کد خبر: 17658| تاریخ انتشار: دوشـنـبه ، ۱۴ تیر سال ۱۴۰۰ | ساعت ۱۳:۲۰:۰ | تعداد بازدید: ۱۱۶۷

رئیس هیئت امنای جامعةالمصطفی العالمیه با تأکید بر اهمیت موضوع‌شناسی و پرسش‌های عمیق دنیای امروز، حرکت در مرز دقیق عقلانیت دینی و انقلابی را از ویژگی‌های بارز جامعةالمصطفی دانست.
 آیت‌الله علیرضا اعرافی، مدیر حوزه‌های علمیه و رئیس هیئت امنای جامعةالمصطفی العالمیه، ۱۴ تیر در پانزدهمین نشست هیئت‌رئیسه المصطفی با نمایندگان خارج کشور اظهار کرد: جامعةالمصطفی می‌تواند بهترین نماینده تفکر دینی و الهیاتی در دنیای کنونی باشد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی حضور در میان المصطفائیان را توفیقی الهی دانست و افزود: امیدواریم جامعةالمصطفی بیش از پیش بتواند مشعل هدایت در جهان و انعکاس‌دهنده ارزش‌های ناب الهی باشد.
رئیس هیئت امنای جامعةالمصطفی با بیان اینکه مقوله و مفهوم اخلاص در بسیاری از مفاهیم دینی و ارزش‌های اخلاقی اسلام محوریت دارد، اظهار کرد: اخلاص، محور و کانون منظومه‌ای از مفاهیم و ارزش‌های بزرگی است که در قرآن و روایات مورد تأکید قرار گرفته و روح اخلاص این است که انسان بتواند با مدیریت جهان درون، خویش را از همه رشته‌ها آزاد کند و به یک رشته متصل شود.
آیت‌الله اعرافی به گستره تأثیرات بشر از جهان پرآشوب و غوغاگر اشاره کرد و با بیان اینکه آدمی در این جهان اغواگر در معرض انواع علایق و کشش‌هاست، یادآور شد: رشته‌های گوناگون زندگی، پیرامون ما را فراگرفته است و ما در میان کوران حوادث دنیوی قرار داریم؛ از این‌رو رها شدن از یکایک این کشش‌ها و جاذبه‌ها نیازمند دقت، مراقبت و مهندسی دنیای درون است. رهایی از خواسته‌های نفسانی و دنیایی نیازمند توانی استوار است تا بتوان بر نقطه حقیقی در عالم، اخلاص، اتکا کرد.
وی اخلاص را راه مقابله با هجمه‌ها دانست و گفت: از سویی اخلاص شنا در برابر موج و علایق و تعلقات مادی و دنیوی است و از سوی دیگر، هماهنگی با جان عالم هستی، یعنی خداجویی و توحید است. بدین ترتیب اخلاص در اخلاق و تزکیه روح و سنجه‌های عینی و عملی نمود پیدا می‌کند و در این باره در آیات و روایات اشاراتی وجود دارد و رهایی از قید آگاهی یا بی‌اطلاعی دیگران، به گونه‌ای که هیچ‌کس آگاه نشود که انسان به معارف الهی و اهل‌بیت(ع) خدمت بزرگی کرده است می‌تواند زمینه‌ساز اصلاح نفس و تقویت اخلاص باشد.
منتخب مردم تهران در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه تشویق دیگران نباید هیچ اثری بر روحیات فرد داشته باشد، افزود:رهایی از ملامت‌ها و سختی‌های روزگار و تقویت جوهر درونی در برابر طعنه‌ها و ملامت‌ها در کنار رهایی از تعریف و تمجید، سنجه‌ای مهم در تهذیب و اصلاح نفس است.
آیت‌الله اعرافی تغییرناپذیری انسان را در سختی و راحتی از شاخص‌های دیگر اخلاص دانست و یادآور شد: انسان همان گونه که در برابر امواج درون مقاوم است و در عین شناخت ویژگی‌های محیط، ضوابط و قواعد، باید در برابر امواج بیرونی نیز پایدار باشد. کاهش یا سلب انگیزه و امید هنگام رویارویی با شکست‌های ظاهری نشان‌دهنده نبود استحکام درونی است.
وی با تأکید بر اینکه پژوهش، کشف معانی و مفاهیم نو و تلاش برای شناخت‌های جدید در ساحت دین و معارف الهی اهمیت دوچندانی دارد، اظهار کرد: همه پژوهش‌ها تلاش برای کشف فعل و اراده خداوند متعال است، ولی پژوهش در حوزه دین مسئولیتی سنگین به شمار می‌رود، زیرا ما را به اسناد الی‌الله و کشف اراده تشریعی خداوند متعال می‌رساند.
آیت‌الله اعرافی ضمن تأکید بر اهمیت رعایت و کاربست شرایط و ضوابط تحقیق دینی، با بیان اینکه بی‌توجهی به مخاطرات و سهل‌انگاری در این مسیر، افترا به خداوند متعال را در پی خواهد داشت، گفت: نتیجه تحقیق در حوزه دین با سعادت و شقاوت انسان در دنیا و آخرت گره می‌خورد؛ از این رو، باید نهایت دقت را برای گره خوردن سعادت دنیوی و اخروی به خرج دهیم. همچنین بی‌توجهی به منهج اجتهادی و عقلانی عمیق و درست در همه قلمرو‌های تحقیق دینی از چالش‌های این حوزه است و پژوهش در همه گزاره‌های کلامی، اعتقادی، اخلاقی و حتی در مسائل غیرالزامی و غیرفقهی مسئولیت ما را در عمق‌بخشی به تحقیقات دینی بیشتر می‌کند.
وی بر لزوم آسیب‌شناسی پژوهش و جریان پژوهش‌های اسلامی و رعایت درست منهج و اخلاق تحقیق در حوزه معارف دین تأکید کرد و افزود: بخشی از آسیب‌شناسی‌ها به حوزه روش برمی‌گردد، زیرا بیش از نیمی از پژوهش‌ها از منهج دقیق اجتهادی و عقلانی بی‌بهره است. باید بکوشیم دروس تحقیقی خارج حوزه، که ره‌آورد هزار ساله حوزه‌های علمیه است و عالی‌ترین مباحث در آن ارائه می‌شود، به فقه و موضوعات پیرامونی منحصر نشود. باید اوج منهج اجتهادی در مقالات و پژوهش‌های دینی مورد توجه اندیشمندان و پژوهشگران قرار گیرد.
رئیس هیئت امنای جامعةالمصطفی نقش موضوع‌شناسی و پرسش‌های عمیق دنیای امروز را بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: با توجه به ظرفیت‌های بایسته، جامعةالمصطفی می‌تواند در این حوزه اثربخش باشد و کشف مسئله دنیای امروز و عرضه آن به حوزه پژوهش‌های دینی نقش بسیار مهمی را ایفا می‌کند و تحقیقات میدانی با نگاهی آینده‌پژوهانه و ارتباط با انقلاب اسلامی می‌تواند مورد توجه مراکز پژوهشی دینی و حوزوی قرار گیرد.
آیت‌الله اعرافی حرکت در مرز دقیق عقلانیت انقلابی را از ویژگی‌های بارز جامعةالمصطفی دانست و تصریح کرد: جامعةالمصطفی می‌تواند بهترین نماینده تفکر دینی و الهیاتی در دنیای امروز باشد و به فضل الهی با این رویکرد به دستاورد‌های ارزشمندی دست خواهیم یافت.

منبع:ایکنا

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7