وزیر علوم گفت: شرکتهای دانشبنیانی که در چارچوب دانشگاه رشد کنند حمایتهای بیشتری دارند و از حمایتهای مالی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هم برخوردار میشوند.
منصور غلامی وزیر علوم تحقیقات و فناوری در حاشیه افتتاح بیستمین نمایشگاه پژوهش فناوری و فن بازار کشور در جمع خبرنگاران اظهار داشت: شرکتهای دانشبنیان برای توسعه محصولات خود رویه مشخص و حمایتهای مالی دارند.
به گفته وی دانشگاهها و پارکهای علم و فناوری از محصولاتی که توسط شرکتهای جدید ساخته میشوند حمایت میکنند و بسیاری از این محصولات در دانشگاهها از طریق اعضای هیأت علمی و دانشجویان ساخته میشود.
وی ادامه داد: حمایتهای اصلی این است که شرکتهایی که در چارچوب دانشگاه رشد میکنند فرصتهای بیشتری دارند و البته حمایتهای اصلی پس از رسیدن به مرحلهای از بلوغ شرکتها و محصول رخ میدهد.
وی توضیح داد:این شرکتها وقتی محصولی ارائه کردند که به سطحی از تائیدیههای رشد رسید حمایتهای گستردهتر و جدیتری از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به آنها ارائه میشود.
غلامی گفت: این حمایتها شامل شرکتهای که در دانشگاهها و مراکز رشد دانشگاهها مستقر هستند هم میشود که خوشبختانه نمونههای متعددی از تعامل و همکاری در این نمایشگاه و نمایشگاههای استانی را میبینیم.
وی درباره دلایل لغو مجوز برخی از صندوقهای پژوهش و فناوری، گفت: ماموریت صندوق نوآوری و شکوفایی حمایت از شرکتهای دانشبنیان است که خوشبختانه بر اساس ضوابط و قوانین تعداد در تلاش هستیم تا تعداد این صندوقها را در کشور افزایش دهیم.
غلامی ادامه داد: در صورت توسعه فعالیتهای صندوقهای پژوهش و فناوری میتوان از فعالیت شرکتهای دانشبنیان نوپا که نیاز به سرمایهگذاری خطرپذیر دارند، حمایت بیشتری داشت. وزیر علوم درباره دلیل لغو مجوزهای برخی از صندوقهای پژوهش و فناوری، گفت: صندوقهایی که خارج از ضوابط فعالیت داشتند، تذکر دریافت کردند و برخی از آنها که فعال نبودند لغو مجوز شدند.
منبع:اداره کل روابط عمومی وزارت علوم