کد خبر: 26416| تاریخ انتشار: دوشـنـبه ، ۱۹ آذر سال ۱۴۰۳ | ساعت ۱۳:۸:۰ | تعداد بازدید: ۲۸۹

همایش حکمرانی فرهنگ و علم به مناسبت چهلمین سالگرد تشکیل شورای عالی انقلاب فرهنگی با حضور رئیس جمهور، دبیر و اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی، وزرا و روسای دستگاهی علمی و فرهنگی و نخبگان صبح امروز(19 آذرماه) در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد.
دکتر ابراهیم شکرانی، دبیر ستاد فرهنگی اجتماعی شورای عالی انقلاب فرهنگی، در این همایش به تبیین فرآیندهای تحول و اقدامات انجام‌شده در این حوزه پرداخت. وی با تشکر از تلاش‌های همه دست‌اندرکاران، به بررسی مراحل تدوین سند تحول فرهنگی و وظایف محوله به دبیرخانه و شورای انقلاب فرهنگی پرداخت.

وی توضیح داد که سند تحول در سال 1400 تنظیم و در سال 1401 ابلاغ شد و از آن زمان تغییرات عمده‌ای در ساختار و سازوکارهای ستاد صورت گرفته است. 

دبیر ستاد فرهنگی اجتماعی شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به این که در سند مذکور تمرکز ویژه‌ای بر حوزه‌های نظارت، ارزیابی و رصد قرار گرفته است، افزود: یکی از محورهای اصلی این سند، سیاست‌گذاری و طراحی راهبردی در حوزه فرهنگی اجتماعی بود.

دبیر ستاد فرهنگی اجتماعی شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به تشکیل و فعالیت 36 میز تخصصی حل مسئله و حضور نخبگان و فعالان مردمی در این روند، از تدوین 46 زیرسند برای اجرای اهداف سند تحول خبر داد. 

دکتر شکرانی افزود: تا کنون 20 زیرسند اجرایی شده یا در حال پیگیری است. از جمله این زیرسندها می‌توان به منشور توسعه فرهنگ قرآنی، سند ملی سبک پوشش اسلامی ایرانی و سند هنرهای تجسمی اشاره کرد.

وی همچنین از ایجاد الگوی طراحی برنامه‌های استانی سخن گفت و ادامه داد: این الگو، برای نخستین بار در کشور، با همکاری دستگاه‌های اجرایی و کارشناسان استانی تدوین شده و در 18 استان به تصویب رسیده است.

دبیر ستاد فرهنگی اجتماعی شورای عالی انقلاب فرهنگی در بخش دیگری از سخنان خود به حمایت از ظرفیت‌های شبکه‌های مردمی و تلاش برای کاهش فاصله بین مردم و حاکمیت اشاره کرد و گفت: هدف ما این است که حکمرانی فرهنگی اجتماعی به سمتی حرکت کند که مشارکت مردمی افزایش یابد.

وی با بیان اینکه سیاست‌گذاری و جهت‌گیری در هدایت منابع از اهمیت بالایی برخوردار است، افزود: در این راستا، برای نخستین بار در برنامه هفتم توسعه، کنسول مشترکی با سازمان برنامه و بودجه کشور تشکیل شد که دستگاه‌های فرهنگی در خارج از سازمان برنامه نیز وارد این فرآیند شدند.

دبیر ستاد فرهنگی اجتماعی در پایان به برگزاری نشست‌های تخصصی و همایش‌ها برای جمع‌بندی نظرات نخبگان و فعالان فرهنگی اشاره کرد و افزود: هدف ما طراحی و ایجاد زیرساخت‌هایی است که بتوانیم با همکاری نخبگان، دستگاه‌ها و فعالان مردمی این مسیر را پیش ببریم و گام‌های موثری در راستای تحقق اهداف سند تحول برداریم.

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7