کد خبر: 25038| تاریخ انتشار: دوشـنـبه ، ۲۴ اردیبهشت سال ۱۴۰۳ | ساعت ۱۰:۵۰:۰ | تعداد بازدید: ۲۶۸

دومین گردهمایی مبلغان بشردوستی سازمان هلال احمر با حضور حجت الاسلام و المسلمین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در سالن همایش مدرسه علمیه امام موسی کاظم علیه السلام شهر قم برگزار شد.
به گزارش مرکز رسانه و روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجت الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه در این مراسم اظهار کرد: جمعیت هلال احمر مجموعه‌ای است که توفیق فراوان دارد چراکه به نیازمندان و مردم گرفتار در بحران‌ها کمک می‌کند، این روزها هم به خاطر وقوع سیل در افغانستان اعلام آمادگی کرد که به مردم این کشور کمک کند.
وی ادامه داد:‌ جمعیت هلال احمر در پزشکی و امدادی خدمات فراوانی انجام می‌دهد اما هلال احمر دستاوردی دارد که کمتر مورد توجه بوده است، جمعیت هلال از الگوی حکمرانی امدادگری برخوردار است این الگو هنوز روایت‌گری و مدون نشده است اما در مقام تحقق، تحقق پیدا کرده است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر اینکه باید الگوی حکمرانی هلال احمر تدوین شود، بیان کرد: یکی از نهادهایی که الگوی حکمرانی دارد، هلال احمر است. ارکان حکمرانی رصد و سیاستگذاری، تنظیم‌گری و تصدی‌گری مردمی است، همه ارکان حکمرانی در هلال احمر وجود دارد، سه میلیون داوطلب مردمی پتانسیل خوبی برای این نهاد است، بنابراین الگوی حکمرانی هلال احمر، حکمرانی ولایی مردمی در این نهاد در جریان است. شبیه این الگو در بسیج مستضعفین وجود دارد، بسیج از الگوی حکمرانی و ظرفیت های مردمی برخوردار است و اتفاقا مانند هلال احمر، الگوی خود را مدون نکرده است.
استاد خسروپناه ادامه داد: باید این الگوهای حکمرانی مدون شود و در دانشگاه‌ها و در رشته‌های حکمرانی، مدیریت و سیاست تدریس شود.
وی با اشاره به تولید نظریه‌های علوم انسانی اضافه کرد: نظریه‌ها در علوم انسانی از واقعیت‌های خارجی استخراج می‌شود، نظریه‌هایی مانند شخصیت، فرهنگی و غیره از واقعیت‌های خارجی استخراج شده است، چه واقعیتی اثربخش‌تر از واقعیت هلال احمر است، این الگو باید در کتابها مدون و به دانشجویان و دانش آموزان تدریس شود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: یکی از دستاوردها الگوی حمکرانی هلال‌، پیوند هلال احمر با حوزه علمیه است. این پیوند چند توجیه عقلانی دارد، اول اینکه هلال احمر یک نهاد حاکمیتی مردمی است، حوزه علمیه نیز یک نهاد مرجعیت مردم پایه است. وجه اشتراک این دو به لحاظ مردم پایه بودن این ارتباط را شکل داده است. هلال احمر مأموریت رفع نیاز مردم را برعهده دارد، ‌حوزه علمیه نیز نیازهای دینی را رفع می‌کند. علما همواره نقش مهمی در تأسیس مؤسسات خیریه داشتند چراکه مردم به روحانیت اعتماد دارند.
استاد خسروپناه با بیان اینکه پشتوانه کارهای هلال احمر، بنیان های حکمی، احکام شرعی و ارزش های اخلاقی است، گفت: مسئولیت اصلی حوزه‌های علمیه نیز تدوین این پشتوانه‌هاست. یکی از مهمترین بحران‌های انسان معاصر بحران هویت است، بشر امروز بیشتر از همه دوران‌ها گرفتار پوچی، نهلیستی، لامپنیسم فرهنگی، ابتذال از خودبیگانگی است. نماد این ابتذال در موسیقی‌های مبتذل و سریال‌ها مشاهده می‌شود. امروز بحران هویت بحرانی وحشتناک است، ممکن است برخی از جوان‌های ما نیز درگیر شوند، این پرونده جدیدی است که هلال‌احمر می‌تواند به آن بپردازد، چراکه بحران هویت منشأ بحران‌های دیگر نظیر خانواده است، هلال احمر می‌تواند به کمک فضلای حوزه و دانشگاه این کار را انجام دهد.
 

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7