کد خبر: 24484| تاریخ انتشار: سـه شنبه ، ۸ اسفند سال ۱۴۰۲ | ساعت ۱۵:۱۶:۰ | تعداد بازدید: ۳۹۲

حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در نشستی با فعالان مردمی و تربیتی و آموزشی استان بوشهر اقدامات و برنامه‌های جدید این شورا را تشریح کرد.
حجت الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در نشست با جبهه مردمی بوشهر اظهار کرد: در گذشته مقام معظم رهبری از شورای عالی انقلاب فرهنگی توقع سیاستگذاری داشتند، این شورا در آن زمان مسئولیت عملیات نداشت، البته امتیاز شورای عالی انقلاب فرهنگی این است که مصوبات شورا در حکم قانون است و این مصوبات را رئیس‌جمهور ابلاغ می‌کند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: در دوره‌هایی مقام معظم رهبری نسبت شورای عالی انقلاب فرهنگی توقع داشتند که این شورا باید قرارگاهی شود، که با گروه‌های مختلف از جمله فرماندهان نظامی در این خصوص جلسه داشتیم تا مدل قرارگاهی را استخراج کنیم، البته یکی از تفاوت‌های اساسی قرارگاه نظامی با فرهنگ این است که در کار فرهنگی نمی‌توان لزوما کارها سلسله مراتبی را پیش برد.

به الگوی حکمرانی فرهنگی نیاز داریم
وی با بیان اینکه به الگوی حکمرانی فرهنگی نیاز داریم، ادامه داد: کشورهای دیگر در موضوعات مرتبط با مدیریت قرارگاهی پژوهش‌های متعددی انجام داده‌اند و موضوع حکمرانی در میان اندیشمندان آنها مورد توجه بوده است، ۴۰۰ کتاب در زمینه حکمرانی منتشر کرده‌اند، از این منابع تاکنون ۲۰۰ تعریف از حکمرانی استخراج کرده‌ایم.

استاد خسروپناه بیان کرد: بر مبنای پژوهش‌های صورت گرفته برای قرارگاهی شدن؛ ساختار دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی را تغییر دادیم، چهار ستاد علم و فناوری، تعلیم و تربیت، زنان و خانواده و فرهنگی اجتماعی را تشکیل دادیم، در این مسیر بازسازی‌هایی هم صورت گرفت تا مشارکت گروه‌های مردمی بیشتر و موثرتر باشد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به مشارکت جبهه‌های مردمی در امر سیاستگذاری تأکید کرد: در ذیل ستادهای چهارگانه، میزهایی را با حضور فعالان مردمی تشکیل دادیم، همچنین مرکز رصد را راه‌اندازی کردیم، مرکز رصد شورا به ستاد رصدی کشور تبدیل شده است، نهادهایی که کار رصدی انجام می‌دهند به این مرکز متصل هستند و گزارش‌های خود را ارائه می‌دهند، به این واسطه اتاق وضعیت تشکیل شده است که وضعیت علمی و فرهنگی کشور را به‌صورت مستمر رصد می‌کند.

سند نویسی را به دستگاه‌ها و ذی‌نفعان واگذار کردیم
استاد خسروپناه گفت: سند نویسی را به دستگاه‌ها و ذی‌نفعان واگذار کردیم تا بر  اساس استانداردهای شورای عالی انقلاب فرهنگی سند بنویسند، مثلا سند موسیقی را وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با مشارکت خانه موسیقی و سایر ذی‌نفعان تدوین کرد و در شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب شده است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: از طرفی شورا باید بر جبهه مردمی هم تاثیرگذار باشد، میزهای ستاد تعلیم و تربیت در اختیار جبهه های مردمی است. در سفرهای استانی با جبهه‌های مردمی ارتباط داریم، در این زمینه قصد داریم هیئت اندیشه‌ورز را همه استان‌ها راه‌اندازی کنیم تا در موضوعات مختلف به ما کمک کنند، فعلا هیئت اندیشه‌ورز علم و فناوری در برخی استان‌ها راه‌اندازی شده است.

وی اضافه کرد: در گذشته بخش زیادی از مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در حوزه علم و فناوری بود اما در یک سال ۵۰ درصد مصوبات فرهنگی و ۵۰ درصد مصوبات علم و فناوری بوده است. البته مصوبات دوره اخیر صرفا سیاستگذاری نبوده بلکه راهبری و عملیات نیز بوده است.

استاد خسروپناه از ورود شورای عالی انقلاب فرهنگی به فناوری‌های نوین خبر داد و گفت: پس از بررسی‌های متعدد و با موافقت رئیس جمهور، تصویب سند هوش مصنوعی به شورا واگذار شد، در این زمینه سند خوبی در حال تدوین است، در فناوری کوانتوم شورای عالی نیز ورود کرده است چراکه در آینده با جنگ کوانتوم مواجه هستیم، خوشبختانه دانشمندان ما توانسته‌اند در این زمینه موفقیت‌های قابل توجهی داشته باشند، میز فناوری کوانتوم در ستاد علم و فناوری راه‌اندازی شده است و صاحب‌نظران و متخصصان این حوزه در آن عضویت دارند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تأکید بر اینکه آموزش و پرورش یکی از اولویت‌های اصلی شورای عالی انقلاب فرهنگی است، بیان کرد: در این دوران، موقعیت بی‌نظیری برای ارتقای نظام تعلیم و تربیت، رفع مشکلات و حل مسائل آموزش و پرورش به وجود آمده است و تعاملات خوب میان شورا و وزارت آموزش و پرورش فرصت تاریخی را فراهم کرده است تا موضوعات حوزه آموزش و پرورش را با جدیّت، دقت و سرعت بررسی و حل شود.

 

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7