همایش حکمرانی فرهنگ و علم به مناسبت چهلمین سالگرد تشکیل شورای عالی انقلاب فرهنگی با حضور رئیس جمهور، دبیر و اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی، وزرا و روسای دستگاهی علمی و فرهنگی و نخبگان صبح امروز(19 آذرماه) در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد.
دکتر فهیمه فرهمندپور، دبیر ستاد زنان و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی، در این همایش ضمن تبریک به مناسبت چهلمین سالگرد تأسیس نهاد فرهنگی، بر ضرورت توجه به بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی تأکید کرد و گفت: مهم است که به سه نکته کلیدی در مسیر گام دوم توجه کنیم؛ اول توجه به دستاوردهای عظیم ۴۰ ساله گام اول، دوم توجه به ادامه راه و پیشرفتهای پیش رو، و سوم مراقبت از غفلت از یکی از این دو جنبه.
وی با اشاره به دستاوردهای ستاد خانواده و زنان که از قدیمیترین شوراهای زیرمجموعه شورای عالی انقلاب فرهنگی است، اظهار داشت: در طول این سالها قریب به هزار جلسه برگزار و صدها مصوبه مهم تصویب شده است.
دبیر ستاد زنان و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود که به جای تمرکز صرف بر دستاوردهای گذشته، باید به سه نکته اساسی در گام دوم انقلاب توجه ویژهای داشت.
وی در ادامه گفت: نکته اول، طراحی الگوی حکمرانی تمدنی برای زن و خانواده است. حکمرانی ما باید الگویی برای مقابله با جریانهای رقیب و تمدنی باشد و در این زمینه فعالیتهایی انجام شده که امیدواریم به نتیجه مطلوب برسد.
دبیر ستاد زنان و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی تأکید کرد: نکته دوم، اهمیت تولید محتوای علمی و گفتمان قوی برای تفکیک و تمایز از جریانهای تحجر و تجدد است. ما باید مرزهای روشنی با این دو جریان داشته باشیم تا الگویی منسجم برای زن مسلمان ارائه دهیم.
دکتر فرهمندپور اضافه کرد: نکته سوم این است که فعالیتهای ستاد خانواده و زنان تنها مختص زنان نیست و این ستاد باید در کنار دیگر ستادها و شوراهای فرهنگی و اجتماعی کشور، در فرآیندهای تصمیمسازی و تصمیمگیری حضور داشته باشد.
وی با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب درباره الگوی سوم زن مسلمان گفت: برای تحقق این الگو، باید پیش از هر چیز، الگویی جدید از حکمرانی ارائه دهیم که زمینهساز پرورش زنان و خانوادههای بالنده باشد.
وی در پایان افزود: امیدوارم در ۴۰ سال آینده، نظام حکمرانی ما به گونهای شکل گیرد که نه تنها ستاد خانواده و زنان، بلکه کل نظام برای حمایت و رشد زنان و خانوادهها پیشران تمدن نوین اسلامی باشد و در مقابله با جریانهای رقیب موفق عمل کند.
دبیر ستاد زنان و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی با ادای احترام به زنان فعال و مؤثر در حوزه خانواده و جامعه، نقش آنان را در جنگ نرم و پیشبرد اهداف نظام اسلامی بسیار حیاتی دانست و تأکید کرد: خانواده و زنان باید در کانون توجه حکمرانی قرار گیرند تا زمینه شکوفایی و رشد آنان فراهم شود.