کد خبر: 18598| تاریخ انتشار: دوشـنـبه ، ۲۶ مهر سال ۱۴۰۰ | ساعت ۱۲:۵۰:۰ | تعداد بازدید: ۱۱۴۵

معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده با تاکید بر اینکه زنان محور اصلی تغذیه سالم و زندگی پاک یک خانواده به شمار می‌روند، گفت: باید به سلامت زنان که موجب ارتقاء سلامت در همه زمینه‌های مختلف می‌شود، توجه ویژه داشت.
دکتر انسیه خزعلی در نشستی که به مناسبت هفته ملی سلامت بانوان ایران(۲۴ تا ۳۰ مهر) در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد، با تاکید بر اهمیت سلامت بانوان، اظهار داشت: سلامت بانوان را باید در ابعاد مختلف مورد توجه قرار داد و لوایح و برنامه هایی را در بخش قانون گذاری پیش بگیریم تا بتوانیم زمینه سلامت زنان را افزایش و گسترش دهیم.
وی بر ضرورت پیش رو قرار دادن برنامه ویژه‌ای برای سلامت روان بانوان تاکید و خاطرنشان کرد: تاثیرگذاری سلامت روان بانوان بر جسم، خانواده، فرزندان یک خانواده مشهود است.

معاون رئیس جمهوری ادامه داد: زندگی زنان سرپرست خانوار بسیار حائز اهمیت است. حتی اگر بانوانی، سرپرست خانواده نباشند، محور اصلی تغذیه سالم و زندگی پاک یک خانواده به شمار می‌روند و باید به سلامت آن‌ها که موجب ارتقاء سلامت در همه زمینه‌های مختلف می‌شود، توجه ویژه داشت.
خزعلی با اشاره به اینکه توجه به سلامت زنان روستایی، باعث ماندگاری روستاها، عدم مهاجرت به شهرها و شکوفایی تولید می شود و این را باید قدر بدانیم تصریح کرد: همچنین تامین بیمه سلامت و بهداشت بانوان در بسیاری از روستاها از ۵ درصد در سال ۵۷ به ۹۷ درصد رسیده است، اما هنوز هم کفایت نمی‌کند و باید زنان روستایی، عشایر و همه بانوان را تحت پوشش انواع بیمه قرار بدهیم.

معاون رییس جمهوری یادآور شد: در سفرهای استانی لزوم توجه افزون و رسیدگی به زنان عشایر مشهود بود. زیرا با شرایط خاص و سخت زندگی‌شان، زمینه سلامت برای آن‌ها آنگونه که شایسته است فراهم نیست و این مساله نیاز به راهکار اساسی دارد.

خزعلی با بیان اینکه کرونا مساله جدی این روزها است، افزود: بانوان به لحاظ روحی و روانی آسیب‌پذیرتر هستند و باید مورد توجه ویژه قرار گیرند. زیرا طبق تحقیقات در دوران کرونا آسیب‌هایی نظیر؛ بی‌اشتهایی، استرس و افسردگی در مردان ۱۰ درصد و در زنان ۲۷ درصد بوده است. همچنین در افراد زیر ۵۰ سال نیز آسیب های روانی در مردان به بالای ۴۰ درصد اما در زنان به بالای ۶۰ درصد می‌رسد. این نکات نشان می‌دهد که آسیب ها بیشتر به سمت بانوان متمایل شده و باید راهکارهای مناسبی از جانب حاکمیت و مراکز متولی سلامت، برای آن‌ها تدارک دیده شود.

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری گفت: درست است که آمار مرگ و میر در مردان بیشتر از زنان است. اما آسیب همین اتفاق هم، به زندگی خانواده و زنان وارد می‌شود. زیرا زنان سرپرست خانوار بیشتر می شوند، در حالیکه می‌توان با بسیاری از مرگ و میرها، با تغذیه سالم و تغییر در سبک زندگی مقابله کرد.

خزعلی به همیاری و کمک افراد متخصص و کاردان در این زمینه ابراز امیدواری کرد و گفت: باید برای سلامت بانوان به لحاظ روحی، جسمی و اجتماعی، برنامه هایی را به صورت اجرایی و عملیاتی داشته باشیم و در این مسیر از نظرات و ارایه راهکار توسط نخبگان و صاحب نظران استقبال می کنیم.

منبع:ایرنا

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7