کد خبر: 14534| تاریخ انتشار: چهارشنبه ، ۱۹ شهریور سال ۱۳۹۹ | ساعت ۱۴:۳:۰ | تعداد بازدید: ۴۱۲۳

پنجاهمین جلسه شورای توسعه فرهنگ قرآنی به ریاست دکتر سعیدرضا عاملی، رئیس این شورا و دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی به صورت حضوری و آنلاین در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، دکتر عاملی در این جلسه با اشاره به اهانتی که اخیراً به ساحت قرآن کریم و پیامبر اعظم(ص) شده است، گفت: دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی با صدور بیانیه‌ای اقدام نشریه هتاک فرانسوی در بازنشر کاریکاتورهای موهن به پیامبر اکرم(ص) و قرآن کریم را محکوم کرد و از وزارت امور خارجه درخواست داریم که با پیگیری حقوقی و بین‌المللی مانع از تکرار این اهانت‌ها شوند.

وی با اشاره به جمعیت دو میلیارد مسلمانان در جهان و لزوم حفظ حقوق مسلمانان، تأکید کرد: بی‌احترامی به قرآن کریم مسیری است که ناشی از فقدان توان استدلال و بیان منطقی اسلام‌ستیزان است که با خشونت این اقدامات را  انجام می‌دهند و بعضاً نیز دلایل جانبی دارد.
رئیس شورای توسعه فرهنگ قرآنی با تأکید بر اینکه بودجه و پول قرآن باید اثرگذار هزینه شود، افزود: با توجه به اینکه اعتبارات قرآنی در حال حاضر مبلغ کمی است اما نباید دلیلی باشد تا این بودجه به درستی هزینه نشود و اگر بخواهیم پول کم را بد خرج کنیم، ضرر کرده‌ایم.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه بودجه قرآنی نباید برای اموری مانند ودیعه و اجاره‌بها تخصیص یابد، پیشنهاد داد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان تبلیغات اسلامی با همکاری یکدیگر مشکل مکان اتحادیه کشوری را حل کنند.

به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، در ابتدای جلسه رضا سلامت پناه معاون دبیرخانه شورای توسعه فرهنگ قرآنی طبق روال جلسات گذشته در پیش از دستور جلسه به ارائه گزارش اجرایی‌سازی مصوبات و تصمیمات جلسه قبل (جلسه 49 شورای توسعه فرهنگ قرآنی) پرداخت و گفت: با توجه به اینکه در جلسه 49 شورا مصوب شد که سند راهبردی توسعه پژوهش و آموزش قرآنی در نظام سلامت مشروط به اعمال اصلاحات مطرح شده در جلسه به تصویب رسد، مکاتباتی در این خصوص با دستگاه‌های مربوطه انجام شده و پیش‌نویس ابلاغیه آماده و برای نظر نهایی به دبیرخانه کمیسیون ارسال شده است.
وی در تشریح اقدام انجام شده در خصوص تشکیل کمیته منتخب برای بررسی آئین‌نامه شوراهای هماهنگی و گسترش فعالیت‌های قرآنی استان‌ها، اظهار داشت: مدل‌های اجرایی سازی و پشتیبانی حقوقی شوراهای قرآنی استانی در جلسه‌ای با حضور دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی بررسی شده و جمع‌بندی در کمیته منتخب و هماهنگی با ذینفعان دنبال می‌شود.
سلامت پناه افزود: همچنین پیش‌نویس ماده واحده ضوابط عضویت دستگاه‌ها در جلسات شورای توسعه فرهنگ قرآنی و کمیسیون‌ها پس از رفع اشکال وارده از سوی رئیس شورای توسعه فرهنگ قرآنی، ابلاغ خواهد شد.

به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی دستور اول جلسه به ارائه گزارش یک‌ساله روند اجرای سند راهبردی توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی کشور اختصاص داشت که دکتر سید حمیدرضا میرعظیمی، دبیر کمیسیون و رئیس مرکز هماهنگی و توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی کشور به ارائه گزارش عملکرد این کمیسیون از ابتدای سال ۹۸ تاکنون پرداخت.
دکتر میرعظیمی در این خصوص اظهار داشت: پیش‌نویس شناسنامه اقدامات ملی ۳۲گانه تهیه و تدوین شده است تا متناسب با آن اعتبارات سالیانه و اولویت‌ها در دستور کار جلسات کارگروه‌های مربوطه قرار گرفته و پس از تعیین دستگاه‌های مجری به‌تدریج تکمیل شود. همچنین شرح خدمات و مراحل اجرای هر اقدام نیز تدوین شده است.

