کد خبر: 25744| تاریخ انتشار: سـه شنبه ، ۲۷ شهریور سال ۱۴۰۳ | ساعت ۱۵:۲۴:۰ | تعداد بازدید: ۳۳۸

، آیین اختتامیه نخستین جشنواره ملی «اتقان» با حضور حجت‌الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، محمد چکشیان، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت کار، محمدرضا باقری، دبیر جشنواره ملی اتقان و جمعی از اهالی فرهنگ و هنر دوشنبه، ۲۶ شهریور در سالن سوره حوزه هنری برگزار شد.
به گزارش مرکز رسانه و روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجت‌الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: لازم است از کار حکیمانه و مبدعانه آقای چکشیان و وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی تشکر می‌کنم. این جشنواره، ابتکار ارزنده‌ای بود و من به یاد ندارم که پیش از این هنرمندان و ادبا فرهنگ کار را در جشنواره‌ای ارائه دهند و باید به وزیر محترم کار فعلی و وزیر قبلی دولت شهید رئیسی برای چنین اقدامی تبریک بگوییم.
وی با بیان اینکه فرهنگ کار در اسلام دارای اهمیت و جایگاه ویژه‌ای است، به تلاوت آیاتی از قرآن که به کار و فرهنگ کار در آن اشاره شد،ه پرداخت و اظهار کرد: واژه‌ «عمل» ۳۶۶ مرتبه، واژه «کسب» ۶۶ مرتبه، واژه «سعی» ۳۰ مرتبه، واژه «جهد» با مشتقاتش ۴۱ مرتبه، واژه «فعل» ۱۰۷ مرتبه و واژه «شغل» با مشتقاتش دو بار در قرآن ذکر شده است و این‌ها کلیدواژه‌هایی هستند که می‌توان در آن‌ها تأمل کرد. ببینید چقدر متعدد از کار و تلاش و فعل و سعی در قرآن یاد شده، این تأکید و یادآوری است که می توان در روایات و احادیث نیز درباره طلب معیشت و طلب حلال می‌توان مشاهده کرد، به عنوان مثال روایت داریم که عبادت ۱۰ جزء دارد و ۹ مورد آن مربوط به کسب روزی حلال است. 
حجت‌الاسلام و المسلمین خسروپناه ادامه داد: بحث مهمی را روشنفکران و متفکران جهان اسلام در ۱۵۰ سال اخیر مطرح کردند که علل انحطاط مسلمین چیست و چرا ما مسلمان‌ها که دور‌ه‌ای تمدن اسلامی را در اختیار داشتیم و کشورهای دیگر از ما تأثیر می گرفتند، عقب افتادیم. برخی از متفکران و نظریه پردازان که یکی از آنها مهندس بازرگان بود، علت آن را بیان کردند. من به خاطر دارم مرحوم مهندس بازرگان قبل از انقلاب در فرانسه سخنرانی داشتند که در بخشی از آن گفتند: من بسیار بررسی کردم و متوجه شدم علت عقب ماندگی ما مسلمانان تنبلی و کار نکردن است. رؤسای ما و کارگرها و دانشجویان و... ما تنبل هستند.
وی تأکید کرد: کار شما در اینجا خیلی با ارزش است و باید ادامه داشته باشد اما در نظر بگیرید‌، این امر صرفاً با تبیین و بخش‌نامه حل نمی‌شود بلکه اگر هر کسی در مسئولیتی دارد کارش را درست انجام دهد خیلی از مسائل قابل حل است و رفع می‌شود. فرهنگ کار را جدی بگیرید و کنارش اخلاق کار را قرار دهید.
  در ادامه محمدرضا باقری گفت: از واپسین روزهای اسفند سال گذشته، درباره جشنواره اتقان تصمیم گرفتیم و فراخوان صادر شد. بعد از آن بیش از ۲ هزار و ۵۴۰ اثر به جشنواره رسید و جشنواره در رشته‌های مختلف هنر‌های تجسمی (پوستر، کارتون و عکس) طنز (شعر، نثر و استندآپ کمدی) شعر و داستان (داستانک و داستان کوتاه) و هنر‌های نمایشی (تئاترخیابانی، تئاتر کوتاه صحنه‌ای) برگزار شد. البته به خیلی از بخش‌های دیگر چون فیلم کوتاه و .. هم می‌توان فکر کرد اما در این زمان کم، سنگ بزرگ نشانه نزدن بود و آن‌ها را برای دوره‌های بعد گذاشتیم. در این دوره، ۷۸ نفر برگزیده جشنواره هستند که از آنها تقدیر خواهد شد.
وی در ادامه ضمن قدردانی از دبیران بخش‌ها و داوران جشنواره، بیان کرد: امیدواریم که پایان این جشنواره، آغازی برای نمایش آثار فاخر این رویداد در کارخانه‌ها و ادارات باشد و ما بتوانیم قدم کوچکی در اصلاح کار و فرهنگ کار برداریم.
در ادامه این آیین اختتامیه، محمد چکشیان، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت کار گفت: اموری چون وجدان کاری، مسئولیت پذیری، منزلت کار، تعاون کارگروهی و بسیاری از مؤلفه‌های فرهنگ کار به عوامل مؤثر در فرهنگ کار مربوط است و مسائلی چون سبک رهبری مدیران، هویت شغلی و رابطه تلاش و دستمزد و بسیاری از متغیرهایی که اثر آن‌ها در ارتقای فرهنگ کار جدی و غیر قابل انکار است. بنابراین اگر ما درک دقیقی از فضا و مدل مفهومی فرهنگ کار داشته باشیم، می‌دانیم که در چه مواقعی باید مداخله کنیم تا فرهنگ و باور در جهت ارتقای فرهنگ کار تغییر کند، لذا در این راستا وزارت کار تلاش کرد حوزه فرهنگ کار را به عنوان موضوع اصلی خود قرار دهد و میز تخصصی در شورای عالی انقلاب فرهنگی با کمک دبیر این شورا، آقای خسرو پناه برقرار شد. همچنین تصویب سند راهبردی فرهنگ کار در شورای عمومی و ابلاغ به همه دستگاه‌ها و ذیل این دو اقدام تشکیل نهضت ملی ارتقای فرهنگ کار برای عملیاتی کردن این راهبردها و برنامه انجام شد.
وی ادامه داد: ما چهار راهبرد اساسی را در ترویج فرهنگ کار دنبال کردیم، اول، پشتوانه فکری و نظری برای پاسخ به سؤالات اساسی فرهنگ کار، اینکه چه مسائلی در فرهنگ کار اثر دارد و تغییر در کدام بخش می تواند فرهنگ کار را ارتقا دهد. دوم، ایجاد جریان فرهنگی هنری رسانه‌ای و تولید محتوای هنری رسانه ای برای مخاطب در جهت گفتمان‌سازی عمومی، سوم، الگوسازی و نمونه‌سازی برای تبدیل ذهنیت به عینیت برای درک دقیقی از مؤلفه‌های فرهنگ کار و چهارم، نهادسازی و شبکه سازی ذیل حوزه فرهنگ کار. در واقع، این راهبردهایی بود که ما امروز ذیل راهبرد جریان ‌سازی فرهنگی هنری رسانه‌ای با نخستین جشنواره فرهنگی، هنری اتقان برگزار کردیم تا با تولید محتوای فرهنگی، هنری رسانه‌ای، جریانی را در کشور ایجاد کنیم.
 

 

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7