کد خبر: 10192| تاریخ انتشار: شــنـبـه ، ۲۶ بهمن سال ۱۳۹۸ | ساعت ۱۵:۴۳:۰ | تعداد بازدید: ۳۷۷۷

دبیر ستاد فرهنگ شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی ۲ هزار و ۳۰۰ مصوبه دارد و یک سوم مصوبات فرهنگی این شورا تاکنون اجرایی شده است.
محمد آقاسی  درباره دلیل تشکیل ستاد فرهنگ در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، اظهار داشت: دنیای امروز تغییرات گسترده ای در حوزه فرهنگ داشته و این تغییرات در جامعه ایران نیز طی سال های گذشته در حوزه های مختلف نگرشی، ارزشی و رفتارهای فرهنگی مردم ایران رخ داده است که یکی از دستاوردهای آن تشکیل این ستاد است. 
وی با بیان اینکه در واقع جهان امروز فرهنگی تر از قبل شده است، افزود: با انجام کار کارشناسی بر روال گذشته دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، تلاش شد با تفکیک در عملیات، حوزه فرهنگ هم چابک تر از قبل ادامه مسیر دهد.  
به گفته دبیر ستاد فرهنگ شورای عالی انقلاب فرهنگی، این شورا نزدیک به ۲ هزار و ۳۰۰ مصوبه دارد که از نظر موضوعی، ۶۶ درصد مصوبات به حوزه علم و فناوری و ۲۷ درصد به حوزه فرهنگ مرتبط است. هفت درصد مصوبات هم هر دو حوزه علم و فناوری و فرهنگ را پشتیبانی می کند؛ همچنین بخش عمده مصوبات اجرایی شده به حوزه علم اختصاص دارد و فقط یک سوم مصوبات حوزه فرهنگ اجرایی و عملیاتی شده است.
معاون نظارت و ارزیابی حوزه فرهنگ شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: این تمرکز ویژه در علم و فناوری تیم مدیریت را به این جمع بندی رساند که باید ساختار مجزا و ویژه ای برای حوزه فرهنگ در نظر گرفته شود.  
آقاسی درباره عمده ترین ماموریت های ستاد فرهنگ در خصوص سند مهندسی فرهنگی کشور نیز گفت: سند مهندسی فرهنگی کشور به عنوان سند مادر بر تمام فعالیت های ستاد فرهنگ حاکم است؛ این سند برای انتظام بخشی به فعالیت های حوزه فرهنگ و ارزیابی دقیق وضعیت فرهنگی کشور در سال ۱۳۹۲ تصویب و همان سال ابلاغ شد.
وی افزود: در سال ۱۳۹۳ با افزودن بخش های جدید از جمله ستاد هماهنگی نقشه مهندسی فرهنگی، این سند مجدد ابلاغ شد اما تا سال جاری و با گذشت پنج سال هنوز تشکیل نشده است.
دبیر ستاد فرهنگ شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به یکی از نقاط تمایز این سند با سایر اسناد دبیرخانه، ستادها و کمیسیون های مرتبط، اظهار داشت: ریاست ستاد نقشه مهندسی فرهنگی برعهده رییس جمهوری یا معاون اول است که حکایت از اهمیت نقش فرهنگ دارد.
معاون نظارت و ارزیابی حوزه فرهنگ شورای عالی انقلاب فرهنگی با یادآوری برگزاری جلسات نقشه مهندسی فرهنگی کشور در سال جاری، ادامه داد: از تابستان سال جاری این جلسات با حضور ۲۴ نماینده سازمان های مهم فرهنگی ملی و فراملی و با حضور شخصیت های برجسته ملی، تشکیل شده است.  
آقاسی تاکید کرد: با پیشنهاد ستاد فرهنگ دبیرخانه شورا و تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی، وزارت تازه تاسیس میراث فرهنگی و گردشگری هم به جمع ستاد هماهنگی اضافه و مصوبه آن هفته گذشته ابلاغ شد.
دبیر ستاد فرهنگ شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره خروجی جلسات ستاد نقشه مهندسی کشور، گفت: این ستاد در سه جلسه گذشته ۱۰ مصوبه داشت؛ در جلسه نخست آیین‌نامه داخلی ستاد هماهنگی و راهبری اجرای نقشه مهندسی فرهنگی کشور تدوین و اجرایی شد.