در ادامه محمدعلی خواجه پیری، صاحبنظر امور قرآنی عضو شورای توسعه فرهنگ قرآنی، بر عدم هزینه‌کرد اعتبارات قرآنی و بیت‌المال در حساب‌هایی که سود به آن تعلق گیرد، تأکید کرد.


همچنین دکتر عبدالهادی فقهی زاده معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به وجود پروژه‌های ضروری اجتناب‌ناپذیر در حوزه پژوهش و آموزش عالی قرآنی کشور اشاره و تأکید کرد: برای آموزش و توسعه فرهنگ قرآنی کشور اعتبارات پولی منع نشود و همچنین مؤسسات معین این اعتبارات را حبس نکنند.
در ادامه دکتر لاله افتخاری عضو شورای توسعه فرهنگ قرآنی، بر هماهنگی میان سازمانی تأکید کرد و گفت: فعالیت‌های قرآنی در سازمان‌ها و وزارتخانه‌ها به منظور جلوگیری از موازی‌کاری ساماندهی شود و در واقع یک تقسیم‌کار در این خصوص انجام شود.


در ادامه دکتر عاملی با اشاره به گزارش یک‌ساله روند اجرای ستاد راهبری توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی کشور، گفت: چه خوب است که گزارش‌ بر اساس بندهای سند به صورت مورد به مورد و تفصیلی ارائه می‌شد لذا گزارش قطعی و همراه با جزئیات از هزینه‌ها و بودجه‌ها تهیه شود که برای ارائه به سازمان برنامه‌وبودجه در زمینه تخصیص اعتبارات مشکلی نباشد.
وی بر عدم حبس اعتبار قرآنی در سازمان‌های مربوطه تأکید کرد و اظهار داشت: نگه‌ نداشتن اعتبار و پول در حسابی خاص نیازمند مصوبه نیست، چراکه این خود یک قانون است.
رئیس شورای توسعه فرهنگ قرآنی گفت: یکی از دلایلی که سازمان برنامه‌وبودجه برای عدم تخصیص مبالغ قابل توجه به فعالیت قرآنی بیان می‌کند، عدم ارائه گزارش و مستندات هزینه‌ای است و امید است که گزارش توزیع اعتبارات صندوق‌های قرآنی هر چه زودتر تهیه شود.

به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجت‌الاسلام‌والمسلمین حمید محمدی دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی دستور بعدی جلسه را بررسی و تصویب پیش‌نویس فاز نخست اجرایی‌‌سازی مصوبه ستاد هماهنگی و راهبری اجرای نقشه مهندسی فرهنگی کشور؛ «یکسان‌سازی عناوین و محتوای برنامه‌ها و فعالیت‌های قرآنی دستگاه‌ها در لوایح بودجه سنواتی با مفاد اسناد راهبردی منشور توسعه فرهنگ قرآنی» بیان کرد.
وی افزود: در این خصوص پیشنهاد شده است که ماده واحده «اجرای مصوبه مبنی بر یکسان‌سازی عناوین و محتوای برنامه‌ها و فعالیت‌های قرآنی دستگاه‌های اجرایی در لوایح بودجه سالانه با مفاد اسناد راهبردی منشور توسعه فرهنگ قرآنی و مصوبه جلسه چهل و چهارم مورخ ۳۰ بهمن‌ماه ۹۷ شورای توسعه فرهنگ قرآنی، عناوین برنامه‌های قرآنی لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ در عناوینی چون برنامه اجرای سند راهبردی توسعه آموزش عمومی قرآن کشور، برنامه اجرای سند راهبردی توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی کشور، برنامه اجرای سند راهبردی توسعه فعالیت‌های تبلیغاتی و ترویجی قرآنی کشور، برنامه اجرای سند طرح‌ ملی حفظ قرآن، برنامه راهبری اجرای اسناد منشور توسعه فرهنگ قرآنی تنظیم می‌شود» تصویب شود.
 حجت‌الاسلام محمدی در تشریح 2 تبصره این ماده واحده گفت:  تبصره یک بر سازمان‌دهی و تنظیم کلیه ردیف‌های فعالیت‌های قرآنی دستگاه‌ها ذیل عناوین برنامه‌های فوق سازمان‌دهی و تنظیم تأکید دارد و همچنین بر اساس تبصره ۲ دبیرخانه شورای توسعه فرهنگ قرآنی موظف است با تشکیل جلسات مشترک با سازمان برنامه‌وبودجه و دستگاه‌ها نسبت به هماهنگی و پیگیری لازم برای اجرای این مصوبه و گزارش آن به شورا اقدام کند.

