کد خبر: 23038| تاریخ انتشار: یـک شنبه ، ۵ شهریور سال ۱۴۰۲ | ساعت ۸:۲:۰ | تعداد بازدید: ۵۱۵

دکتر حاجیلویی دبیر ستاد فرهنگی و اجتماعی شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان این نکته که هدفمند کردن نقشه مهندسی فرهنگی هر استان منوط به طرح‌ریزی زیست بوم، بر اساس اقتضائات، ظرفیت‌ها و مسائل موجود هر استان است؛ رفع چالش‌های فرهنگی هر اقلیم و جغرافیا را نتیجه متمرکز کردن مجموعه ظرفیت‌های استان خواند.
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، نشست برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی با هدف تدوین برش استانی مازندران با حضور دکتر محمود حاجیلویی دبیر ستاد فرهنگی و اجتماعی شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجت الاسلام والمسلمین محمدباقر محمدی لائینی نماینده ولی فقیه، روح الله سلگی معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار مازندران و احسان آهنگر مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران به میزبانی دفتر نماینده ولی فقیه مازندران برگزار شد.

در این نشست حجت الاسلام والمسلمین محمدباقر محمدی لائینی نماینده ولی فقیه ضمن تسلیت ایام سوگواری سالار شهیدان، توجه به پیشینه دینی و فرهنگی این استان و اهتمام ویژه مسئولین امر در تدوین برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی را ضروری خواند و ابراز امیداواری کرد که در برش استانی، رفع ابر چالش و مسئله های فرهنگی استان دیده شود.
وی ضمن درخواست توجه ویژه و دغدغه­مندی بیشتر از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی در تدوین نقشه مهندسی استان مازندران، آن را اقدامی شایسته از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی خواند و علاوه بر درخواست ارائه راهکارهای عملی در تدوین سند نقشه مهندسی فرهنگی استان، کم‌کاری در حوزه‌های مختلف از جمله حوزه فرهنگی را یکی از مصادیق حق‌الناس دانست.

روح الله سلگی معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار نیز ضمن تسلیت ایام سوگواری سالار شهیدان گفت: معتقدیم نقشه مهندسی فرهنگی، پشتوانه فکری و برنامه عملیاتی لازم برای حرکت در مسیر اعتلای فرهنگی استان مازندران را فراهم خواهد کرد، از این رو شناسایی نقاط قوت و ضعف شهرستان‌ها در قالب اطلس فرهنگی استان، انجام گرفته است، که علاوه بر انجام نامه‌نگاری با مدیران کل ارشاد اسلامی استان، اهم پیشنهادات در قالب برش فرهنگی استان، به اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و دیگر دستگاه‌های فرهنگی این خطه از کشور ابلاغ شده است.

احسان آهنگر مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران خاطر نشان کرد: متعاقب ارسال نامه­ای در تاریخ 26/10/1401 از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی و پیرو جلسه با دبیر شورای عالی و بنابر ابلاغیه فروردین سال ۱۴۰۰معاون اول دولت سیزدهم مقرر شد کلیه استان‌های کشور، برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی را داشته باشند و تلاش داریم مازندران نیز جزء استان‌های پیشرو در تدوین این سند فرهنگی قرار گیرد. در نظر داریم تا با تشکیل منظم جلسات هم‌اندیشی و بررسی میدانی با استفاده از ظرفیت جبهه انقلاب فرهنگی و جهاد دانشگاهی این برش به نحو مطلوب تدوین شود.
وی همچنین ابراز امیداوری کرد که تمامی مجموعه­های نقش آفرین در حوزه فرهنگ ذیل این سند بتوانند پس از تدوین این سند با نقشه واحد در راه اعتلای فرهنگی استان قدم بردارند.

دکتر محمود حاجیلویی دبیر ستاد فرهنگی و اجتماعی شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه نشست ضمن اشاره به اثرگذاری کمتر دستگاه‌های فرهنگی به جهت تجمیعی نبودن برنامه‌ها، تکروی در اجرا و منابع محدود برای اختصاص برنامه‌­ها؛ مبنای شکل‌گیری تأمین مالی و نقش­‌پذیری لازم برای کار در حوزه فرهنگ را بر پایه­‌ی شناسایی مسائل اصلی فرهنگی و اجتماعی استان دانست و از همکاری شورای فرهنگ عمومی استان‌ها با شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور در تدوین برش استانی خبر داد.
دکتر حاجیلویی نقشه مهندسی فرهنگی را بهترین سند فرهنگی کشور و  محصول کار اطلاعاتی عمیق با همراهی خبرگان و نخبگان فرهنگی بر شمرد و طی کردن مسیر اجرا را منوط به داشتن سند، جهت رفع چالش‌های فرهنگی هر اقلیم دانست و در این رابطه افزود: در راستای تدوین برش استانی ۱۳ راهبرد کلان داریم که ذیل هر راهبرد، راهبردهای ملی و اقدامات ملی قرار دارد که اگر منجر به اقدام عملیاتی شود، مسیر اجرا به‌درستی طی خواهد شد. 
دبیر ستاد فرهنگی و اجتماعی شورای عالی انقلاب فرهنگی ضمن بیان این نکته که هدفمند کردن نقشه مهندسی فرهنگی هر استان منوط به طرح‌ریزی زیست بوم، بر اساس اقتضائات، ظرفیت‌ها و مسائل موجود هر استان است؛ رفع چالش‌های فرهنگی هر اقلیم و جغرافیا را نتیجه متمرکز کردن مجموعه ظرفیت‌های استان خواند.
وی همچنین به تلاش دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی بر طراحی راه‌حل‌هایی جهت شناسایی مسائل واقعی فرهنگی استان‌ها با مشارکت دستگاه‌ها و مجموعه‌های مردمی و بسیج ظرفیت‌ها، جهت حل مشکلات اشاره کرد و شکل‌گیری قرارگاه برش استانی ذیل شورای فرهنگ عمومی استان را برای حل مسائل پنج‌گانه استان ضروری دانست.
وی در پایان اذعان داشت: برش استانی، بازمهندسی برنامه‌های فرهنگی استان است و باید منظومه و خط فکری مقام معظم رهبری در مسیر تدوین و اجرای برش استانی مهندسی فرهنگی، ریل گذاری شود.

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7