کد خبر: 6455| تاریخ انتشار: شــنـبـه ، ۳۰ شهریور سال ۱۳۹۸ | ساعت ۱۴:۷:۰ | تعداد بازدید: ۷۰۰۵

یکصد و بیست و پنجمین جلسه مجمع عمومی فرهنگستان علوم روز پنجشنبه 28 شهریور 1398 با حضور اعضای پیوسته فرهنگستان علوم و به ریاست آقای دکتر رضا داوری اردکانی رئیس فرهنگستان برگزار شد.

در ابتدای جلسه آیاتی از کلام الله مجید توسط آقای دکتر سیدمصطفی محقق داماد رئیس گروه مطالعات اسلامی فرهنگستان قرائت شد. در ادامه و پس از استماع نظرها و پیشنهادهای اعضا و تصویب صورت جلسه یکصد و بیست و چهارم مجمع، پیشنهاد تمدید عضویت وابسته 4 استاد عضو وابسته گروه علوم مهندسی، 3 استاد عضو وابسته گروه علوم کشاورزی و یک استاد عضو وابسته گروه علوم دامپزشکی مطرح شد که پس از ارائه گزارش رؤسای گروه های مزبور از فعالیت های دور گذشته این استادان، رأی گیری کتبی انجام شد و عضویت وابسته آقایان دکتر حسین معماریان، دکتر رضا توکلی مقدم، دکتر رضا محمودی و دکتر محسن غفوری آشتیانی برای یک دوره چهارساله دیگر در گروه علوم مهندسی فرهنگستان، عضویت وابسته آقایان دکتر کاظم دوست حسینی، دکتر غلامحسین حق نیا و دکتر قدیر نوری قنبلانی برای یک دوره چهارساله دیگر در گروه علوم کشاورزی فرهنگستان و عضویت وابسته آقای دکتر سیدمهدی رضوی روحانی برای یک دوره چهارساله دیگر در گروه علوم دامپزشکی فرهنگستان، تمدید شد.
در بخش دیگری از جلسه مجمع عمومی ابتدا آقای دکتر داوری اردکانی رئیس فرهنگستان علوم از آقای دکتر مخبر دزفولی و همکارانشان بابت خدمت ارزشمندشان به نظام علم و سلامت کشور برای تولید اولین سورفکتانت ریوی در ایران تشکر و قدردانی کرد و در ادامه آقای دکتر محمدرضا مخبر دزفولی عضو پیوسته فرهنگستان علوم گزارشی از رونمایی اولین سورفکتانت ریوی تولیدشده در ایران به دست تیمی از دانشمندان و محققان ایرانی به سرپرستی ایشان ارائه نمود. دکتر مخبر دزفولی با اشاره به تلاش 10 ساله 40 تن از پژوهشگران ایرانی برای تولید داخلی این دارو و استفاده هایی که از این دارو می شود، به مراحل تولید داروی برکسورف برای نخستین بار در ایران پرداخت و اظهار داشت: متخصصان کودک نگرانی‌هایی از دسترسی به این دارو داشتند که با تولید داخلی آن این دغدغه برطرف شده است، با تولید این دارو حدود ۶۵ هزار نوزاد نارس از خطر مرگ نجات پیدا می‌کنند، این دارو از کیفیت بالایی برخوردار است و تست‌های پیچیده را پشت سرگذاشته و با استفاده از آن نوزادان زودرس می‌توانند به راحتی نفس بکشند». دکتر مخبر دزفولی افزود: ایران به عنوان ششمین یا هفتمین کشوری است که موفق به ساخت این دارو شده است. هزینه سالانه وارد کردن آن برای درمان حدود 65000 نوزاد، مبلغی معادل 40 میلیون دلار در ایران است. اکنون این دارو همه مراحل ساخت و تأیید در ایران و اروپا را پشت سر گذاشته و نه تنها نیاز داخلی را تأمین می کند بلکه از چندین کشور درخواست خرید آن آمده و پیش قردادهایی منعقد شده است». عضو پیوسته گروه علوم دامپزشکی فرهنگستان علوم و استاد دانشگاه تهران در بخش دیگری از سخنانش گفت: تولید این دارو ثابت کرد که اگر با سرسختی حتی در شرایط تحریم یک کار علمی به صورت جمعی شروع شود، نتیجه خواهد داد». 
پس از سخنان آقای دکتر مخبر دزفولی، اعضای مجمع عمومی از کار ارزشمند آقای دکتر محمدرضا مخبر دزفولی و تیم تحقیقاتی شان تشکر کردند و لوح تقدیری از سوی آقای دکتر داوری اردکانی ریاست فرهنگستان علوم به ایشان اهداء شد. در ادامه جلسه و در یک بحث 45 دقیقه ای درباره موانع پژوهش های علمی در ایران بحث و تبادل نظر شد.
 
 

منبع:روابط عمومی فرهنگستان علوم

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7