معاون آموزشی وزیر بهداشت از کنترل و رصد سابقه داوطلبان متقاضی ورود به دانشگاههای علوم پزشکی کشور خبر داد.
«محمدباقر لاریجانی» معاون آموزشی وزیر بهداشت در رابطه با تدابیر وزارت بهداشت برای جلوگیری از تحصیل غیرقانونی دانشجویان در رشتههای پزشکی گفت: جلسه شورای سنجش روز شنبه مورخ ۳۰ آذر ماه سال جاری، با حضور وزیر بهداشت، وزیر علوم، معاونان آموزشی این دو وزارتخانه، روسای برخی از دانشگاههای کشور و رئیس سازمان سنجش تشکیل شد. از تصمیمات مهمی که گرفته شد، یکی این است که سال آینده یک سایت دیتابیس (بانک اطلاعاتی) خواهیم داشت تا وزارت علوم و بهداشت بتوانند سابقه افرادی که به دانشگاهها معرفی میشوند را کاملا رصد کنند، که این مهم باعث خواهد شد، ورودیهای دانشگاهها کنترل شود.
سابقه داوطلبان ورود به دانشگاهها رصد میشود
لاریجانی با تاکید بر اینکه دانشگاهها باید بتوانند ورودیهای خود را رصد کنند، بیان کرد: شرایط کنونی ما اینگونه است که دانشجویان توسط سازمان سنجش به دانشگاه معرفی میشوند و ما بعد از پذیرش میتوانیم ثبتنامیهای دانشگاهها را کنترل کنیم و آن هم تنها از طریق سایت سنجش ممکن است. این سامانه که امکان رصد را به دانشگاهها میدهد از مصوبات شایسته این جلسه بود که وزارت بهداشت آن را پیشنهاد داد.
معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: این نشست مصوبهی دیگری هم داشت که از این قرار است، روش کسب نمره زبان برای PHD در سال آینده، متحول خواهد شد؛ یعنی سنجش زبان داوطلب برای این مقطع تحصیلی در مصاحبه انجام میشود. این تصمیم به آن علت گرفته شد که وزارت بهداشت و وزارت علوم در این راستا هماهنگ عمل کنند.
هیچ دانشجویی از کانالهای غیرقانونی وارد دانشگاههای علومپزشکی نشدند
وی در ادامه افزود: گذشته از آن، وزارت بهداشت لیست دانشجویان علوم پزشکی کشور از سالهای ۹۴ تا ۹۸ را رصد کرده است. بنا بر این بررسی هیچ دانشجویی از کانالهای غیرقانونی وارد دانشگاههای علومپزشکی نشده بودند. منتها، این فرایند برای وزارتخانه و دانشگاههای علوم پزشکی پرزحمت و در زمان زیاد انجام شد، اما از سال آینده با تشکیل سامانه دیتابیس، رصد ورودیها به دانشگاهها، دسترسی ما به اطلاعات و سابقه دانشجویان آسان خواهد شد و ما خواهیم توانست شرایط و مشکلات ثبتنام کنندگان را در زمان ورود به دانشگاه بررسی کنیم.
لاریجانی درباره برخورد قانونی با ۱۳۴ دانشجویی که از ادامه تحصیل در رشته پزشکی آزاد منع شدهاند، توضیح داد: در رابطه با این دانشجویان باید گفت که موضوع تقریبا به سال ۹۶ بازمیگردد. اطلاعات مربوط به این دانشجویان پس از مدتی به استحضار ما رسید و متوجه شدیم در دانشگاه علومپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی ۱۳۴ نفر ثبت نام شدهاند، ثبتِنامیهایی که عموما جابهجائی بودند و عمدتا از دانشگاههای دامپزشکی منتقل شده بودهاند.
جز سهمیه محدود برای ایثارگران، تمام سهمیهها بررسی خواهد شد
وی در ادامه افزود: ملاکی وجود داشته است که فرزندان اساتید یا هیئت علمی که از بُرد دامپزشکی به پزشکی میآیند، میتوانند با کسب ۹۹.۵ درصدِ پائینترین نمره در دانشگاههای پزشکی ثبتنام کنند؛ این قانون هم مصوب شورای عالی انقلابی فرهنگی است. به هر حال دانشجویان بررسی میشوند و اگر شرایط مکفی را نداشته باشند، به محل تحصیل اسبق خود بازگردانده میشود. افرادی که این شرایط را دارند، بر اساس قانون عمل میشود. بر مبنای آن شرایط، شورای سنجش کشور،تصمیمی گرفت با این درونمایه که ضوابط قانونی باید برای همه افراد اجرا شود. این چارچوب جلسه ۳۰ آذر سازمان سنجش کشور بود.
لاریجانی در تشریح آئیننامههای سهمیهبندی ورود به دانشگاه در آتی گفت: خوشبختانه آئیننامهای را وزارت علوم و وزارت بهداشت، در این زمینه به دولت پیشنهاد داده است. پیشنهاد این است که تمام سهمیههای ورود به دانشگاه مورد بررسی قرار گیرد و تنها سهمیه محدودی را برای برخی از گروهها مانند ایثارگران نگه دارند. البته در رابطه با این لایحه باید منتظر باشیم تا ببینیم سیر آن را در دولت، مراجع ذیربط و تصمیمگیرنده مانند شورای عالی انقلاب فرهنگی و مجلس شورای اسلامی چگونه پیش برود.
منبع:خبرگزاری ایلنا