تعبیر ایشان جامعه ما خانواده ماست و لازم است نسبت به اعضاء خانواده دلسوز، مسئولیت پذیر و در عین حال نقش راهنمایی و راهگشایی داشته باشیم.
وی ادامه داد: در این نگاه فرقی بین جامعه کم حجاب و با حجاب نیست. نکته مهم این است که ما نسبت به همدیگر مسئول هستیم. معلوم است کسانی که با عناد و دشمنی و با تلاش طراحی شد برای توسعه فساد در جامع کار می کنند، طبق قانون با آنها برخورد می شود ولی بعنوان یک قاعده عمومی کارگزاران نظام جمهوری اسلامی ایران نگاه خانواده مبنا نسبت به همه مردم باید داشته باشند و اینجا تفکیک نکنند.
دکتر عاملی افزود: مشکلات اصلي فرهنگي اجتماعي پيش رو تحت تأثير دو عامل جدي است که امروزه با آن مواجهيم، يکي تغيير الگوي ذهني و فکري جامعه و جوان است و ديگري مهندسي فرهنگي جامعه توسط دشمن است.
همچنین دکتر محمد آقاسي دبير ستاد فرهنگ دبيرخانه شوراي عالي انقلاب فرهنگي با اشاره‌­اي به روند پيشرفت مصوبات حجاب و عفاف توسط دبيرخانه و نهادهاي ذي­ربط خاطرنشان کرد: در سال گذشته دبيرخانه شوراي عالي انقلاب فرهنگي تلاش داشته تا با دو نگاه هدف محور و عملکرد محور به عملکرد دستگاه‌ها و نهادهاي مربوط به موضوع عفاف و حجاب نظارت داشته باشد.
وي ادامه داد: رصد مداوم و ارتباط با فعالان مردمي مرتبط با حوزه­هاي مربوط به حجاب و عفاف از مواردي بوده که با توجه به تأکيدات دبير شورا در دبيرخانه مورد پيگيري قرار گرفته است و به همين منظور در اين جلسه تعدادي از فعالان فرهنگي دعوت شده­اند تا به ارائه نظرات و دغدغه­هاي خود بپردازند.
به گزارش مرکز خبر شوراي عالي انقلاب فرهنگي درادامه اين جلسه خانم دکتر خادم رئيس مؤسسه راهبردي فرهنگي مناديان رويش از مشهد مقدس در بستر مجازي به ارائه سخنان خود پرداخت و خاطرنشان کرد: طي مصوبات شوراي عالي انقلاب فرهنگي در زمينه سند عفاف و حجاب و همچنين ترسيم وظايف کارگروه­ها نسبت به پيگيري و ارزيابي وظايف مربوطه در دستگاهها اقداماتي به عمل آمده اما متأسفانه در برخي از موارد به نظر مي­رسد که به جهت ناآگاهي برخي مسئولين دستگاه‌ها نسبت به مصوبات مربوطه شاهد برخي ناهماهنگي­ها در اين زمينه باشيم.
وي افزود: تقويت ضمانت اجرايي مصوبات شوراي عالي انقلاب فرهنگي در زمينه عفاف و حجاب و آگاهي­بخشي در اين موضوع به منظور تمکين آنها از مواردي است که بايد به آن توجه شود.
خانم خادم با اشاره به 306 وظيفه مشخص شده توسط دبيرخانه شوراي عالي انقلاب فرهنگي براي 32 دستگاه کشور در زمينه عفاف و حجاب تأکيد کرد: سهم مردم به عنوان ارکان اصلي حاکميت در تقسيم­بندي وظايف مربوطه بايستي لحاظ مي­شده است که شايسته است در عرصه­ فعاليت­ها و برنامه­هاي رسمي کشور نيز به اين ظرفيت توجه بيشتري باشد.
 خانم دکتر حکمت­پور عضو تشکل مردمي رهپويان معروف در ادامه با اشاره به عملکرد اين تشکل در زمينه عفاف و حجاب گفت: به نظر مي­رسد در حد فاصل ميان قانونگذاري و اجرا خلأهايي وجود داشته باشد که در اثر آن گزارش­هايي به دست آمده عليرغم ظاهر قوي عملاً فاقد خروجي مطلوب باشند و از همين منظر توجه به جايگاه نظارتي دبيرخانه شوراي عالي انقلاب فرهنگي در حوزه عفاف و حجاب از اهميت بالايي برخوردار است.
به گزارش مرکز خبر شوراي عالي انقلاب فرهنگي در ادامه اين جلسه خانم دکتر کبری خزعلي رئيس شوراي فرهنگي اجتماعي زنان و خانواده خاطرنشان کرد: از آنجا که دستگاه­ها ذيل نهاد دولت تعريف شده زمان و بودجه آنها منطبق با دستورات دولتي خواهد بود، براي اجرا محورهاي مرتبط با حجاب و عفاف به دستگاهها ابلاغ شده تا بتوان بازخواست و نظارت موضوع مورد نظر را از آن طريق پي گرفت.
وي افزود: استفاده از ظرفيت سازمان­هاي فرهنگي غيردولتي و خصوصي جهت ترويج فرهنگ عفاف و حجاب از موارد جدي است که توسط دبيرخانه شوراي عالي انقلاب فرهنگي مورد توجه قرار گرفته است.
در ادامه آقاي اصفهاني مديرعامل انجمن توليدکنندگان محصولات حجاب تهران با اشاره به اينکه بالغ بر صد و ده توليدکننده صنعت عفاف و حجاب عضويت اين انجمن را دارا هستند، تصريح کرد: به نظر مي­رسد قانون­هاي مصوب فعلي در حوزه عفاف و حجاب صرفاً متوجه به دستگاههاي حاکميتي بوده زمان­بندي مناسبي نيز براي آن در نظر گرفته نشده است.