در ادامه دکتر جمشید انصاری رئیس سازمان امور استخدامی کشور ضمن تأکید محتوای این ماده واحده، افزود: نباید برای دستگاه‌هایی که اختیارات قانونی دارند تعیین تکلیف شود.
وی پیشنهاد داد: ارائه پیشنهادات شورای توسعه فرهنگ قرآنی در زمینه یکسان‌سازی محتواهای برنامه‌های قرآنی در محورهای مختلف از مجرای انعقاد تفاهم‌نامه‌ای بین شورای توسعه و سازمان برنامه‌وبودجه انجام شود.
در ادامه دکتر هادی جعفرنژاد رئيس امور فرهنگ، گردشگری و ورزش سازمان برنامه‌وبودجه کشور بر ارائه گزارش عملکرد از تخصیص اعتبار سال ۹۸ فعالیت‌های قرآنی تأکید کرد و گفت: در صورت ارائه گزارش عملکرد سال گذشته امکان تصمیم‌گیری برای اعتبارات سال جاری فراهم می‌شود و البته منظور از گزارش عملکرد، گزارش برنامه‌ای است.
وی با اشاره به اینکه هر سال همراه با قانون بودجه، برنامه‌ها و فعالیت‌های دستگاه‌ها اهمیت پیدا می‌کند، بیان کرد: دو کلان‌برنامه "ساماندهی، هدایت و ارتقای فعالیت‌های قرآنی" و "حمایت و راهبری فعالیت‌های تبلیغی، ترویجی و آموزشی قرآن" در قانون بودجه ۹۹ برای دستگاه‌های قرآنی در نظر گرفته شده است.
دکتر جعفرنژاد تصریح کرد: همه دستگاه‌های موجود و عضو ستاد به منظور اختصاص اعتبار مصوب باید فعالیت‌های قرآنی‌ خود را ذیل این دو کلان‌برنامه تعریف کنند.
رئيس امور فرهنگ، گردشگری و ورزش سازمان برنامه‌وبودجه کشور اظهار داشت: هم‌راستا حرکت کردن فعالیت‌های قرآنی دستگاه‌ها یک حُسن است، اما این ایراد نیز مطرح می‌شود که آیا ستاد و صندوق فعالیت جدید و خلاقیتی بابت این برنامه‌ها و فعالیت‌ها که دولت  اعتبار می‌دهد دارند؟

همچنین دکتر عبدالحمید احمدی معاون فرهنگی و توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان به عضویت وزارت ورزش در شورای توسعه فرهنگ قرآنی و کمیسیون تبلیغ و ترویج اشاره کرد و گفت: متأسفانه عنوان برنامه قرآنی ذیل فعالیت‌های وزارت ورزش و جوانان گنجانده نشده‌است و امید است سازمان برنامه‌وبودجه در این خصوص همکاری لازم را داشته باشد.

دکتر عاملی در ادامه پیشنهاد داد: کارگروهی با عضویت نماینده سازمان برنامه‌وبودجه کشور در دبیرخانه شورای توسعه فرهنگ قرآنی به منظور تعامل منطقی و سازنده با این سازمان و همچنین استاندارد کردن عناوین بودجه‌های مرتبط با  توسعه فرهنگ قرآنی تشکیل ‌شود.
رئیس شورای توسعه فرهنگ قرآنی گفت: بنده معتقدم اسناد ملی قرآنی مبنای تدوین نظام بودجه‌ای کشور در حوزه قرآنی است و ضرورت دارد عناوین فعالیت‌های قرآنی دستگاه‌ها و درواقع همان اقدامات سند توسعه فرهنگ قرآنی استانداردسازی شود.
دستور پایانی جلسه به انتخاب 4 نفر صاحب‌نظر امور قرآنی برای عضویت در شورا از میان 8 نفر پیشنهادی اتحادیه کشوری مؤسسات و تشکل‌های قرآن و عترت کشور اختصاص داشت.
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، بر اساس رأی‌‌گیری انجام شده و با اخذ ۱۴ برگه رأی اعضای حاضر در جلسه، به ترتیب استاد سید محسن موسوی بلده، با کسب ۱۲ رأی، حجت‌الاسلام علیرضا شاهسونی با کسب ۱۱ رأی، حسین خاکساری هرندی و حجت‌الاسلام‌والمسلمین مهدی مقامی هرکدام با کسب ۱۰ رأی انتخاب شدند.

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7