دکتر محمدحسین ساعی تجارب شورای عالی انقلاب فرهنگی را در حوزه سیاست گذاری فرهنگی، علمی و اجتماعی گرانقدر و کمنظیر در عمر 37 ساله آن دانست و گفت: این تجربهها باید مجددا متناسب با تحولات چهلواره دوم انقلاب اسلامی و تغییرات متناسب با اتفاقات نظام بین المللی، بازخوانی شود و این کار توسط اعضای جدید شورای به جد و با قدرت در حال انجام است. امیدواریم در یک مدت کوتاه طراحی طرح تحولی شورای عالی انقلاب فرهنگی به اتمام برسد و با تاییدی که از رهبر معظم انقلاب میگیرد به اجرای مدل سیاست گذاری در حوزه فرهنگ، علم و اجتماع ورود کنیم و نیز نتیجه و ثمراتش برای آحاد مردم و نسلهای آتی باقی بماند.
به گزارش خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، در آستانه سالگرد تاسیس شورای عالی انقلاب فرهنگی دکتر محمدحسین ساعی؛ عضو جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه تحول یک امر دائمی و بنیادی در زندگی بشر است اظهار داشت: در نقطهای که کشور قرار دارد، به چند دلیل باید تحول را به معنای عام در همه حوزهها دنبال کنیم و به طور خاص در شورای عالی انقلاب فرهنگی برخی از امور تحولی باید مجدد بازنگری شود. نکته اول؛ ما در چهلواره دوم انقلاب هستیم؛ دورهای که رهبر معظم انقلاب اسلامی از آن به عنوان گام دوم یاد می کند. 40 سال تجربه حکومت داری، 40 سال تجربه زیست ذیل گفتمان اسلامی است. این موضوع میتواند نگاه ما را پیشرفتهتر، جدیتر، عملگرایانهتر، کارآمدتر کند. قاعدتا استفاده از این تجارب، یکی از مبناهای مهم طراحی تحول در دوره جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی است.
وی بیان کرد: از سوی دیگر به علت تحولات زمانه ما، تحولاتی که به لحاظ عرصهها، زیرساختهای ارتباطی، تکنولوژیک، بیولوژیک و مانند آن اتفاق افتاده است، تغییرات جدی در ساختارهای جوامع انسانی و شیوههای حکمرانی و مسائل اجتماعی بشر به وجود آمده است. به هرحال ما باید در بازسازی نظام حکمرانی به این موارد بیشتر توجه کنیم و به گونهای تحولات را مدیریت کنیم که هماهنگ با این تغییرات بتوانیم حوزه گفتمانی و جوهره انقلاب اسلامی را در دوره جدید با قدرت بیشتری به منصه ظهور بگذاریم. همچنین مسئله گذر زمان که لاجرم تحولاتی را پدید میآورد، بالاخره شورای عالی انقلاب فرهنگی به دستور مقام معظم رهبری باید دوره تحولی خودش را طراحی و اجرا کند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: شورای عالی انقلاب فرهنگی هم اکنون با عمر37 سال، تجربه گسترده و گرانقدری در حدود 40 سالگیاش به دست آورده که بعضا در کل دنیا کمنظیر است؛ تجربههایی در حوزه سیاست گذاری فرهنگی، اجتماعی و علمی وجود دارد که بالاخره دستاوردهای مهمی برای کشور پدید آورده است. اگر ما در حدود دو دهه گذشته در حوزه تولید علم دستاوردی داشتیم، بسیاری از آنها ریلگذاری و طراحی اصلیاش در شورای عالی انقلاب فرهنگی صورت گرفته است. بسیاری از موفقیتهای در حوزههای اجتماعی و فرهنگی را هم می توان به فضای شورای عالی انقلاب فرهنگی منتصب کرد اما به هرحال این تجربهها باید مجددا متناسب با تحولات چهلواره دوم انقلاب اسلامی و تغییرات متناسب با اتفاقات نظام بین المللی، بازخوانی شود و این کار توسط اعضای جدید شورا به جد و با قدرت در حال انجام است. امیدواریم در یک مدت کوتاه طراحی طرح تحولی شورای عالی انقلاب فرهنگی به اتمام برسد و با تاییدی که از رهبر معظم انقلاب می گیرد به اجرای مدل سیاست گذاری در حوزه فرهنگ، علم و اجتماع ورود کنیم و نتیجه و ثمراتش برای آحاد مردم و نسلهای آتی باقی بماند.