کد خبر: 26096| تاریخ انتشار: چهارشنبه ، ۱۶ آبان سال ۱۴۰۳ | ساعت ۱۲:۲۵:۰ | تعداد بازدید: ۱۳۰۵

دبیر ستاد زنان و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی بر ارتقای عاملیت و امنیت اجتماعی زنان در الگوی حکمرانی مهدوی تأکید کرد و گفت: براساس روایات، شهر آرمانی در دوره مهدوی، شهری است که در آن زنان، کنشگران قوی، فعال و با عاملیت بالا در فضایی امن، آرام و قابل اعتماد خواهند بود.
به گزارش مرکز رسانه و روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی، سومین نشست از سلسله رویدادهای طراحی الگوی حکمرانی تمدنی در حوزه زنان و خانوده به میزبانی شهرداری تهران و با عنوان «مدیریت شهری در الگوی حکمرانی تمدنی حوزه زنان و خانواده (شهر خانواده، شهر خانواده محور)» برگزار گردید.
دکتر فهیمه فرهمندپور دبیر ستاد زنان و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی در ابتدای این نشست یاد و خاطره شهدای بزرگ اسلام، به‌ویژه شهدای محور مقاومت را گرامی داشته و در آستانه چهلمین روز شهادت سید مجاهد، عالم جلیل‌القدر، سید حسن نصرالله به روح این شهید بزرگوار ادای احترام نمود.

وی سپس با اشاره به چهلمین سالگرد تأسیس شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: اگر حکمرانی را به‌عنوان مجموعه‌ای از حلقه‌های به‌هم‌پیوسته؛ سیاست‌گذاری کلان، سیاست‌های میانی، قانون‌گذاری، تنظیم‌گری، اجرا و نظارت بر اجرا تلقی کنیم، بدون شک حلقه‌های اولیه یعنی سیاست‌گذاری، از مهم‌ترین و مؤثرترین بخش‌های حکمرانی به شمار می‌روند. ازاین‌رو باید جایگاه شورای عالی انقلاب فرهنگی به‌عنوان عالی‌ترین نهاد سیاست‌گذار در حوزه علم، فرهنگ و اجتماع دیده شده و این نهاد بتواند نقش کلیدی خود را به بهترین وجه ایفا کند.

دبیر ستاد زنان و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب پس از ابلاغ بیانیه گام دوم انقلاب بیان کرد: ایشان تأکید داشتند که امروز در آستانه گام دوم باید به سه نکته توجه کنیم: اول، عظمت کار انجام شده و دستاوردهای عظیم ۴۰ سال اول انقلاب. دوم، امتداد مسیر پیش‌رو و راه باقی­مانده و سوم اینکه تمرکز بر هیچ‌یک از این دو، ما را از دیگری غافل نکند؛ نباید تنها به دستاوردهای گذشته بیندیشیم و راه باقی‌مانده را فراموش کنیم، یا بالعکس.

دکتر فرهمندپور رئیس شورای فرهنگی و اجتماعی خانواده و زنان ادامه داد: شورا به ابتکار رهبر فقید انقلاب اسلامی، حضرت امام خمینی (ره)، تأسیس و در سال‌های اولیه خود با درایت و تدبیر مقام معظم رهبری، در دوران ریاست جمهوری ایشان، مدیریت شد. از جمله شورای فرهنگی و اجتماعی خانواده و زنان، به عنوان قدیمی­ترین شورای اقماری شورای عالی انقلاب فرهنگی با ابتکار و دستور ایشان تأسیس گردید. دبیرخانه شورا برنامه‌های مختلفی را برای بزرگداشت چهلمین سالگرد پیش‌بینی کرده است. ستاد راهبری و نظارت خانواده و زنان براساس «شعار حکمرانی تمدنی» که شعار دبیرخانه است، طراحی الگوی حکمرانی تمدنی در حوزه زنان و خانواده را محور برنامه­های چهلمین سالگرد شورا قرار داده است.

