رئیس فرهنگستان علوم گفت: توجه به اقتضائات و مزیتهای نسبی در سراسر جغرافیای کشور همان حل مسئله متناسب با نیازهای بومی است که باید در بازنگری رشتهها مورد توجه قرار گیرد.
به گزارش مرکز رسانه و روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی، دکتر محمدرضا مخبر دزفولی رئیس فرهنگستان علوم، با اشاره به اولویتهای فرهنگستان علوم در راستای پیشرفت علمی اظهار کرد: فرهنگستان علوم نقش استثنایی در نظام علم و فناوری کشور دارد.
وی افزود: فرهنگستانها از اواخر دهه ۶۰ همزمان با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی آغاز به کار کردند و در طول ۳ دهه گذشته از ظرفیت دانشمندان و محققان و اندیشمندان آنها در راستای خدمت رسانی به جامعه استفاده شده است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: تلاش میکنیم تا این خدمات بیش از گذشته شوند و اثرگذار باشند تا در عرصههای علمی و فناوری برای پیشرفت کشور نظرات تخصصی ارائه شود.
رئیس فرهنگستان علوم ادامه داد: فرهنگستانها باید در جریان بزرگ پیشرفت کشور ایفای نقش کنند و در این مسیر از ظرفیت دانشمندان تمام علوم در برنامههای راهبردی و بلند مدت و میدانی و کوتاه مدت و حل مسئله استفاده میشود.
دکتر مخبر دزفولی با بیان اینکه دانشمندان فرهنگستان علوم بازوی قوی برای انجام طرحهای میدانی هستند، تاکید کرد: باید روشهای جدید علمی را عملیاتی کنند و به کمک دستگاههای اجرایی، سازمانها و وزارت خانهها جهش بزرگی را برای پیشرفت کشور در نظر بگیرند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره بازنگری رشتههای تحصیلی گفت: بازنگری رشتهها کارهای تخصصی است که با مشورت دانشگاه ها، گروههای علمی و دانشمندان عرصههای مختلف به خصوص پژوهشگران جوان انجام میشود و باید خلاقیت را هم در نظر بگیریم، این موضوع با پیوستن مجموعه تجارب ارزشمند دانشمندان پیشکوست و دانشمندان جوان کشور اتفاق میافتد.
وی اضافه کرد: توجه به اقتضائات و مزیتهای نسبی در سراسر جغرافیای کشور همان حل مسئله متناسب با نیازهای بومی است که باید در بازنگری رشتهها مورد توجه قرار گیرد چرا که مناطق از نظر نیروی انسانی، طبیعی و امکانات و تجهیزات با یکدیگر متفاوت هستند و این موضوعات فرهنگستان را در میدان عمل قرار میدهد و در این میان وظیفه راهبردی فرهنگستان رصد و دیده بانی علم و فناوری و بخشهای مختلف پیشرفتهای جهانی است.
منبع:خبرگزاری آنا