کد خبر: 14173| تاریخ انتشار: یـک شنبه ، ۱۹ مرداد سال ۱۳۹۹ | ساعت ۸:۲۵:۰ | تعداد بازدید: ۲۲۳۱

وجود ۴۳ واحد جهاددانشگاهی در استان‌ها، ظرفیت قابل‌توجهی برای همکاری با دستگاه‌ها برای اجرای طرح‌های کاربردی در سطح کشور است که معاونت از سال ۹۶ در قالب موافقت‌نامه مشترکی از آن‌ها در جهت توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار بهره‌ برده است.
 دکتر معصومه ابتکار همزمان با چهلمین سالگرد تشکیل جهاددانشگاهی گفت: جهاددانشگاهی از نهادهای برخاسته از ایده‌های انقلاب ۵۷ و سازمانی علمی و مؤثر در افزایش کارآمدی دانشگاه‌ها و پیوند دانشگاه‌ها با مراکز اجرایی و دستگاه‌های مختلف دولتی است که موفقیت‌های زیادی را طی سال‌های بعد از تشکیل داشته و توانسته است در بسیاری از زمینه‌ها الگوهای موفقی را مبتنی بر نگاه علمی و درعین‌حال کاربردی ‌پیش ببرد. این سابقه که جنبه کارآمدی و نگاه فرابخشی به موضوعات مختلف در آن جای تقدیر دارد، بیش از دیگر سازمان‌ها، جهاددانشگاهی را به‌عنوان پلی میان دانشگاه و بخش صنعتی و خدماتی کشور معرفی می‌کند.
 
وی ادامه داد: ایجاد مراکز فرهنگی، دانشجویی، اطلاع‌رسانی و افکار سنجی مانند پژوهشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی، خبرگزاری‌ها مثل خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) و خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مجتمع‌های تحقیقاتی، پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد و شرکت‌های دانش‌بنیان و تجاری متعدد در نقاط مختلف ایران مؤید این گفته است.
 
معاون رییس‌جمهوری در امور زنان و خانواده معتقد است که وجود ۴۳ واحد جهاددانشگاهی که ۳۰ واحد آن در مراکز استان‌ها استقرار دارند ظرفیت قابل‌توجهی برای همکاری مؤثر با دستگاه‌های اجرایی برای اجرای طرح‌های مهم و کاربردی در سطح کشور است که معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده از سال ۹۶ در قالب موافقت‌نامه مشترکی از آن‌ها در جهت توانمندسازی اقتصادی زنان به‌ویژه زنان سرپرست خانوار بهره‌مند شده است. در این مورد معاونت به‌عنوان کارفرمای طرح ملی توسعه مشاغل خانگی زنان سرپرست خانوار برای حدود ۶۲۰۰ زن سرپرست خانوار اقدام و جهاددانشگاهی در استان‌ها آن را اجرا کرده است.
 
ابتکار با بیان اینکه موضوع مشاغل خانگی و تعریف مهارت‌های ایجاد کسب‌وکار و توجه به مهارت‌های عمومی زندگی برای زنان سرپرست خانوار و همین‌طور اتصال به بازار و تأمین چرخه و زنجیره تولید در این طرح مدنظر بوده است، تأکید کرد: یکی از موفقیت‌های این طرح کمک گرفتن از افراد پیشران است یعنی کسانی که ازنظر اقتصادی کارآفرین بوده و توانسته‌اند در رشته‌های مختلف به کمک زنان سرپرست خانوار بیایند همچنین توجه به تنوع رشته‌ها که جهاددانشگاهی آن را مدنظر داشته است.
وی افزود: موضوع بعدی تاب‌آوری این طرح‌هاست که در طول زمان و درگذر از حوادث مختلفی مانند سیل در استان‌های گلستان، لرستان و خوزستان یا زلزله در کرمانشاه این طرح‌ها در آن شرایط هم کار و فعالیت خود را دنبال کردند و تاب‌آوری لازم را از خود نشان دادند.
معاون رییس‌جمهوری در امور زنان و خانواده در ادامه به طرح‌های جهاددانشگاهی در زمان بحران همه‌گیری ویروس کرونا اشاره کرد و گفت: با شروع بحران همه‌گیری کرونا که بسیاری از کسب‌وکارها لطمه دید، طرح مشترک معاونت با جهاددانشگاهی سعی کرد انعطاف در حوزه مشاغل خانگی را مورد توجه قرار دهد و محصولات متناسب با کرونا را تولید کند یعنی هم از جنبه اقتصادی سبب اشتغال و تولید شد و هم در برابر کاهش آسیب های کرونا گامی مهم برداشت.
به گفته ابتکار، تولید ماسک، گان و لباس‌های ضد ویروس، ژل و اسپری ضدعفونی‌کننده از طریق جهاددانشگاهی و با رعایت استانداردهای پزشکی توسط زنان سرپرست خانوار اتفاق افتاد.
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، وی ابراز امیدواری کرد که این الگوی موفق در جهاددانشگاهی بسط و گسترش یابد و طی ماه‌های آینده به‌صورت طرحی فراگیر در استان‌هایی که زنان سرپرست خانوار و یا دختران جوان فارغ‌التحصیل جویای کار به دنبال یافتن راه و مهارت ایجاد کسب‌وکارهای جدید هستند مورد توجه قرار گیرد.
 

منبع:پایگاه اطلاع رسانی معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7