معاون رییس جمهور و رییس سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: دومین سال شرایط تحریمی را پشت سر می گذاریم و از این جهت دومین سال است که در سال اول، می توان از بخشی از ذخایر استفاده کرد اما وقتی وارد سال دوم می شویم، قطعا منابع محدودتر خواهد بود و فشار بدخواهان کشور و مردم، افزایش یافته است.
دکتر محمد باقر نوبخت در یکصد و دهمین اجلاس روسای دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی سراسر کشور که در مرکز همایش های بین المللی رازی تهران برگزار شد، اظهار داشت: از نظر بودجه ای، دو پرداخت مهم در پایان بهمن و اسفند ماه خواهیم داشت و با جلسه ای که روز شنبه با وزیر اقتصاد و خزانه دار کشور داشتیم، توانستیم برای دو ماه آینده، تمهید امور مالی را انجام دهیم و با اطمینان می گویم که با همه سختی هایی که وجود دارد اما با توجه به برنامه ریزی و اولویت بندی ها، برای پرداخت ها به ویژه برای دانشگاه های علوم پزشکی، مشکلی در جهت افزایش تخصیص نخواهیم داشت.
وی افزود: ماموریت عام روسای دانشگاههای علوم پزشکی، مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی و رسیدگی به حوزه آموزش پزشکی است که یکی از امور بسیار مهم در 10 اموری است که از منظر سازمان برنامه و بودجه، منابع مالی در آن، تقسیم می شود. با توجه به 10 امور تقسیم شده، در کنار امور اجتماعی و رفاهی، آموزش و پژوهش، دفاعی و امنیتی، امور بهداشت و درمان یکی از اموری است که عمده بودجه و منابع مالی دولت در این 4 امور، توزیع می شود.
معاون رییس جمهور و رییس سازمان برنامه و بودجه کشور اضافه کرد: ماموریت خاص روسای دانشگاه های علوم پزشکی، اجرای طرح تحول نظام سلامت است و این طرح از ابداعات و ماموریت های ویژه دولت های یازدهم و دوازدهم است.
دکتر نوبخت یادآور شد: علیرغم اینکه برخی دوستان تصور می کردند که می توان منابع و هزینه ها را تقلیل داد اما اصول بودجه پیشنهادی ما در مجلس تقریبا در تمامی مراحل کمیسیون تلفیق، باقی مانده و متوجه شده اند آنچه در سازمان برنامه و بودجه انجام شده، ملاحظات لازم را شامل می شود و برای سال آینده خودمان را آماده کرده ایم.
وی اضافه کرد: دیروز در جلسه ای برای بررسی نیازهای ارزی کشور در حوزه کالاهای اساسی به ویژه دارو و تجهیزات پزشکی داشتیم که توافقات لازم با حضور وزیر بهداشت انجام شد و با توجه به مدیریت حوزه سلامت در تولید و مصرف، سال آینده نیز با کمترین مشکل، سپری خواهد شد.
معاون رییس جمهور و رییس سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: منابع ما نسبت به آنچه که در بودجه 448 هزار میلیارد تومانی در قانون تصویب شده بود، به 386 هزار میلیارد تومان تقلیل پیدا کرد البته خودمان در یک برنامه ریزی برای اینکه بتوانیم تقلیل منابع را مدیریت کنیم، یک بودجه اصلاحی با 386 هزار میلیارد تومان تهیه کردیم گرچه دستگاه ها تخصیص هایشان را بر اساس بودجه 486 هزار میلیارد تومان مقایسه و اعلام می کنند اما با توجه به شرایط موجود با 386 هزار میلیارد تومان، کشور را اداره می کنیم.
دکتر نوبخت اظهار داشت: از نظر بودجه، مخارج یا به صورت هزینه ای و یا به صورت تملک دارایی های سرمایه ای یا همان عمرانی ، انجام می شود البته تملک دارایی های مالی نیز داریم که شامل اوراق صادر شده در سنوات گذشته است که در هر ماه و هر سال که سر رسید آن باشد، بازخرید می کنیم. در سال جاری، 32 هزار میلیارد تومان اوراقی که پارسال و سالهای گذشته، منتشر شده بود را خریدیم.
وی تصریح کرد: بخش جاری در بودجه شامل دو بخش پرسنلی و سایر است و بر اساس گزارش عملکرد 10 ماهه امسال، حدود 33 درصد پرداختی های جاری انسانی نسبت به سال گذشته، افزایش یافته است. علاوه بر 20 درصد افزایش حقوق، برای اینکه در شرایط سخت همکاران ما با توجه به امور معیشتی زندگی شان دچار مشکل نشوند و بخشی از کاهش قدرت خرید آنها را جبران کنیم، بیش از 33 درصد افزایش پرداختی های جاری انسانی داشتیم که البته این رقم در سه ماهه امسال، 42 درصد بود.
معاون رییس جمهور و رییس سازمان برنامه و بودجه کشور افزود: علاوه بر پرداخت حقوق ها در بخش پرسنلی، پرداختی بازنشستگان نیز انجام شد البته ماه گذشته باخبر شدم که بخشی از پرداخت های بازنشستگی همکاران ما در حوزه بهداشت و درمان برخلاف سایر حوزه ها انجام نشده بود و علت آن مباحث داخلی بود که به دستور دکتر نمکی امروز یا فردا، خزانه کل کشور بیش از 400 میلیارد تومان به حساب دانشگاه ها واریز می کند تا پاداش بازنشستگی همکاران ما در حوزه سلامت در سال 97 و از مردادماه به بعد را پرداخت کنند.
