رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، مهمترین ویژگی کتاب «رساله الولایه» را هماهنگی بین عرفان، برهان و قرآن کریم عنوان کرد و گفت: موضوع ولایت از دیگر شاخصههای این اثر است.
ابوذر ابراهیمیترکمان روز سه شنبه (۱۹ مرداد)، در مراسم رونمایی از ترجمه ترکی استانبولی کتاب «رسالة الولایه» گفت: کتاب «رسالة الولایة» محصول دوران عجیبی است. مرحوم علامه طباطبایی متولد ۱۲۸۱ هجری شمسی است. ایشان در سال ۱۳۰۴ به نجف رفتند و ۱۰ سال در نجف اقامت داشتند. اما به دلیل مشکلات مالی و معیشتی در سال ۱۳۱۴ از نجف به شهر تبریز کوچ کردند.
وی افزود: در زندگینامه خودنوشت علامه طباطبایی آمده است که ایشان در طول ۱۱ سال که در تبریز بودند؛ دوران سختی گذراندند و عجیب اینکه این کتاب محصول همان دوران است.
ولایت آخرین سیر تکاملی انسان است
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی مهمترین ویژگی کتاب رسالة الولایة را هماهنگی بین عرفان، برهان و قرآن کریم دانست و گفت: علامه طباطبایی مطالب عرفانی که چشیده را برهانی کرده و استدلالهای عقلانی برای آنها به کار برده و سپس منطبق با قرآن کریم کرده است.
از دیگر ویژگیهای این کتاب باید به بحث ولایت اشاره کرد. ولایت آخرین سیر تکاملی انسان است. آخرین مقامی است که انسان میتواند به آن برسد و آخرین کمال حقیقی انسان است.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی افزود: علامه طباطبایی میفرمایند راه ذکر خداوند این است که انسان راه غرق نشدن در دنیا را بداند و به یاد خداوند سبحان باشد و حیات دنیا مانع غفلت از ذکر است. اگر انسان غافل شود و ذکر نداشته باشد، دستش از آن چیزهایی که راه دستیابی آن فقط ذکر است، کوتاه میشود.
وی اظهار کرد: در اولین قدم پس از ذکر الهی، افق محبت طلوع میکند سپس، اسباب استقلال خود را از دست میدهد، بنابراین راهی که علامه طباطبایی ذکر میکند، دوام ذکر است.
راه دائم الذکر بودن نسبت به خداوند متعال، باور فقر است
ابراهیمیترکمان همچنین عنوان کرد: تنها راه دائم الذکر بودن نسبت به خداوند متعال، باور فقر است. اینکه انسان باور کند فقیر است. اگر انسان به فقر دائم خودش متوجه باشد یعنی بداند همیشه فقیر است و هر لحظه فقیر و نیازمند هستی بخش است، خودش دوام ذکر الهی میشود و دوام ذکر، محبت میآورد.
قهرمان سلیمانی، سرپرست مرکز گفتوگوی ادیان و فرهنگهای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در بخش آغازین این مراسم، گفت: علامه طباطبایی فیلسوف، مفسر و عارف بزرگ جهان اسلام است که در شگرفی در عالم اسلام داشت.
وی افزود: سلسلهای از دینداران توفیق پیدا کردند که در محضر پٌر فیض علامه بهره گیرند چه در نوشتهها و کلام منطق و چه در سیره و سلوک و معرفی کوتاه او از تشیع و هنوز هم یکی از پر مغزترین متونی است که در دانشگاههای شرق و غرب عالم تدریس میشود.
منبع:روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی