کد خبر: 26037| تاریخ انتشار: چهارشنبه ، ۹ آبان سال ۱۴۰۳ | ساعت ۱۰:۳۴:۰ | تعداد بازدید: ۲۰۳

دکتر محمدرضا مخبر دزفولی رئیس فرهنگستان علوم بر اهمیت علوم انسانی و ضرورت تقویت آن برای مرجعیت علمی کشور تأکید کرد و خواستار هم فکری متخصصان علوم مختلف در این زمینه شد.
دکتر محمدرضا مخبردزفولی در دهمین نشست مرجعیت علمی در فرهنگستان علوم اظهار کرد: علوم انسانی اهمیت زیادی دارد، اما باید توجه بیشتری به این حوزه داشته باشیم. ما به اهمیت علوم انسانی در آینده علمی کشور واقف هستیم و می‌دانیم که باید این حوزه را تقویت کنیم تا در عرصه علمی و مرجعیت کشور تأثیرگذار باشد.

وی ادامه داد: علوم انسانی و رشته‌های مختلف باید طوری آموزش داده شوند که احساس مثبت و سازنده‌ای در دانشجویان ایجاد شود. اگر لازم است تغییراتی صورت گیرد، این وظیفه همکاران و اساتید علوم انسانی است که دانشجویان را به تفکر وادارند و روش‌های مناسب آموزشی را به کار بگیرند. اگر در این زمینه کمبود داریم، بهتر است خودمان دست به تولید محتوا بزنیم.

رئیس فرهنگستان علوم با بیان اینکه نباید علوم انسانی به‌عنوان شبه‌علم در نظر گرفته شود، عنوان کرد: تاریخ تمدن ایران و اسلام باید با مستندات بین‌المللی همراه باشد تا بتوانیم به جایگاه علمی در سطح جهانی برسیم. همچنین، ما باید شاخص‌های نهایی برای رسیدن به مرجعیت در علوم انسانی را دقیق‌تر تعریف کنیم و بر روی آن‌ها توافق داشته باشیم.

دکتر مخبردزفولی گفت: برخی معتقدند حوزه علوم انسانی نظریات بومی و قوی که قابل رقابت جهانی باشد، طراحی نشده است. ما باید نظریات بومی را تقویت کنیم تا در عرصه بین‌المللی رقابت‌پذیر باشیم.

وی ادامه داد: تنها با آموزش نمی‌توان اخلاق را به‌درستی ترویج کرد. آموزش شرط لازم است، اما کافی نیست و باید به سلوک و اخلاق عملی نیز توجه کرد.

رئیس فرهنگستان با بیان اینکه در حوزه پزشکی، توجه به اخلاق حرفه‌ای بسیار مهم است، بیان کرد: متأسفانه امروزه شاهد مشکلاتی در این حوزه هستیم که مردم با مراجعه به مراکز درمانی با چالش‌های زیادی روبه‌رو می‌شوند. این موضوع نیاز به آسیب‌شناسی دارد تا بتوانیم در رشته‌های مختلف، از جمله مهندسی و پزشکی، آموزش و اخلاق حرفه‌ای را به‌طور هم‌زمان ارتقا دهیم.

دکتر مخبر دزفولی با اشاره به توزیع دانشجویان در رشته های مختلف بیان کرد: اگر بهترین مغزهای ما به رشته‌هایی مثل دندانپزشکی و پزشکی جذب شوند، در حالی که به تخصص‌های مهندسی و علوم پایه نیاز داریم، ساختار کشور دچار نقص خواهد شد. ضریب هوشی بالا باید در مسیری به‌کار گرفته شود که به ساختن یک کشور پیشرفته کمک کند. باید در این زمینه بازنگری‌های لازم انجام شود. این موضوع یک هارمونی، انسجام و نظم خاصی را طلب می‌کند. در غیر این صورت، ناهنجاری‌ها و اشکالاتی در ساختار کشور ایجاد خواهد شد.

وی پیشنهاد کرد که متخصصان رشته‌های علمی مختلف با یکدیگر هم‌فکری کنند تا مرجعیت علمی تحقق یابد. اگر به بخشی از علوم توجه کنیم و بخش دیگر را نادیده بگیریم، این باعث تضعیف کل ساختار خواهد شد و ما را به هدف نمی‌رساند.

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7