دکتر گلشنی گفت: فیزیکدانان، کیهانشناسان و فلاسفه دانشگاههای غرب چون آکسفورد و کمبریج سالها پس از نقدهای فلسفی من، وارد پژوهشهای بنیادین شدهاند اما هنوز نگاه سطحی به علم در ایران رایج است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه اگر می خواهیم واقعا به نام سال جامه عمل بپوشانیم باید به خودباوری برسیم، گفت: برای دستیابی به خودباوری نیاز داریم که فرهنگ سازی را از مدارس و دانشگاهها آغاز کنیم.
سازمان بهداشت جهانی اظهار تأسف میکند، چرا طب سنتی و اثراتش و کارایی وسیعی که میتواند داشته باشد نادیده گرفته شده است.
حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی رئیس جمهور و رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوبه " انتخاب نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی در شورای راهبری پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)»" که در جلسه 790 مورخ 1395/10/7 شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده است را برای اجراء به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ابلاغ کرد.
دکتر مهدی گلشنی، استاد بازنشسته دانشگاه صنعتی شریف در آیین نکوداشت مقام علمی وی بیان کرد: حرفهایی که فیزیکدانان امروزی در مورد معجزه میزنند، همان حرف علامه طباطبایی است، اما حوزههای ما به این بحثها توجهی نداشتهاند. فلسفه اسلامی اگر به موازات نیازهای روز پیش برود، کاربردهای زیادی دارد، اما در مملکت ما فلسفه قارهای تبلیغ میشود و در نتیجه علوم شناختی را در کشور ما تدریس میکنند.
آئین رونمایی از کتاب علم و دین در افق جهان بینی توحیدی تألیف دکتر مهدی گلشنی در دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی برگزار می شود.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به ویژگیهای علامه جعفری اظهار کرد: در زمانی که ایشان زیست میکرد، تفکر پوزیتیویستی حاکم بود و غربیها میگفتند باید از طریق علوم تجربی پاسخ سؤالات خود را پیدا کنیم، اما علامه در این فضا جهانبینی دینی را به عنوان بهترین روش برای پاسخ دادن به سوالات معرفی کرد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه در غرب یک فیزیکدان تراز اول میگوید که جهان از هیچ شروع شده است و در اینجا میخواهند با فلسفه ملاصدرا جواب او را بدهند، اظهار کرد: آنجا اصلاً فلسفه را قبول ندارند، ولی میتوانید حرف ملاصدرا را با زبان علم روز به آنها بزنید. علامه جعفری در زمان حیات خود در این باره پیشقدم بود و جلسات مستمری با پرفسور حسابی داشت.
دکتر مهدی گلشنی، استاد فلسفه علم گفت: استاد مطهری (ره) تفسیر المیزان را بهترین تفسیر در میان تفاسیر شیعه و سنی تا عصر حاضر می دانستند و معتقد بودند که بسیاری از مطالب المیزان از الهامات غیبی است.
«در پنج سال گذشته آموزش و پرورش طرح کاهش و محدود کردن رشته علوم انسانی را به دلیل کاربرد نداشتن این رشته در جامعه در دستور کار قرار داد که این طرح به مجلس شورای اسلامی رفت و اعتراضهایی را در پی داشت و در نهایت با آن مخالفت شد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی شریف گفت: اکنون که دیگر مسأله جنگ مطرح نیست، به نظرم باید سهمیهها تقلیل پیدا کنند و دانشجویانی که حقشان است و برای درس خواندن زحمت کشیدهاند، وارد گود شوند. یک زمانی شرایط متفاوت بود، ولی الان آن شرایط نیست، بنابراین باید وضعیت دانشآموزان و دانشجویان شایسته رعایت شود.
دکتر مهدی گلشنی با ابراز تاسف از این که برخی تحولات اخیرا در غرب رخ داده که وارد دانشگاههای ما نشده گفت: در حال حاضر نه دانشکدههای فیزیک میپذیرند که به بحثهای فلسفی بپردازند و نه دانشکدههای فلسفه ورود علوم را به فلسفه قبول میکنند.
تهران، خیابان طالقانی، شماره 436
کدپستی: 1591814313(+9821) 66976601 - 7
info@sccr.ir www.sccr.ir