وزیرآموزش و پرورش در اولین رویداد کشوری تعلیم و تربیت، با تاکید بر این که امروزه طول دوران کودکی کاهش یافته است، گفت هر چه طول دوران کودکی کمتر باشد مسئولیت متولیان تربیت بیشتر است.
یوسف نوری در اولین رویداد کشوری تعلیم و تربیت که با حضور معاونان آموزش ابتدایی، روسای ادارات پیش دبستانی و کارشناسان دوره اول دبستان ادارات کل آمورش و پرورش استانها و در اردوگاه شهید باهنر تهران برگزار شد، با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب بر تشکیل سازمان ملی تعلیم و تربیت، اظهار کرد: تلاش کنیم فعالیتهایمان بر اساس منویات رهبر معظم انقلاب و مسیر شهدا باشد و همه برای بروز و ظهور اهداف تربیتی دولت مردمی سیزدهم کمک کنیم.
وی افزود: براساس پژوهشها و بررسیهای انجام شده، در سالهای اخیر کودکان سریع رشد میکنند و فاصله بین کودکی و بزرگسالی از بین رفته است و به نوعی فرسایش کودکی اتفاق افتاده است.
وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: برخی پیدایش صنعت چاپ را پایان دوره کودکی برشمردند و برخی تسلط تکنولوژی به ویژه فضای مجازی برجامعه را عامل حذف فاصله کودکی و بزرگسالی میدانند.
وی با بیان اینکه برخی معتقدند که جایگاهی برای کودک قائل نشدهایم و انتظاری از کودک داریم که خودمان به آن نرسیدیم، خاطرنشان کرد: کودک کمتر از آنچه هست مورد توجه قرار گرفته است؛ سایه کنکور و آرزویهای شغلی والدین برای فرزندشان، نیز در این خصوص موثر بوده است، در رویکرد فرهنگی نیز میگوئیم کودکی از طریق خانواده و جامعه رشد میکند، لذا باید به نقش مادر در رشد و تربیت کودک توجه جدی کرد.
وی ادامه داد: کودک در چارچوب قوانین خانواده رشد میکند، لذا باید خانوادهها بدانند که برای تربیت کودک چه قوانینی داشته باشند و چه مواردی برای کودکان مناسب یا نامناسب است، لذا باید در کنار این قوانین، فعالیتهای خوب و مناسب را نیز به کودکان آموزش دهیم، زیرا بسیاری از فعالیتها از دوران کودکی نهادینه میشود و ما میتوانیم با تربیت خوب کودکان، انسانهایی قانونمند، مشارکت پذیر، خیّر و ... به جامعه تحویل دهیم.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به رویکرد اسلامی در خصوص تربیت کودک، تصریح کرد: سودی که از تجارت بازیهای ویژه کودکان به دست میآید و همچنین نقش اولیا در منع نکردن کودکان از تماشای بازیهای رایانهای، باعث شده تا بسیاری از بازیها بدون توجه به محتوای تربیتی در اختیار کودکان قرار گیرند.
عضو کابینه دولت مردمی خاطرنشان کرد: کودک برای ساخته شدن نیازمند تربیت شدن است، متاسفانه ما به عنوان سوژه به کودک نگاه میکنیم و به او آموزش میدهیم تا خواستههای خودمان محقق شود.
وزیر آموزش و پرورش گفت: برای این که بتوانیم نوآموزان را به خوبی تربیت کنیم باید به روشهای تربیتی آشنا و به دیدگاه اسلامی اشراف داشته باشیم.
وی با اشاره به وظایف سازمان تعلیم و تربیت کودک اظهار کرد: در صدور مجوز مهد کودک ها در استان ها باید دقت شود به افرادی مجوزهای مهد کودک داده شود که دارای اهلیت لازم باشند و صلاحیت کار با کودکان را داشته باشند.
وی با تاکید بر این که امروزه طول دوران کودکی کاهش یافته است، ادامه داد: هر چه طول دوران کودکی کمتر باشد، مسولیت متولیان تربیت بیشتر است و امیدوارم شاهد فعالیت جدی تری در این زمینه باشیم.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه در راستای سیاست های دولت مردمی، سازمان ملی تعلیم تربیت کودک باید مردمی سازی شود، اظهار کرد: باید به آموزش آموزه های دینی به کودکان توجه داشته باشیم و الگوهای مناسبی برای این آموزش ها انتخاب کنیم.
شایان ذکراست، در این گردهمایی؛ از سند راهبردی و نشان ویژه سازمان ملی تعلیم و تربیت با حضور وزیر آموزش و پرورش، رونمایی شد و از تعدادی از برگزیدگان در حوزه تولید محتوای الکترونیک و فعالان کانال شاد و ... تجلیل شد
منبع:روابط عمومی وزارت آموزش وپرورش