کد خبر: 26018| تاریخ انتشار: دوشـنـبه ، ۷ آبان سال ۱۴۰۳ | ساعت ۹:۳۷:۰ | تعداد بازدید: ۲۴۹۲

مدیر امور رسانه و فضای مجازی ستاد فرهنگی و اجتماعی شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: حکمرانی فضای مجازی به همکاری و هم‌گرایی دستگاه‌ها و مراکز تصمیم‌گیر، سیاستگذار و قانونگذار نیازمند است تا به وحدت گفتمانی و اجرایی برسد.
رضا عموزادی درباره رویکرد و ماموریت‌های شورا در حوزه فضای مجازی گفت: حکمرانی فضای مجازی ابعاد مختلفی دارد که شامل حوزه‌های زیرساخت، خدمات و محتوا است که «محتوا» یکی از حوزه‌های اساسی و مهم در حکمرانی فضای مجازی به شمار می‌رود و نقش شورای عالی انقلاب فرهنگی هم در این زمینه بسیار حائز اهمیت بوده و به عنوان قرارگاه علم و فرهنگ کشور باید نقش‌آفرین باشد.
وی گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان قرارگاه مرکزی فرهنگ کشور و مرجع عالی سیاستگذاری در حوزه فرهنگ، علم و فناوری، جایگاه رفیع و بی‌بدیلی دارد. در سند تحول شورا هم به موضوع حکمرانی فضای مجازی با عناوین مختلف اشاره شده و مأموریت «محتوای فرهنگی و اجتماعی فضای مجازی» یکی از عرصه‌های مأموریتی شوراست، بر همین اساس ارتقای توانمندی شناختی و مهارتی و سواد مجازی و مهار آسیب‌های فضای مجازی از اهداف و وظایف شورا در دوره جدید فعالیت محسوب می‌شود.
عموزادی به تشریح ماموریت‌های شورای عالی انقلاب فرهنگی در فضای مجازی از جمله در حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی، خانواده و زنان، تعلیم و تربیت و علم و فناوری پرداخت و گفت: ستادهای چهارگانه در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی استقرار یافته است. «راهبری محتوای فضای مجازی» از جمله موضوعاتی است که با هر چهار ستاد، ارتباط مستقیم و غیرمستقیم دارد. البته بر اساس نقشه مهندسی فرهنگی کشور مصوب سال ۱۳۹۳، شورای‌ عالی انقلاب فرهنگی تکالیف و وظایفی را در حوزه مدیریت و راهبری فضای مجازی بر عهده دارد که باید برای اجرایی‌سازی آن گام بردارد.
سیاست‌ها و ضوابط حاکم بر صوت و تصویر فراگیر و شبکه‌های نمایش خانگی در دستور کار شورا
وی ماموریت دیگر شورا در حکمرانی فضای مجازی را بهره‌گیری از فرصت‌ها و صیانت از مردم و جامعه در برابر آسیب‌ها و تهدیدهای ناشی از آن عنوان کرد و افزود: در ستاد فرهنگی و اجتماعی چند میز تخصصی با حضور دستگاه‌های مسئول، کنشگران، صاحبنظران و کارشناسان این حوزه فعالیت دارند که میز حکمرانی رسانه، میز سواد رسانه‌ای و میز بازی‌های رایانه‌ای از جمله آنهاست. در همین راستا پیش‌نویس سند «ارتقای زیست‌بوم بازی‌های یارانه‌ای» و پیش‌نویس سند «بسته سیاستی ارتقای سواد رسانه‌ای» در دستور این میزها قرار دارد.
عموزادی ادامه داد: همچنین «سیاست‌ها و ضوابط حاکم بر صوت و تصویر فراگیر و شبکه‌های نمایش خانگی» با هم‌فکری برخی پژوهشگران و اندیشکده‌های این حوزه و با همکاری سازمان صدا و سیما، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سایر نهادها و ذینفعان، تدوین شده و پیش‌نویس آن در دستور شورای عالی انقلاب فرهنگی است.
وی معتقد است که فضای مجازی تمام شئون انسان‌ها را در برگرفته و تحت تاثیر خود قرار داده و دنیای جدید و نوینی را پیش روی انسان‌ها قرار داده است. به نظر می‌رسد با توجه به سرعت روز افزون بُروز و ظهور و گسترش پدیده‌های نوظهور فناورانه همچون هوش مصنوعی و متاورس، به سمت تمدن نوین بشری پیش می‌رویم.
فضای مجازی نیازمند به تغییر رویکردی در حوزه سیاستگذاری کلان است
عموزادی اضافه کرد: امروز فضای حقیقی و مجازی در هم تنیده شده و در حقیقت بین فضای مجازی و حقیقی نمی‌توان مرزی قائل شد و همین موضوع این حوزه را با چالش‌ها و مسائل خاص روبه‌رو کرده است؛ بنابراین حوزه فضای مجازی نیازمند به تغییر رویکردی در حوزه سیاستگذاری کلان است و به نظر می‌رسد سیاستگذاران و حکم‌رانان ما باید از رویکرد حکمرانی سنتی به رویکرد حکمرانی هوشمندانه و فناورانه پیش بروند.
مدیر امور رسانه و فضای مجازی ستاد فرهنگی و اجتماعی شورای عالی انقلاب اظهار داشت: هر گونه حکمرانی در این زمینه باید هوشمندانه، به روز و سریع باشد و باید توجه داشت مدل حکمرانی هر کشوری با دیگر کشورها متفاوت است و متناسب با ساختارهای حکومتی کشورها الگوها و مدل‌های متفاوتی وجود دارد؛ لذا همه کشورها برای مدیریت فضای مجازی قواعد و مقررات خاص خود را دارند از این رو نظام حکمرانی فضای مجازی نمی‌تواند نظام واحد و یا هماهنگ با دنیا باشد.

منبع:ایرنا

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7