کد خبر: 27077| تاریخ انتشار: سـه شنبه ، ۱۹ فروردین سال ۱۴۰۴ | ساعت ۱۷:۱۰:۰ | تعداد بازدید: ۱۰۵۸

نخستین نشست هم‌اندیشی اجرای برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی و فرهنگ عمومی کشور صبح روز سه شنبه(۱۹ فروردین) درمحل سالن غدیر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
به گزارش مرکز رسانه و روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی، نشست هم‌اندیشی اجرای برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی کشور با حضورابراهیم شکرانی، دبیر ستاد فرهنگی و اجتماعی شورای عالی انقلاب فرهنگی، قادر آشنا، مشاور وزیر و دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور،ساسان ضیائی، مدیر کل دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی کشور، باقری، مدیر فرهنگ عمومی و امور سبک زندگی شورای عالی انقلاب فرهنگی، فرهادی، معاون فرهنگی ستاد فرهنگی و اجتماعی شورای عالی انقلاب فرهنگی و مدیران کل ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ها به صورت بر خط برگزارشد.
قادرآشنا، مشاور وزیر و دبیر شورای فرهنگ عمومی کشورضمن عرض خوش آمد گویی به حاضران در جلسه گفت: خوشحالم اولین جلسه برخط درآغاز سال جدید درسطح وزارت متبوع از دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی کشورشروع شد. وزیرمحترم همواره نگاه ویژه ای به دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی کشوردارند. تاکید و توصیه ایشان برصیانت ازحوزه فرهنگ و هنر در کشور است واین برای ما یک تکلیف است که باید با تلاش و پشتکار آن را به سرانجام برسانیم. 
دبیرشورای فرهنگ عمومی کشور درادامه گفت: درجلسه با نخبگان پنج چالش جدی در استان ها و برنامه هایی نیز برای آن در نظر گرفته شده است. تاکید ما براین نکته است که چالش های احصاء شده پی گیری و به سرانجام برسند و اجرای آن منوط به تایید برنامه های پیشنهادی توسط دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی کشور است. برنامه های پیشنهادی باید درقالب تولید محتوا در حوزه های مختلف باشد. 
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: تا کنون ۱۲ استان برنامه های خود را برای تایید ارسال داشته اند. تاکید دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی کشور بر این است که در برنامه های ارسالی استان ها حتما موارد پیشنهادی حول محورسند نقشه مهندسی فرهنگی تهیه شده در استان ها باشد و برنامه ها و فعالیت های جاری دراین پیشنهادها نیاید. 
آشنا در ادامه با اشاره به موارد و نکاتی که دربرنامه های پیشنهادی استان ها باید لحاظ شوند خاطرنشان ساخت: چند مسئله و چالش در استان ها برای اجرا در قالب کالا برگ تهیه شده درنظر گرفته شود و برنامه های پیشنهادی استان ها قبل از اجرا حتما باید به تصویب دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی کشور برسند تا بودجه مناسب برای اجرا برنامه های فوق در نظرگرفته شود. 
وی درادامه ضمن اشاره به تاکید ویژه وزیرمحترم فرهنگ و ارشاد اسلامی مبنی بر در اولویت بندی کردن مسائل و مباحث  در دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی کشورگفت: جایگاه شورای فرهنگ عمومی کشور بسیار پراهمیت است و همواره درپیوست احکام مدیران کل ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ها؛ بر ارتقای فرهنگ عمومی تاکید ویژه شده است.  بر اساس مطالبه جدی مقام معظم رهبری مسئول و مکلفیم تا درارتقای حوزه فرهنگ عمومی در کشور تلاش و کوشش مضاعفی داشته باشیم. 
آشنا در ادامه سخنان خود به نکات قوت آئین نامه سند نقشه مهندسی فرهنگی کشور پرداخت و بیان داشت: دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی کشور به سه مسئله به عنوان مسائل کلان کشور براساس دغدغه و نگرانی ها رسیده است. ارتقای دینداری، فرهنگ شهروندی و سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی از مسائل مهمی است که در اولویت کاری ما قرارگرفته است. بر اساس مقدورات و الزامات این سه مسئله را به عنوان پیشران پیش خواهیم برد. باید به مباحث مبنایی توجه خاص داشته باشیم و آن ها را مدنظر قراردهیم تا سایر دستگاه ها نیزپای کار بیایند و دراجرا مشارکت داشته باشند. 
