کد خبر: 26420| تاریخ انتشار: دوشـنـبه ، ۱۹ آذر سال ۱۴۰۳ | ساعت ۱۴:۱۵:۰ | تعداد بازدید: ۳۰۵

همایش حکمرانی فرهنگ و علم به مناسبت چهلمین سالگرد تشکیل شورای عالی انقلاب فرهنگی با حضور رئیس جمهور، دبیر و اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی، وزرا و روسای دستگاهی علمی و فرهنگی و نخبگان صبح امروز(19 آذرماه) در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد.
به گزارش مرکز رسانه و روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی، دکتر مسعود فیاضی، رئیس مرکز نظارت، ارزیابی و رصد شورای عالی انقلاب فرهنگی، در همایش حکمرانی فرهنگ و علم به تشریح اقدامات و برنامه‌های این مرکز پرداخت. وی در ابتدای سخنان خود با اشاره به اهمیت حکمرانی اولویت‌ها، این موضوع را گام نخست در حکمرانی علم و فرهنگ عنوان کرد و گفت: اولین نکته مهم، تعریف منطق حکمرانی است. ما باید بر اساس قاعده‌های نظری، داده‌هایی را جمع‌آوری کنیم تا تصویری یکپارچه از وضعیت علم و فرهنگ کشور ارائه دهیم.

اتاق وضعیت؛ تصویری یکپارچه از علم و فرهنگ  

فیاضی در ادامه به نقش اتاق وضعیت در نظارت و رصد مسائل فرهنگی و علمی پرداخت و اظهار کرد:  ما به یک اتاق وضعیت نیاز داریم که بتواند تصویری یکپارچه از وضعیت اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی کشور ارائه کند. این تصویر باید روابط میان عوامل مستقیم و غیرمستقیم مؤثر در این حوزه‌ها را شناسایی کند.

وی با تأکید بر اهمیت داده‌های متنوع و استمرار در جمع‌آوری آن‌ها گفت:  ما در مرکز رصد، پیمایش انجام نمی‌دهیم، بلکه حکمرانی رصدی می‌کنیم. تاکنون ۹۵ مجموعه رصدی شناسایی شده‌اند که بدون شاخص‌های واحد فعالیت می‌کنند. هدف ما ایجاد ساختاری یکپارچه برای تجمیع و تحلیل داده‌ها است.

 ۷۰۰ اندیشکده خارجی در حال رصد مسائل ایران  

رئیس مرکز نظارت و ارزیابی شورا با اشاره به فعالیت‌های این مرکز در حوزه بین‌المللی گفت: ۷۰۰ اندیشکده خارجی که در خصوص ایران در حوزه‌های علم و فرهنگ فعالیت می‌کنند، به‌صورت ماهانه رصد می‌شوند. همچنین ۲۱ موضوع فرهنگی مهم مانند خانواده، مهاجرت و اعتماد عمومی در این مرکز مورد پایش قرار گرفته‌اند.

وی افزود:  ما تاکنون ۱۲ هزار بسته رصدی در فضای مجازی و ۸۰۰ گزارش فیزیکی جمع‌آوری کرده‌ایم و گزارش‌های تحلیلی را به‌صورت هفتگی برای اعضای شورا ارسال می‌کنیم.

طراحی سامانه‌های نظارتی و تحلیلی  

فیاضی به سامانه‌های مختلف مرکز رصد نیز اشاره کرد و گفت:  چهار سامانه اصلی طراحی شده‌اند که شامل سامانه پایش، سامانه گوش سپاری، سامانه آگاهی وضعیتی و سامانه مراقبت می‌شوند. این سامانه‌ها، داده‌های مربوط به گذشته، حال و آینده را تجزیه و تحلیل کرده و تصویری جامع از وضعیت کشور ارائه می‌دهند.

وی با بیان اینکه درگاه آمار و اطلاعات باید داده‌های نهایی و معتبر را ارائه کند، گفت: در حوزه مهاجرت، ۲۰ مجموعه مختلف در حال ارائه آمار هستند، اما عدد نهایی مشخص نیست. این درگاه به یکپارچه‌سازی و شفاف‌سازی این داده‌ها کمک می‌کند.

نظارت بر مصوبات شورا و تعامل با دستگاه‌های اجرایی  

رئیس مرکز نظارت و ارزیابی شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره نظارت بر مصوبات شورا توضیح داد:  حدود ۲۰۰۰ مصوبه در شورا وجود دارد که نیازمند نظارت و ضمانت اجرایی هستند. برای این منظور سامانه‌ای طراحی شده که گزارش‌های دستگاه‌ها را به‌صورت هوشمند ثبت و تحلیل می‌کند. تاکنون به ۵۰ دستگاه، نام کاربری و رمز عبور داده شده و گزارش‌ها در حال ثبت هستند.

بازسازی انقلابی ساختار فرهنگی  

فیاضی در پایان به برخی مطالعات بنیادین انجام‌شده در شورا اشاره کرد و گفت:  مطالعات بازسازی انقلابی ساختار فرهنگی، بررسی قرارگاهی بودن شورا و ترجمه کتاب‌هایی در حوزه نظامی از جمله اقدامات انجام‌شده است. همچنین مطالعه‌ای تطبیقی میان جنگ نرم و مسائل فرهنگی برای تقویت عملکرد شورا صورت گرفته است.

وی با تأکید بر نقش نظارت بازخوردی در حکمرانی خاطرنشان کرد:ظارت بر مصوبات تک‌ساعتی به ستادها واگذار شده و مرکز رصد بر مصوبات بین‌ستادی نظارت می‌کند.

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7