وی افزود: همچنین گزارشی از اجرای پیوست های فرهنگی طرح های مهم ملی از وزارتخانه های بزرگ کشور دریافت می شود.  
به گفته آقاسی، به دلیل ضرورت هم افزایی در پژوهش های ملی و برای بررسی وضعیت مستمر تغییرات حوزه فرهنگ، کارگروه رصد فرهنگی با محوریت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تشکیل شد.
وی درباره یکی از وظایف دبیرخانه شورا، اظهار داشت: با توجه به گذشت دوره زمانی پنج ساله از تصویب و ابلاغ سند نقشه مهندسی فرهنگی، دبیرخانه شورا موظف شد روزآمدسازی این سند را در دستور کار قرار دهد.  
آقاسی افزود: با توجه به ضروت کار کارشناسی روی مصوبات ستاد هماهنگی و استفاده از ظرفیت علمی سازمان ها و وزارتخانه عضو، مقرر شد کمیسیون کارشناسی پشتیبانی و کارگروه های معین اجرای سند مهندسی فرهنگی کشور تشکیل شود که این کمیسیون هم تاکنون چهار مرتبه تشکیل جلسه داده است.  
معاون نظارت و ارزیابی فرهنگ شورا با اشاره به جلسه دوم ستاد نقشه مهندسی کشور، خاطرنشان کرد: در جلسه دوم مصوب شد برای اجرای سند، مسوول پیگیری اجرایی سازی نقشه مهندسی فرهنگی کشور در دستگاه های مجری تعیین شود، همچنین مصوبه دیگر تدوین شاخص های ملی فرهنگ بود. 
وی در این باره افزود: برای هماهنگی بیش تر میان دستگاه های فرهنگی کشور مقرر شد کمیته تلفیق با محوریت دبیر شورا، وزیر ارشاد، رییس سازمان تبلیغات اسلامی، معاون فرهنگی سازمان برنامه و بودجه و رییس کمیسیون فرهنگی مجلس تشکیل شود.
دبیر ستاد فرهنگ شورای عالی انقلاب فرهنگی، تطبیق فعالیت‌های فرهنگی دستگاه ها با نقشه مهندسی کشور را بر عهده کمیته تلفیق دانست و گفت: در جلسه سوم و پس از ارائه گزارش کمیسیون قرآنی دبیرخانه مقرر شد عناوین و محتوای برنامه‌ها و فعالیت‌های قرآنی دستگاه‌ها در لوایح بودجه سنواتی با مفاد اسناد راهبردی منشور توسعه قرآنی یکسان سازی شود.
به گفته آقاسی، در این زمینه مقرر شد چارچوب استاندارد برای تدوین اسناد ملی حوزه فرهنگ تدوین شود.
وی همچنین درباره اجزای ستاد فرهنگ گفت: در این ستاد دو معاونت خط مشی گذاری و اجرایی سازی همچنین معاونت ارزیابی و نظارت طراحی و در دومین معاونت دو بخش گنجانده شد. 
دبیر ستاد فرهنگ شورای عالی انقلاب فرهنگی با ارائه توضیحات بیشتر افزود: بخش اول مربوط به رصد و آینده نگاری و بخش دوم شامل نظارت ارزیابی است؛ در حوزه رصد تلاش می شود نوعی بررسی هدف محور مدنظر قرار گیرد و اهداف کلان نقشه مهندسی در جامعه رصد تا مشخص شود که دچار افت شاخص شده است یا خیر.
وی ادامه داد: در این حوزه شاخص های فرهنگی کشور طراحی شد که به زودی متن آن منتشر می شود. در حوزه نظارت و ارزیابی تلاش بر بررسی عملکرد سازمان ها، نهادها و وزراتخانه های حوزه فرهنگ است که تا چه میزان اسناد بالادستی و مصوبات شورای عالی را در برنامه های خویش عملیاتی کرده اند.
دبیر ستاد فرهنگ شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: البته این دفاتر به طور مجزا اقدام به تولیدات مختلف و متنوعی می کنند که در جای خود قابل عرضه و ارائه است.

منبع:ایرنا

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7