کد خبر: 7487| تاریخ انتشار: دوشـنـبه ، ۲۵ آذر سال ۱۳۹۸ | ساعت ۹:۲:۰ | تعداد بازدید: ۵۵۸۴

اشرف بروجردی گفت: معرفتی که در نهج‌البلاغه نهفته گنجینه‌ای ناگشوده است و رسالت اندیشمندان و علمای ما بر این است که این دانش، گنجینه و ذخیره را به کار بگیرند و در پیش روی نسل امروز قرار دهند.
آیین رونمایی از کتاب «سَلُونِی قَبْلَ أَن ْتَفْقِدُونِی، تحریر نهج البلاغه» تالیف آیت الله العظمی جوادی آملی، ۲۴ آذر در سالن قلم کتابخانه ملی رونمایی شد.
«اشرف بروجردی» در این مراسم طی سخنانی با اشاره به حدیثی از امام علی(ع) اظهار کرد: حضرت امیر(ع) فرمود: «العلماء باقون مابقی الدهر اعیانهم مفقودة و آثارهم فی القلوب موجودة»، به این معنا که علما همواره باقی هستند. تکریمی که امروز در این محفل به جا آورده ایم از سه چیز است، اول قلم با تاکید بر آیه «نون و القلم و ما یسطرون» و همچنین این روایت شناخته شده که فرمود: « مِدادُ الْعُلَمآءِ أَفْضَلُ مِنْ دِمآءِ الشُّهَداءِ». همه ما می دانیم که جان عزیز است و شهید چه جایگاهی نزد خداوند دارد اما مدادی که دست علما است از آن هم شریف تر است.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ادامه داد: دومین مساله تکریم عالم است که پیامبر(ص) فرمود: ««عُلَماءُ اُمّتی کانْبیآءِ بنی اِسرائیل» و این در حقیقت کار را بر ما سخت می ‌کند که ارزش و قدر و منزلت علما و منزلت کسانی که حقایق جهان را پیش روی ما می‌گشایند را پاس بداریم. همچنین سومین تکریم نیز تکریم از نهج ‌البلاغه یا به عبارتی تکریم از علم است که امام علی(ع) مصداق تمامیت این علم است، چنانکه حضرت رسول(ص) فرمود: «أنَا مَدینَةُ العِلمِ وعَلِیٌّ بابُها، فَمَن أرادَ المَدینَةَ فَلیَأتِ البابَ...» به این معنا که من شهر علم و علی(ع) دروازه آن است و کسی که می‌خواهد به شهر وارد شود، باید از در آن ورود کند.
وی گفت: این موارد نشان از آن دارد که دانش برای نجات بشر است و برای آن است که انسان را از ضلالت برهاند و راه بِه‌زیستن و تعالی و رشد را برای انسان فراهم کند. سازمان اسناد و کتابخانه ملی این رسالت و مسئولیت را دارد که از علمایی که در تولید علوم نقش دارند، تجلیل کند و مقام آنها را پاس بدارد.
بروجردی با بیان اینکه دانشی که زاده اندیشه و تفکر علما است در این محفل رونمایی و به بحث گذاشته می‌شود، افزود: همه آنچه که علما برای ما تبیین کرده‌اند به سمع و نظر نسل حاضر و نسل‌های آینده می ‌رسد و مهمتر اینکه رسالت و مسئولیت سازمان اسناد و کتابخانه ملی حفظ، نگهداری و ذخیره‌سازی این دستاوردها و ایجاد کردن زمینه رشد است.
 
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی گفت: در این راستا سعی می کنیم که حقیقت هستی را به جهانیان و نسل امروز یادآور شویم. بزرگداشت آیت‌الله جوادی‌آملی در این محفل و رونمایی از کتاب «سلونی قبل ان تفقدونی»، مسئولیت و رسالتی را بر دوش ما می‌گذارد که بدانیم و بیاموزیم که قدر و منزلت علما باید شناخته شود و معرفت آنها را در باور خودمان قرار دهیم و امیدوارم که این نشست‌ها بتواند منتج به نتایج خوبی برای آیندگان باشد و مجموعه‌ای که اینجا رونمایی می شود ظاهرا در بیست و دو جلد خواهد شد و امروز در این محفل دو جلد آن رونمایی شد.  
بروجردی تصریح کرد: معرفتی که در نهج‌البلاغه نهفته گنجینه‌ای ناگشوده است و رسالت اندیشمندان و علمای ما بر این است که این دانش، گنجینه و ذخیره را به کار بگیرند و در پیش روی نسل امروز قرار دهند.

منبع:روابط عمومی کتابخانه ملی

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7