کد خبر: 27344| تاریخ انتشار: شــنـبـه ، ۲۰ اردیبهشت سال ۱۴۰۴ | ساعت ۸:۱۰:۰ | تعداد بازدید: ۱۲۹

استاندار فارس بر ضرورت اجرای طرح آمایش آموزشی مطابق منافع ملی و بدون توجه به فشارهای سیاسی تأکید کرد.
در نشست با روسای دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی استان فارس که با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد، حسینعلی امیری با بیان این که ضرورتی برای تعدد مراکز آموزش عالی در سطح کشور وجود ندارد، توسعه مراکز آموزشی را بدون توجه به نیازهای بومی و شرایط کشور، از زیان‌بار ترین تصمیمات در این حوزه قلمداد کرد.
استاندار فارس آمایش آموزشی را گامی اساسی در جهت افزایش کیفیت آموزشی دانشگاه ها برشمرد و تصریح کرد: تلاش برای ایجاد دانشگاه‌های متعدد بدون بررسی ابعاد و آمایش منطقه‌ای، نه‌تنها کیفیت علم و دانش را بالا نمی‌برد، بلکه بار هزینه‌های مالی و غیرمالی بسیاری را بر دوش کشور می‌گذارد.
رئیس شورای برنامه‌ریزی استان، منافع ملی را برتر از تمام تصمیمات دانست و اظهار داشت: اعتقاد دارم اجرای آمایش بدون برنامه گونه‌ای از علم‌فروشی‌ست و نباید در این زمینه تسلیم فشارهای سیاسی شد.
امیری اضافه کرد: تعدد دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی به رقابتی نابه‌جا تبدیل شده است، در حالی که در این زمینه ضرورتی وجود ندارد.
استاندار فارس گفت: برخی نگرش‌ها و اقدامات صرفا به دنبال جلب رضایت کوتاه‌مدت هستند، درحالی‌که این‌گونه روش‌ها سودی ندارد و موجب اتلاف منابع می‌شود.
وی تصریح کرد: اگر بانکی به دلایل اقتصادی در دورترین نقاط احداث می‌شود، نباید در خصوص دانشگاه‌ها نیز این سیاست اجرا شود.

برنامه‌ریزی‌های آموزشی مطابق با الگوهای جهانی
ضرورت برنامه‌ریزی مطابق با الگوهای بین‌المللی بخش دیگری از سخنان استاندار فارس بود، امیری با بیان این که جهان امروز به سمت برنامه‌ریزی‌های بین‌المللی در حوزه آموزش پیش می‌رود، تصریح کرد: نمی‌توان با رویکرد ملی برای آموزش برنامه‌ریزی کرد بلکه بایستی مطابق با اصول بین‌المللی و با بهره‌گیری از تجربیات سایر دولت‌ها برای نظام آموزشی برنامه‌ریزی و آن را هدایت کرد.
استاندار فارس به بهره‌گیری از هوش مصنوعی به عنوان یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر اشاره کرد؛ وی تأکیدات مقام معظم رهبری(مدظله‌العالی) را در زمینه هوش مصنوعی آغازگر راه استفاده از آن در کشور دانست و اظهار داشت: در حالی که جهان مدت‌هاست از هوش مصنوعی بهره می‌برد ما به تازگی از آن‌ استفاده می‌کنیم و تأکیدات رهبری اهمیت آن را به ما شناساند.
وی اظهار داشت: در این زمینه همگام شدن با تغییرات جهانی و افزایش سرعت به روزرسانی اطلاعات و فناوری‌ها ضروری‌ست.

نقش دانشگاه‌ها در تربیت متخصصان چندبعدی
استاندار فارس با انتقاد از برخی سیاست‌های محدود کننده از لزوم تغییر نگاه نسبت به اعضای هیئت علمی سخن گفت و تأکید کرد: تابعیت مضاعف برای اعضای هیئت علمی در بسیاری از کشورهای دنیا نه تنها مانع نیست بلکه یک امتیاز محسوب می‌شود.
وی اضافه کرد: ایجاد فرصت‌های مطالعاتی برای اعضای هیئت علمی برای حضور در سایر کشورها و بهره‌گیری از نتایج مطالعات و پژوهش‌های آنان سبب ارتقای سطح علمی و توسعه دانش در داخل کشور می‌شود لذا ضروری‌ست نگاه منفی خود را نسبت به این مسئله تغییر دهیم.
وی بار دیگر ضرورت ارتقای علمی و فرهنگی دانشگاه‌ها را یادآور شد و تصریح کرد: سطح مطلوب برای دانشگاه‌های ما تربیت نیروهای متخصص علمی ست که توانایی تولید علم را داشته باشند.
وی با اشاره به اندیشمندانی چون زکریای رازی، محقق داماد و دانشمندان بین‌الملی و چند زبانه اظهار داشت: در حوزه‌ علوم انسانی تربیت چنین نیروهایی نشانه توفیق است.
نماینده عالی دولت در استان فارس همچنین با اشاره به بازدیدهای چند باره از پارک‌های علم و فناوری شیراز، بر ضرورت حمایت از شرکت‌های دانش بنیان و حمایت از محصولات این شرکت‌ها و تجاری سازی محصولات تأکید کرد.
امیری اظهار داشت: حضور رؤسای پارک علم و فناوری در خارج از کشور و تأسیس این پارک‌ها در سایر نقاط جهان می‌تواند زمینه ساز انتقال دانش و تجربیات و پیشرفت علمی متخصصان و دانشمندان ما باشد.
مسئله ناترازی و مدیریت مصرف انرژی پایان بخش سخنان استاندار فارس بود، امیری با بیان این که مدیریت مصرف برق در سطح ملی انجام می‌گیرد، اظهار داشت در صورتی که مدیریت بخشی از مصرف به استاندار واگذار شود، برای تأمین برق مصرفی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی و جلوگیری از قطعی برق از اختیارات مدیریت ارشد استان استفاده خواهد کرد.
در این جلسه همچنین سیمایی صراف، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با انتقاد نسبت به توسعه کمی مراکز آموزش عالی در رقابتی نابجا، از ضرورت پایان بخشیدن به سیاست‌های کمی در توسعه این مراکز سخن گفت و تصریح کرد: برخی سیاست‌ها از جمله سیاست‌های آموزشی مختص به یک دوره زمانی خاص هستند و با پایان زمان بایستی خاتمه آن اعلام شود.
وی ادامه داد: بر این اساس بایستی با پایان دادن به کمیت‌گرایی، نهایت اهتمام را برای افزایش کیفیت آموزش و تربیت نیروی انسانی متخصص متناسب با نیازهای جامعه به کار بندیم.
آمایش مطابق با نیازهای جامعه علمی، مولدسازی و افزایش اختیارات دانشگاه‌ها در پذیرش دانشجو مطابق با نیازهای کشور راه‌حل های وزیر علوم، تحقیقات و فناوری برای بهبود کیفت آموزش بود.
سیمایی صراف در این زمینه از اساتید و دانشگاهیان دعوت کرد با ارائه راهکارهای فکورانه و عملیاتی و کارآمد در زمینه اجرای سیاست‌های جدید همکاری نمایند.
تأمین مسکن اساتید و کارکنان دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی بخشی دیگر از سخنان وزیر علوم در این نشست بود.
سیمایی صراف با بیان این که یکی از معیارهای ارزیابی مدیران توفیق در تأمین مسکن اساتید و کارکنان است، اظهار داشت: تأمین مسکن اساتید هزینه اضافه نیست بلکه موجب آرامش خاطر اساتید و ارتقای کیفیت آموزشی در دانشگاه‌ها می‌شود.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان این که استاندار فارس، مرد عمل است و بیش از هر موضوعی به دانشگاه و آموزش اهمیت داده است، ابراز امیدواری کرد در سایه درایت دکتر امیری، فارس در زمینه آمایش آموزشی و ساخت مسکن اساتید و کارکنان به الگویی شایسته در سطح کشوری تبدیل شود.

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7