وی اضافه کرد: برای طراحی این الگو، حدود ۵۰ مسئله کلیدی در حوزه زنان و خانواده را شناسایی کرده­ایم. بر این باوریم که این مسائل باید توسط نهادهای مرتبط و با مشارکت اساسی خود آنها حل شود. به همین منظور، موضوعات مورد نظر را با دستگاه‌های مختلف مرتبط به اشتراک گذاشته و تلاش کرده‌ایم تا جریان همکاری میان دستگاه‌ها برای حل این مسائل شکل بگیرد. این روند، به مناسبت چهلمین سالگرد شورا آغاز شده است، اما امیدواریم این روند تا پایان تدوین و تحقق کامل این الگو ادامه یابد و با قدرت پیگیری شود.

وی با اشاره به اینکه مدیریت شهری قطعاً یکی از اجزای جریان کلان حکمرانی تمدنی است، عنوان کرد: در برخی روایات در مقام توصیف جامعه آرمانی مهدوی، به ویژگیهایی می­پرازد که بعضاً کاملاً معطوف به جریان مدیریت شهری است. در بعضی روایات آمده است که در آن جامعه آرمانی، امنیت، رفاه و آرامش به‌طور چشمگیری افزایش می‌یابد. جالب است که برخی از این ویژگی­ها کاملاً ناظر به وضعیت زنان است از جمله، این آرمان‌شهر به‌گونه‌ای توصیف شده که اگر زنی به تنهایی از شرق عالم به غرب عالم با طبقی از جواهر بر سر سفر کند، کسی به او تعرض نخواهد کرد. این روایت برای من به‌عنوان کسی که در حوزه زنان فعالیت می‌کنم، پیام‌های متعددی دارد. این روایت، اولاً ارتقای عاملیت زنانه را به تصویر می‌کشد؛ یعنی زنی که از شرق به غرب جهان سفر می‌کند، به تنهایی، نشان‌دهنده قدرت تصمیم‌گیری مستقل و قدرت کنشگری او در جامعه مهدوی است. در عین حال، در این روایت ارتقای امنیت اجتماعی و اقتصادی نیز مورد تأکید قرار می­گیرد، به‌طوری که زنی با چنین ثروتی بدون دغدغه و با آرامش سفر می‌کند.

دکتر فرهمندپور اضافه کرد: بنابراین، جامعه‌ آرمانی باید به سمتی جهت­گیری شود که عاملیت، قدرت، امنیت، جایگاه و نقش فعال زنان افزایش ­یابد. چنین جامعه‌ای نه تنها در حوزه عمومی، بلکه در خانواده نیز اهمیت دارد. در جامعه­ای که زن، فردی کنشگر، مستقل و برخوردار از قدرت، رفاه و امنیت است با توجه به نقش مهم زنان در خانواده، این ویژگی‌ها موجب تقویت، استحکام و توانمندی خانواده نیز می‌شود.

خانم دکتر اردبیلی مشاور شهردار و مدیر کل امور زنان و خانواده شهرداری تهران نیز در این نشست ضمن خوشامدگویی به شرکت­کنندگان و اظهار خرسندی از همکاری شکل گرفته میان شهرداری تهران و دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی ابراز امیدواری کرد این همکاری و مشارکت به پیشرفت کار و ارتقاء وضعیت و جایگاه زنان و خانواده در فرایند مدیریت شهری بیانجامد. وی در ادامه به گزارش دستاوردهای شهرداری در دوره اخیر در این زمینه پرداخت.
در این رویداد علمی در طول بیش از 6 ساعت، حدود 12 عنوان علمی به بحث و تبادل­نظر گذارده شده، ایده­ها، تجربیات و اقدامات انجام شده با محوریت خانواده، زنان، مشارکت­های اجتماعی در محلات، حل مسائل با محوریت ایده­های شهر تهران و... در معرض ارزیابی و گفتگو صاحب­نظران گذاشته شد.  

در پایان این رویداد علمی، خانم دکتر فرهمندپور رئیس شورای فرهنگی و اجتماعی خانواده و زنان و خانم دکتر اردبیلی مشاور شهردار و مدیر کل امور زنان و خانواده شهرداری تهران به جمع­بندی مباحث مطرح شده و استقراء برخی عناوین پرداختند که باید در نشست­‌های علمی بعدی مورد توجه و واکاوی قرار گیرد.

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7