کد خبر: 15644| تاریخ انتشار: دوشـنـبه ، ۱ دی سال ۱۳۹۹ | ساعت ۱۲:۵۱:۰ | تعداد بازدید: ۲۵۰۶

آیت الله رشاد نهج البلاغه را اقیانوسی از معارف و حکمت‌ها دانست و گفت:باید نهج البلاغه به مثابه متن درسی در همه رشته‌های علمی در دانشگاه‌ها مورد تدریس قرار گیرد.
آیت الله علی اکبر رشاد، صبح امروز در جلسه درس خارج فقه که در مدرسه علمیه امام رضا (ع) برگزار شد، با استناد به فرازی از کلام امیرمومنان علی (ع) در کتاب شریف نهج‌البلاغه، اظهار داشت: حضرت در خصوص نسبت بین فراوانی آنچه که مورد اشتها و علاقه بشر است و میزان علاقمندی و میل آدمی به آن اشیا، اصلی را مطرح می‌کنند که بسیار قابل تأمل است. حضرت در این فراز می‌فرمایند: آنچه که در دسترس بشر است اگر زیاد شود هوس و میل به آن کم خواهد شد.
رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی افزود: غالب کلمات حضرت در بخش حکمت‌ها در حقیقت اصولی هستند که در حوزه‌های مختلف الهیات، اجتماعیات، اخلاقیات و غیره می‌تواند چون قاعده و مبنا مورد توجه قرار گیرد.
آیت الله رشاد کتاب شریف نهج‌البلاغه را اقیانوسی از معارف و حکمت‌ها بیان و عنوان کرد: حقایق، معارف و مفاهیم بلندی در بیانات حضرات معصومین خاصه پیامبر اکرم (ص) و امیرمومنان علی (ع) نهفته است، اما باید تأسف خورد که این معارف آنگونه که باید مورد دقت و توجه قرار نمی‌گیرد.
رئیس شورای سیاست گذاری حوزه‌های علمیه تهران با تاکید بر اینکه می‌توانست، می‌تواند و باید نهج‌البلاغه به مثابه متن درسی در همه رشته‌های علمی در دانشگاه‌ها مورد تدریس قرار گیرد، گفت: گزینه‌ای از کلمات آن بزرگوار را می‌توان متناسب با هر رشته‌ای مورد بحث و بررسی قرار داد. برای این کار فهمی فهیم، خوش سلیقه، صاحب ذوق و قریحه صالحه لازم است تا بنشیند و از نهج‌البلاغه زاویه‌ها، ساحات و بخش‌هایی متناسب رشته‌های تحصیلی دانشگاهی را استخراج و طبقه بندی کند سپس با یک تبیین دقیق توأم با حکمت و عقلانیت و همراه با بلاغت آن را تنظیم کرده تا در هر رشته علمی مطالب برحسب مناسبت مورد تدریس قرار گیرد.
این استاد برجسته حوزوی انس با کتاب شریف نهج‌البلاغه را انس با متن معارف دینی و عمق تعالیم حضرات معصومین (ع) دانست و اظهار داشت: همانگونه که این توصیه را به دانشگاه‌ها و دانشگاهیان داریم طریقه اولی آن باید در حوزه‌های علمیه انجام شود.
وی افزود: متأسفانه حق کتاب شریف نهج‌البلاغه در حوزه و دانشگاه ادا نشده و در حق این کتاب ارزشمند جفا شده است. چرا نهج‌البلاغه متن درسی حوزه‌های علمیه نیست؟ چرا در خلال دروس حوزوی از این کتاب بهره برده نمی‌شود؟ حتی در فقه و ذیل تفسیر و ادبیات تا سایر علوم و معارفی که در حوزه‌های علمیه رایج است اهتمامی به کتاب نهج‌البلاغه دیده نمی‌شود.
آیت الله رشاد ادامه داد: حوزه‌های علمیه حق نهج‌البلاغه را ادا نکردند از این جهت باید عذر تقصیر به پیشگاه امیرمومنان علی (ع) برد چرا که این کلمات گرانبها و ذی قیمت را قدر ندانستیم و مشخص نیست این نقیضه چه زمانی از حوزه و دانشگاه رفع شود.
این استاد اخلاق در پایان خاطرنشان کرد: کتاب شریف نهج‌البلاغه اقیانوسی مشهود، مملو، مواج، مالامال و سرریز از حکمت، قاعده، اصل و مبنا است که فکر، رفتار و فعل آدمی را جهت می‌دهد.

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7