وي افزود: متأسفانه توجه به فعالان توليد عفاف و حجاب در اين مصوبات مورد توجه قرار نگرفته مبحث حمايتي مشخصي در آن به چشم نمي­خورد.
آقای اصفهاني ادامه داد: شناسايي قانوني محصولات حجاب به عنوان کالاي فرهنگي و همچنين شناسايي توليدکندگان محصولات حجاب به عنوان صنايع فرهنگي از موارد مهمي است که احساس مي­شود ضرورت دارد در قوانين مزبور گنجانده شود.
وي با اشاره به برخي سياست­هاي حمايتي در ارتباط با محصولات فرهنگي تصريح کرد: تسري برخي از همين سياست­هاي حمايتي براي محصولات حجاب اين امکان را دارد که محصولات مربوطه تا 20 درصد کاهش قيمت داشته باشند.
خانم رجبي، فعال فرهنگي از گرگان در ادامه گفت: متأسفانه عليرغم قانون­هاي بسيار مناسبي که در حوزه عفاف و حجاب تدوين شده است، ما با مشکل اجراي قوانين اين حوزه مواجهيم و ايجاد ضمانت اجرايي قوي براي قوانين مذکور مورد انتظار است.
خانم دکتر غزالي از مؤسسه فرهنگي هنري ترنج تهران در ادامه گفت: توجه به لباس مشاغل در سازمان­هاي مختلف براي کارکنان دولتي مي­تواند به منظور الگوسازي فرهنگ عفاف و حجاب مفيد واقع شود.
وي افزود: با پژوهشي که در زمينه پوشش کارمندن دولتي انجام گرفته است، ساماندهي اين حوزه و توجه به آن اهميت مي­يابد.
دکتر غزالي با اشاره به تدريس درس دو واحدي عفاف و حجاب در دروس دانشگاهي طراحي پارچه و لباس در مقطع کارشناسي خاطرنشان کرد: پرداختن به فرهنگ اسلامي در سرفصل دروس دانشگاهي خصوصاً در دروس کارشناسي ارشد از مواردي است که بايد بيشتر مورد توجه باشد.
خانم جوکار دبير کارگروه رصد و مطالبه­‌گري استان فارس در ادامه با اشاره به مطالعه وضعيت پوشاک در شهر شيراز خاطرنشان کرد: طي بررسي به عمل آمده ميزان عرضه پوشاک نامتعارف در فروشگاههاي سطح شهر مورد ارزيابي قرار گرفت و پس از تدوين مطالبات مردمي با حدود 14 هزار امضا گزارش مربوطه به دادستان کل کشور، نمايندگي ولي فقيه استان فارس و شوراي اصناف ارائه شد.
وي افزود: با هم­افزايي ميان مجموعه­هاي فعالي در حوزه عفاف و حجاب قرارگاه مرکزي عفاف و حجاب در معاونت فرهنگي دفتر امام جمعه استان فارس تشکيل شده است که مطالبه­گري پيرامون مسئله عفاف و حجاب را با تشکيل چهار گروه "توليد محتوا" ، "توليد پوشاک اسلامي" ، "فضاي مجازي" و کارگروه "رصد، اشراف و مطالبه­گري" پيگيري کرده است.
وي افزود: متأسفانه برخي از دستگاههاي اجرايي هيچگونه اشراف و آگاهي نسبت به وظايف تدوين شده پيرامون مسئله عفاف و حجاب ندارند.
آقاي عباسيان مدير جامعه عبادالرحمن نيز در ادامه گفت: اينکه شهرداري­ها مي­بايست فرهنگسراهاي عفاف و حجاب و مشاوره خانواده را تأسيس مي­کردند محقق نشده است.
وي ادامه داد: لحاظ نمودن مشوق­هاي لازم براي گسترش فرهنگ عفاف و حجاب و پرهيز از برخوردهاي سلبي نيز بايستي مورد توجه باشد.
خانم دکتر عليخاني از قزوين در ادامه خاطرنشان کرد: توجه به زيرساخت­هاي فضاي مجازي و گسترش سواد رسانه­اي از مقولاتي است که در اين زمينه بايد مورد توجه بيشتري قرار بگيرد.
در پايان نيز خانم خادم با تأکيد بر بيانات مقام معظم رهبري(مدظله­العالي) در ديدار با مداحان کشور تصريح کرد: اين آمادگي توسط نهادهاي مردمي فعال در عرصه عفاف و حجاب وجود دارد که گزارشي از عمل نکردن دستگاه­ها را براي شوراي عالي انقلاب فرهنگي تدوين کند تا در کنار دريافت گزارش­هاي دستگاه­ها بتوان اشراف بالاتري به اين مقوله داشت.
دکتر عاملی در پایان جلسه از همکاری نهادهای مردمی برای نظارت بر عملکرد نهادها و همکاری با شورای عالی انقلاب فرهنگی در نظارت و ارزیابی و زمینه سازی برای کارهای دراز مدت در حوزه حجاب و عفاف استقبال کرد و گفت: از اینکه گروه ها و انجمن های مردمی نسبت به ارزش های اجتماعی و حجاب و عفاف توجه و حساسیت دارند بسیار تشکر می کنم و این نگاه را سرمایه مهم مردمی برای اصلاح الهی جامعه می دانم و از مشارکت شما در ابعاد متنوعی از امور مرتبط با حجاب  عفاف استقبال می کنم.

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7