کد خبر: 26381| تاریخ انتشار: چهارشنبه ، ۱۴ آذر سال ۱۴۰۳ | ساعت ۱۶:۶:۰ | تعداد بازدید: ۲۵۱

به همت بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، ششمین نشست از سلسله نشست‌های فلسفه زمانه‌اندیش با عنوان «فلسفه حکمرانی» صبح امروز، چهاردهم آذرماه، در تالار شیخ طوسی این بنیاد برگزار شد. این نشست با حضور جمعی از محققان و پژوهشگران و به مناسبت شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) آغاز شد.
به گزارش مرکز رسانه و روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، در این نشست به بررسی ابعاد مختلف فلسفه حکمرانی پرداخت و با اشاره به ارتباط حکمرانی با ساحت دانش و حقیقت، اظهار کرد: «گاهی فلسفه به امر واقعی، خارجی، ذهنی و اعتباری تعبیر می‌شود و حکمرانی حقیقتی است که به هر دو ساحت دانش و حقیقت مرتبط است.»  
وی با تأکید بر تفاوت فلسفه حکمرانی با فلسفه مدیریت افزود: «فلسفه حکمرانی شامل مباحثی مانند هستی‌شناسی، سلامت‌شناسی، انسان‌شناسی و ارزش‌شناسی است. بخشی از مبانی فلسفه حکمرانی به طور مستقیم در حکمرانی کاربرد دارد.»  
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تشریح مفهوم حکمرانی گفت: «حکمرانی و چیستی آن یکی از محورهای اصلی فلسفه حکمرانی است. برخی حکمرانی را معادل حکومت‌داری و برخی دیگر سیاست‌سازی تعبیر می‌کنند که این معانی دقیق نیستند. حکمرانی در واقع، نسبت عموم و خصوص من وجهی با حکومت‌داری دارد و به عنوان یک علم میان‌رشته‌ای با علومی چون مدیریت و علوم سیاسی ارتباط پیدا می‌کند.»  
وی ادامه داد: «حکمرانی به مثابه یک فناوری نرم، فرایندی را از سیاست‌گذاری، تنظیم‌گری، ساختارسازی و قانون‌نگاری آغاز کرده و در نهایت به تصدی‌گری، نظارت و ارزیابی ختم می‌شود. این مفهوم از حدود ۴۰ سال پیش در غرب مطرح شده و طی دو دهه گذشته، رشد چشمگیری داشته است. در حقیقت، حکمرانی به‌وجود آمد تا حکومت‌داری را تضعیف کند و این تحول، بازتابی از سیر تاریخی جوامع از قرن بیستم به بعد است.»  
این نشست به عنوان بخشی از تلاش‌های بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی در تبیین موضوعات کلان فلسفی، با استقبال محققان و اندیشمندان مواجه شد.

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7