ابراهیم شکرانی، دبیر ستاد فرهنگی و اجتماعی شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در این جلسه گفت: برنامه ریزی، مسئله شناسی و اختصاص بودجه که از آن به عنوان بودجه ریزی عملیاتی نام برده می شود به صورت واقعی درحوزه فرهنگ اجرا می شود و شاهد آن هستیم. برنامه ها باید دقیق و ذیل برش استانی تهیه و ارسال شوند. 
شکرانی درادامه با اشاره به نقش سند نقشه مهندسی فرهنگی دراستان ها گفت: کاراصلی این سند دراستان، همسو و همگرایی کردن برنامه های فرهنگی و اجتماعی است. برنامه های حوزه اجتماعی هم باید همسو با این برنامه ها پیش برده شود. اکنون شاهدیم برای اولین باردرجهت اجرای این سند تخصیص بودجه نیز شکل گرفت. پی گیری و مطالبه گری از مهم ترین نکاتی است که باید مدنظر قرار گیرد و اگر اسناد با ابلاغ ملی انجام شود مفید و اثرگذار خواهد بود. 
دبیر ستاد فرهنگی و اجتماعی شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: برخی از استان ها نقشه برش استانی خود را تمام نکرده و به اتمام نرسانده اند. آمادگی وجود دارد تا این کار را به سرانجام برسانیم. می توانیم بخش هایی را برای تدوین برش نقشه مهندسی فرهنگی در استان ها به کمک بگیریم. با جدیت آمادگی خود را برای اجرای سند نقشه مهندسی فرهنگی دراستان ها اعلام می کنیم و در این راه نقش ما راهبردی و همفکری است. امیدواریم هماهنگی های استان ها با دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی کشور برای به ثمر رسیدن اجرای این سند صورت پذیرد و شاهد اجرای مصوبات و مسائل پیشران باشیم.  
باقری، مدیر فرهنگ عمومی و امور سبک زندگی شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز دراین جلسه ضمن اشاره به تاریخچه شکل گیری سند نقشه مهندسی فرهنگی کشور گفت: نقشه مهندسی فرهنگی کشور در سال های ۹۲ و ۹۳ نهایی، ابلاغ و تاکنون در دستور کار قراردارد. این سند بیش از ۳۰۰ اقدام و ۱۳ راهبرد کلان دارد. حرکت های استانی این نقشه باید شکل بگیرد و به سرانجام برسد. مسئولیت تبیین و اجرای نقشه مهندسی فرهنگی هراستان به عهده دبیرخانه آن استان است. تا کنون ۲۲ استان سند برش نقشه مهندسی فرهنگی خود را تهیه، تصویب و از آن رونمایی انجام داده اند. ۹ استان نیز مراحل پایانی تهیه نقشه مهندسی فرهنگی خود را سپری می کنند. 
باقری در ادامه ضمن اشاره به هدف اصلی تهیه سند نقشه مهندسی فرهنگی دراستان ها گفت: هدف از تهیه این سند دراستان ها جلوگیری از موازی کاری درحوزه برنامه های فرهنگی است و تمام برنامه های فرهنگی استان ها باید ذیل این سند قرار بگیرند. این سند برای هماهنگی درون استانی، بین منطقه ای و ملی نقش خود را ایفا می کند. تا کنون ۱۴ استان شناسنامه های یک ساله خود را تهیه کرده اند. 
دراین نشست ساسان ضیائی، مدیر کل دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی کشور ضمن خیر مقدم به حاضران  با طرح موضوع جلسه گفت: دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی در استان ها متولی اجرای برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی هستند و باید نحوه اجرای این سند را برای همه مدیران و دستگاه های اجرایی تبیین نمایند تا بتوانیم موضوع اجرای این سند را در کشور به بهترین شکل و شرائط داشته باشیم. پالایش موارد مصوب سند مد نظرماست و استان ها اگر در حین اجرا مواردی پیشنهادی را برای اجرا دارند و نیازی به اصلاح می بینند می توانند پیشنهادات خود را ارائه نمایند تا این پیشنهادات و اصلاحات در دبیرخانه شورای فرهنگی عمومی کشور بررسی و درشورای عالی انقلاب فرهنگی نهایی شود. 
مدیرکل دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی کشور با اعلام آمادگی برای پیشبرد و هماهنگی های لازم در جهت اجرای سند نقشه مهندسی فرهنگی استان ها گفت: همکاران من در دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی آمادگی دارند از طریق روش های مختلف چه به صورت تلفنی، مکاتبه یا در بستر فضای مجازی پیشنهادات و انتقادات درجهت بهتراجرا شدن این سند را جمع آوری و  همکاری لازم در اجرای آن با استان ها را داشته باشند. 

دراین جلسه به پرسش و سئوالات در خصوص نحوه اجرا سند نقشه مهندسی فرهنگی استان ها پاسخ داده شد.

منبع:خبرگزاری شبستان

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7