دکتر نوبخت یادآور شد: تمام تلاش ما پرداخت هزینه های جاری در بخش پرسنلی بود که نسبت به سال گذشته، بیش از 33 درصد افزایش یافت و دیشب نیز در جلسه هیات دولت تصویب کردیم که پرداخت های عیدی و پاداش پایان سال کارکنان دولت، یک میلیون و دویست هزار تومان در بهمن ماه واریز شود و با همه کمبودها، تلاش ما این است که از این بخش، غافل نباشیم و مورد غفلت واقع نشود.
وی بیان داشت: بخش دیگری از بودجه، مربوط به طرح های عمرانی است. در حال حاضر حدود 40 هزار میلیارد تومان بابت طرح های عمرانی بر اساس گزارش خزانه، پرداخت کرده ایم که البته از نظر ما، این رقم 44 هزار و 200 میلیارد تومان تخصیص داده ایم اما پرداخت خزانه، 40 هزار میلیارد تومان است در حالیکه زمانی که دولت را تحویل گرفتیم، این رقم حدود 11 هزار و 300 میلیارد تومان و در سال های اول دولت که بودجه کشور 210 هزار میلیارد تومان بود، 21 هزار میلیارد تومان برای طرح های عمرانی پرداخت کرده ایم.
معاون رییس جمهور و رییس سازمان برنامه و بودجه کشور اضافه کرد: برای سال گذشته 43 هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح های عمرانی پرداخت کردیم که امسال به مراتب بیشتر از سال گذشته، پرداخت خواهیم کرد و آثار این اعتبارات را در افتتاحیه های پایان هفته وزرای دولت در استانهای مختلف می توانید به خوبی مشاهده کنید.
دکتر نوبخت گفت: در بهمن ماه شاهد افتتاح یکی از مهمترین پروژه های کشور با صرف بیش از 10 هزار میلیارد تومان اعتبار خواهید بود که عمده این منابع در طول یکی دو سال گذشته، به این پروژه تزریق شده است. از سال 75 پروژه ساخت آزادراه تهران شمال آغاز شده و تا سال 93، کل پیشرفت فیزیکی این پروژه در طول 17 سال حدود 17 درصد بوده درحالیکه این طرح در حال حاضر، آماده افتتاح است و راه تهران چالوس، 62 کیلومتر کوتاه می شود و یک ساعت و نیم این مسیر، کوتاه تر می شود.
وی خاطرنشان کرد: با کمبودها تلاش ما این است که علاوه بر پرداختی جاری پرسنلی، اعتبارات طرح های عمرانی و زیربنایی که باعث آسایش و رفاه مردم می شود، تحقق پیدا کند و تا قبل از پایان سال، اتوبان همت تا کرج امتداد می یابد و دسترسی مردم به مسیر چالوس از کرج نخواهد بود و از آزادگان می توانند وارد این مسیر شوند. ظرف چند سال گذشته 5 استان کشور از جمله همدان، کرمانشاه، آذربایجان غربی، گیلان و مسیر جدید تبریز به شبکه سراسری ریلی وصل شده است.
معاون رییس جمهور و رییس سازمان برنامه و بودجه کشور تاکید کرد: باید از روسای دانشگاه های علوم پزشکی و مسئولان وزارت بهداشت تقدیر کنم که در اجرای طرح تحول نظام سلامت، ساعی بودند و امیدواریم که کاستی های موجود که با اصلاحات در نظام ارجاع و الکترونیکی کردن پرونده و خدمات سلامت انجام خواهد شد، برطرف شود.
دکتر نوبخت تصریح کرد: برای حل مشکلات سازمان تامین اجتماعی، 5 هزار میلیارد تومان از اسنادی که برای امور دیگر گذاشته بودیم به آنها داده و شرط کردیم که باید سه هزار میلیارد تومان از آن را نسبت به بازپرداخت بدهی های بخش درمان به دانشگاه ها پرداخت کنند.
وی خاطرنشان کرد: تلاش همکاران ما در سازمان برنامه و بودجه این است که هیچ یک از فعالیت های خودمان را متوقف نکنیم و با توجه به توافقی که با دکتر نمکی کرده ایم و همیشه گفته ایم با توجه به آنچه از خزانه و سازمان برنامه و بودجه مطلع هستید، تخصیص ها را خودتان انجام دهید و دکتر پوراصغری و همکاران ما در سازمان برنامه و بودجه می دانند که دکتر نمکی، ملاحظات و نیازهای حوزه بهداشت و درمان را در نظر می گیرد.
معاون رییس جمهور و رییس سازمان برنامه و بودجه کشور یادآور شد: با توجه به مسائلی که در ابتدای سال رخ داده بود، 150میلیارد تومان برای بخش سلف سرویس و خوابگاه های دانشجویی در اختیار معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت قرار دادیم و تا قبل از پایان هفته، 100 میلیارد تومان دیگر نیز تزریق خواهد شد.
منبع:وبدا