کد خبر: 6957| تاریخ انتشار: شــنـبـه ، ۱۱ آبان سال ۱۳۹۸ | ساعت ۱۴:۳۸:۰ | تعداد بازدید: ۵۹۸۰

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی شریف گفت: اکنون که دیگر مسأله جنگ مطرح نیست، به نظرم باید سهمیه‌ها تقلیل پیدا کنند و دانشجویانی که حقشان است و برای درس خواندن زحمت کشیده‌اند، وارد گود شوند. یک زمانی شرایط متفاوت بود، ولی الان آن شرایط نیست، بنابراین باید وضعیت دانش‌آموزان و دانشجویان شایسته رعایت شود.
دکتر مهدی گلشنی درباره پذیرش فرزندان هیأت علمی در دانشگاه‌های برتر کشور گفت: پیش‌تر قانونی (بومی گزینی) بود که اگر فرزند هیأت علمی در شهرستانی قبول می‌شد و پدر و مادر در جای دیگری بودند، می‌توانست به محل اشتغال پدر و مادر منتقل شود، اما باید از نظر نمره و امتیاز، سقف مورد نیاز را کسب می‌کرد و نمی‌توانست به هر رشته‌ای که می‌خواهد، تغییر رشته دهد، مگر اینکه امتیاز و نمره مورد نظر را کسب می‌کرد و این امتیاز برای فرزندان اعضای هیأت‌علمی است، زیرا امتیازات زیادی برای آنها در نظر گرفته نشده است. ضمنا این حق‌کشی نیست که اگر شخصی در شهرستان قبول شده بخواهد برای ادامه تحصیل در همان رشته به یک دانشگاه دیگر برود. اگر به همین شیوه پیش بروند خوب است، اما من با امتیازات بیش از این موافق نیستم.
وی ادامه داد: قانون قبلی و امتیازی که برای اعضای هیأت‌علمی دانشگاه‌ها در نظر گرفته شده بود، معتدل بود ولی اکنون اینطور نیست، زیرا یک سری اقدامات تعادل را بهم زده و وضعیت دانشگاه‌ها را به شدت با چالش مواجه می‌کند.
گلشنی در واکنش به صحبت‌های رئیس دانشگاه علوم پزشکی که گفته شده بود؛ رتبه دو و رتبه ۸۷هزار هر دو در رشته پزشکی تحصیل می‌کنند و همکلاسی هستند و البته رتبه ۸۷هزار با سهمیه ۲۵درصدی ایثارگران توانسته در کنکور قبول شود، گفت: این اقدام کاملا اشتباه است و من اصلا با آن موافق نیستم. این که یک دانشجوی فوق‌العاده ضعیف را در کنار یک دانشجوی قوی بنشانند، موجب ضعیف شدن کلاس‌های درس می‌شود و من موافق این اقدام نیستم و حتی این مدل به مجموعه پزشکی هم آسیب می‌زند.
این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره عدالت آموزشی در کشور توضیح داد: عدالت آموزشی در کشور ما، همه جا رعایت نمی‌شود؛ به ویژه در برخی از دانشگاه‌ها و بعضی رشته‌ها پارتی بازی و رفاقت بازی حاکم است که باید جلوی آن گرفته شود. من بارها گفتم که وزارت علوم باید یک سیستم دادرسی تنظیم کند و اگر به هیأت‌علمی یا دانشجویی در این زمینه ظلم شد، این مسأله از این طریق مورد رسیدگی قرار گیرد. در حال حاضر به این مسأله رسیدگی نمی‌شود، من هم به وضوح دیده‌ام که به برخی از افراد شایسته ظلم می‌شود.
وی تأکید کرد: در حال حاضر صحبت‌ها حاکی از آن است که در آینده نزدیک کنکور حذف خواهد شد. کنکور اشکالات زیادی داشت به عنوان مثال موجب راه اندازی کلاس‌های کنکور شد، ولی به هر حال دانشجویان خوب و زبده قبول می‌شدند، اما اگر قرار است پذیرش دانشجو را به عهده دانشگاه‌ها بگذارند؛ از آنجا که در سال‌های اخیر رفاقت‌بازی‌های زیادی در دانشگاه‌ها حاکم شده است، من از این خوف دارم که حق یک سری از دانشجویان زبده ضایع شود.
گلشنی ادامه داد: بنابراین باید اول یک سیستم بر مبنای عدالت ‌ برقرار کنند که اگر در حق کسی ظلم شد، بتواند شکایت کند و بعد برای حذف کنکور اقدام کنند. من در دانشگاه خودمان و همچنین در دانشگاه‌های دیگر دیده‌ام که برخی از دانشجویان خیلی خوب ذبح شدند.

منبع:ایلنا

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7