نخستین جلسه هیئت اندیشهورز فرهنگ ورزش با حضور حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، مسئولین، پیشکسوتان و دست اندرکاران حوزه ورزش توسط ستاد فرهنگی اجتماعی در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.
به گزارش مرکز رسانه و روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی،
حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه در نخستین جلسه هیئت اندیشهورز فرهنگ ورزش با تسلیت عزاداری ماه محرم اظهار کرد: ورزش در جهان از جمله در ایران به شدت فرهنگ ساز است، کارکرد مهم ورزش عمومی و حرفهای این است که بر فرهنگ اثرگذار است اگر حکمرانی درستی در ورزش داشته باشیم به فرهنگ میتواند کمک کند.
وی ادامه داد: پهلوانان و قهرمانان ما نیز عمدتاً ایراندوست هستند، در اکثر رشتههای ورزشی با اینکه آورده مادی چندانی ندارد اما همچنان عده زیادی برای قهرمانی تلاش میکنند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی عنوان کرد: شورای عالی انقلاب فرهنگی نسبت به فرهنگ ورزش کمتوجهی کرده است. در این چهل سال با اینکه مصوباتی در حوزه ورزش داشتیم اما نیاز است که وقت بیشتری برای ورزش بگذاریم.
استاد خسروپناه با بیان اینکه ورزش دو مقوله مهم دارد، گفت: یک ساحت فلسفه ورزش است که غربیها درباره آن کتابها نوشتند اما ما حتی یک کتاب در باب فلسفه ورزش نداریم. اهل فکر و اندیشه باید درباره فلسفه ورزش اقدامات لازم را در این زمینه انجام دهند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تأکید بر اینکه باید حکمرانی ورزش را در نظر داشته باشیم، اضافه کرد: الان حکومتداری ورزش در کشور داریم و وزارتخانهای در موضوع ورزش که حکومتداری میکند، اما باید حکمرانی ورزش مورد توجه قرار گیرد. در این زمینه مسئلههای ورزش را شناسایی کنیم. وقتی مسائل مشخص شد سیاستگذاری حوزه ورزش صورت میگیرد. به سیاستگذاری جامع در ورزش نیاز داریم. قوانین و ساختار ورزش باید مورد بازنگری قرار گیرد.
وی با اشاره به ماده واحد ارزش آفرینی فرهنگی اجتماعی با استفاده از ظرفیت المپیک و پارالمپیک تابستانی 2024 پاریس، گفت: این ماده واحده به زودی در شورای عالی مورد بحث قرار میگیرد، بنابراین همانند روندی که در تصویب سایر اسناد در پیش گرفتیم، ضروری است که متخصصان در این زمینه نظرات خود را بیان کنند.
استاد خسروپناه افزود: حکمرانی حکمیانه در بحث ورزش نداریم قوانین متعدد داریم اما حکمرانی دقیق شکل نگرفته است. برای حکمرانی حکیمانه باید از دانشگاهیان حوزویان و متخصصان این حوزه استفاده کنیم. باید از رسالهها یا پایاننامههایی در این زمینه نوشته شده استفاده شود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تأکید کرد: فعالانه بودن و عزیزانه بودن در ورزش از اهمیت ویژه برخوردار است، باید در حوزه ورزش بتوانیم با زبان و منطق دنیا سخن بگوییم تا نتایج مورد انتظار در این زمینه محقق شود.
دکتر ابراهیم شکرانی، دبیر ستاد فرهنگی اجتماعی شورای عالی انقلاب فرهنگی در این نشست بیان کرد: دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی در ساختار تحولی خود، میزهایی را با هدف قرارگاه ملی موضوعات ایجاد کرده است یکی از این میزها میز فرهنگ ورزش بود.
وی ادامه داد: این میز با هدف استفاده از ظرفیت المپیک بهعنوان پربینندهترین رویداد جهان تشکیل شده است.
دبیر ستاد فرهنگی و اجتماعی شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به مسائل حوزه ورزش، گفت: میتوان از ظرفیت المپیک برای حل مسائل حوزه ورزش استفاده کرد. در ماده واحد ارزش آفرینی فرهنگی اجتماعی با استفاده از ظرفیت المپیک و پارالمپیک تابستانی 2024 پاریس، برای مسائل کلان راهکارهایی در نظر گرفته شده است.
در ادامه یوسفپور، مسئول میز فرهنگ ورزش با تشریح ماده واحد ارزش آفرینی فرهنگی اجتماعی با استفاده از ظرفیت المپیک و پارالمپیک تابستانی 2024 پاریس گفت: این ماده واحده مبتنی بر نظرات نخبگان و اسناد بالادستی تهیه شده است.
وی با اشاره به برگزاری المپیک 2024 در مردادماه گفت: کاروان ورزشی ایرانی با عنوان خادم الرضا به این رویداد اعزام میشوند.
یوسف پور با اشاره به مسائل اصلی که در جنبش المپیک مطرح میشود، گفت: باید بتوانیم از رویداد بینالمللی برای افزایش اقبال به ورزش استفاده کنیم.
استفاده از نظرات دانشگاهیان برای تدوین سند در حوزه ورزش
دکتر رضا قراخانلو استاد تمام دانشگاه تربیت مدرس نیز در این نشست خواستار توزیع ماده واحد ارزشآفرینی فرهنگی اجتماعی با استفاده از ظرفیت المپیک و پارالمپیک تابستانی 2024 پاریس در دانشگاهها شد تا نخبگان دانشگاهی درباره آن نظر بدهند.
وی عنوان کرد: دانشکدههای تخصصی باید درگیر این موضوع شوند و نظرات کارشناسی خود را ارائه دهند.
تکلیف ورزش در کشور مشخص نیست
در ادامه تاجبخش، از فعالان حوزه ورزش در این نشست بیان کرد: تکلیف ورزش در کشور مشخص نیست، این در حالی دشمن روی ورزش متمرکز شده است. چون آنجا بیشترین بیننده را دارد. هنوز برای ورزش دکترین واحد تعریف نشده است.
دکتر مریم کاظمیپور، معاون توسعه ورزش بانوان وزارت ورزش نیز در این نشست با تشکر از راهاندازی میزهای تخصصی حوزه ورزش در ستاد فرهنگی اجتماعی شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: در حوزه ورزش زنان باید ابزارها و امکانات لازم برای فعالیت مناسب زنان فراهم شود.
سعید ملک زاده، رئیس اسبق فدراسیون تیراندازی در این نشست ماده واحد ارزش آفرینی فرهنگی اجتماعی با استفاده از ظرفیت المپیک و پارالمپیک تابستانی 2024 پاریس طولانی و گاهی مواد از مواد آن مغایر با یکدیگر دانست.