کد خبر: 9702| تاریخ انتشار: چهارشنبه ، ۱۱ دی سال ۱۳۹۸ | ساعت ۱۷:۳۵:۰ | تعداد بازدید: ۴۰۵۸

جلسه چهل و هفتم شورای توسعه فرهنگ قرآنی به ریاست دکتر سید سعیدرضا عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و رئیس شورای توسعه فرهنگ قرآنی و با حضور دکتر منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، ‌حجت‌الاسلام و المسلمین رستمی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری(مدظله‌العالی) در دانشگاهها و حجت الاسلام  المسلمین محمد قمی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی و سایر اعضا روز سه‌شنبه 10 دی ماه 1398 در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی دکتر عاملی با تبریک ایام ولادت حضرت زینب(س) خاطرنشان کرد: اهل بیت رابط انسان‌ها با  خدا هستند و ‌شاید اگر انبیای الهی نبودند تصویری از انسان کامل برای ما مشخص نمی‌شد و حضور آنها منشأ برکات بسیاری بوده است.
وی افزود:‌  بر همین مبناست که که در حدیث معروف و منقول از حضرت زینب (س) و به نقل از مادر گرانقدرشان ذکر شده است: من مات علی حب محمد و آل محمد مات شهیدا، کسی که با محبت محمد و آل محمد از دنیا برود، شهید از دنیا رفته است.
حجت الاسلام و المسلمین حمید محمدی، دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی با اشاره به ماده واحده ستاد راهبری نقشه مهندسی فرهنگی کشور پیرامون «یکسان‌سازی عناوین و محتوای برنامه‌ها و فعالیت‌های قرآنی دستگاه‌ها در لوایح بودجه سنواتی با مفاد اسناد راهبردی منشور توسعه فرهنگ قرآنی» گفت:‌ در رابطه با همین ماده واحده نامه‌ای از طرف معاون اول رئیس جمهور جهت ارسال گزارش فعالیت‌های قرآنی دریافت شده که انشالله از سال آینده بودجه فعالیت‌های قرآنی نیز یکسان‌سازی خواهد شد.

دستور اول جلسه، ارائه گزارش یکساله اجرای سند توسعه فعالیت‌های تبلیغی ترویجی قرآن کریم بود که در این رابطه محمدمهدی عزیز زاده، مدیر کل دبیرخانه کمیسیون توسعه فعالیت‌های تبلیغی و ترویجی قرآن کریم به ارائه گزارش فعالیت این کمیسیون پرداخت.
عزیززاده با اشاره به اینکه دو مشکل اصلی در اجرایی‌سازی سند توسعه فعالیت‌های تبلیغی ترویجی قرآن کریم وجود داشت، خاطرنشان کرد: اولین مشکل این است که بر اساس تلقی قبلی این اعتقاد وجود دارد که کمیسیون و شورا تنها در حوزه اعتباراتشان، عملکرد دارند و به جز آن نمی‌توانند عملکردی در راستای تولیت و راهبری فعالیت‌های قرآنی داشته باشند و در نتیجه مانع بزرگی در اجرایی‌سازی سند محسوب می‌شد.
وی افزود:‌ دومین اشکال این بود که تلقی کمیسیون به عنوان جلسه هماهنگی بود و انتظار یک نهاد سیاستگذار کلان از آن نمی‌رفت.
مدیر کل دبیرخانه کمیسیون توسعه فعالیت‌های تبلیغی و ترویجی قرآن کریم با اشاره به اینکه اسناد خوبی در حوزه فعالیت‌های قرآنی به تصویب رسیده است، خاطرنشان کرد:‌ اما متأسفانه در راستای اجرای این مصوبات نتوانسته‌ایم اقدامات متناسبی صورت دهیم.
وی ادامه داد:‌ شناسنامه اقدامات سند توسعه فعالیت‌های تبلیغی ترویجی قرآن کریم در سرفصل‌های تفصیلی تدوین شده است و شاخص‌های توسعه فعالیت‌های تبلیغی و ترویجی نیز توسط این کمیسیون بازنویسی شده که در آن تمامی ۳۸ اقدام در یک سرفصل تفصیلی تشریح شده است، ضمن آنکه موانع و چالش‌ها و راهکارهای پیشنهادی و همچنین شاخص‌های سنجش نیز در آن ذکر شده است.
عزیززاده تصریح کرد: تقسیم وظایف دستگاه‌ها اقدام دیگری بود که توسط کمیسیون توسعه فعالیت‌های تبلیغی ترویجی قرآن کریم  انجام شده است.
وی خاطرنشان کرد:‌ در دو حوزه بین‌الملل و فضای مجازی، برنامه‌ جامعی را تدوین کرده‌ایم که در مرحله تصویب نهایی توسط کمیسیون است. ضمن آنکه سامانه مدیریت امور تبلیغی ترویجی قرآنی (سمات) فعال شده و تمامی فرآیندهای اجرایی کمیسیون در آن تدوین شده است.

به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، دستور دوم این جلسه انتخاب اعضای کمیته تخصیص صندوق مشارکت توسعه فرهنگ قرآنی و بازرسان این صندوق بود.
حمید محمدی با اشاره به اینکه مطابق ماده 12 و 13 اساسنامه «صندوق مشارکت توسعه فرهنگ قرآنی»، صندوق مذکور 11 عضو دارد، ‌خاطرنشان کرد:‌ دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی و دبیران کمیسیون‌های تخصصی شورای توسعه فرهنگ قرآنی به عنوان اعضای این صندوق هستند ضمن آنکه بایستی در این جلسه یک نفر صاحب نظر قرآنی عضو شورای توسعه فرهنگی قرآنی، دو نفر عضو حقوقی از میان اعضای حقوقی شورای توسعه فرهنگ قرآنی و همچنین انتخاب دو نفر صاحب‌نظر منتخب مؤسسات قرآنی مردمی و یک نفر نماینده مجلس شورای اسلامی توسط اعضای شورای توسعه فرهنگ قرآنی انتخاب شوند.
در ادامه اعضا به انتخاب اعضای مذکور پرداختند و در همین رابطه، محمدعلی خواجه پیری به عنوان صاحب نظر قرآنی عضو شورای توسعه فرهنگ قرآنی در کمیته تخصیص انتخاب شد و در ادامه حجت‌الاسلام و المسمین رستمی، حجت‌الاسلام و المسلمین محمد قمی، و آقای جواد شیخ اکبری به عنوان اعضای حقوقی شورای توسعه فرهنگ قرآنی عضو کمیته تخصیص انتخاب شدند.
همچنین آقای اصغر مسعودی به عنوان نماینده مجلس شورای اسلامی عضو شورای توسعه فرهنگ قرآنی عضو این کمیته شد و در ادامه حجت‌الاسلام و المسلمین مهدی اخوان صباغ، سرکار خانم دکتر لاله افتخاری و آقای سیدعلی محمد سرسرابی به عنوان بازرسان اصلی و آقای مهدی قره شیخ‌لو نیز به عنوان عضو علی‌البدل هیئت بازرسان انتخاب شد.

همچنین مقرر شد تا زمان اجرایی شدن مصوبه ادغام اتحادیه‌های قرآن‌نهاد مردمی، عضویت دو عضو سابق منتخب مؤسسات ادامه داشته باشد که در این رابطه  با اختیار دکتر سعید رضا عاملی، رئیس شورای توسعه فرهنگ قرآنی، آقای رحیم قربانی، نیز به عنوان نماینده اتحادیه موسسات، به عضویت شورای توسعه فرهنگ قرآنی و کمیته تخصیص درآید.
در ادامه قرار شد تا هیئت هفت نفره هماهنگی صدور مجوز مؤسسات قرآنی به زودی تشکیل شود تا روند یکسان‌سازی  ضوابط مجوز مؤسسات قرآنی به شکل مناسب‌تری پیگیری و دنبال شود.
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی دستور سوم این جلسه ارائه و تصویب نهایی عضویت «ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد» در کمیسیون توسعه فعالیت‌های تبلیغی ترویجی قرآنی بود که طرح آن در جلسه 48 کمیسیون توسعه فعالیت‌های تبلیغی ترویجی قرآنی به تصویب رسیده و برای تصویب نهایی در اختیار شورای توسعه فرهنگ قرآنی قرار گرفت.
در این رابطه قرار شد تا ضوابط عضویت نهادها و مؤسسات قرآنی براساس شاخص‌های مشخص یکسان‌سازی شود و در جلسات آتی مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
همچنین در رابطه با بیمه شاغلان مؤسسات فرهنگی قرآن و عترت ذیل مشاغل خاص قرار شد تا ماده واحده مصوب شورای توسعه فرهنگ قرآنی برای بررسی نهایی و تصویب در لایحه بودجه سال 1399 به دولت و مجلس ارائه شود.
در مورد نحوه هزینه کرد اعتبارات اجرای منشور سال 1398 نیز مقرر شد موضوع در کمیته تخصیص با محوریت نظارت بر هزینه‌کرد اعتبارت قبلی و اجرای طرح ملی حفظ قرآن کریم پیگیری شود.
 

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7