کد خبر: 23991| تاریخ انتشار: سـه شنبه ، ۱۲ دی سال ۱۴۰۲ | ساعت ۱۴:۲۶:۰ | تعداد بازدید: ۸۷۸

ستاد خانواده و زنان دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی با صدور بیانیه‌ای میلاد باسعادت حضرت فاطمه زهرا(س)، هفته بزرگداشت مقام زن و روز مادر را گرامی داشت.
به گزارش مرکز رسانه و روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی، متن بیانیه به شرح ذیل است:

زادروز میلاد با سعادت حضرت فاطمه‌ زهرا(سلام‌الله علیها) به‌عنوان  الگویی فرازمانی، جهان شمول، ممتاز، برجسته و نمونه‌­ای جاویدان و الگویی برتر و متعالی و معیاری ذو ابعاد برای زنان و مردان امروز و تمامی دوران و اعصار تاریخ، و روز زن خجسته باد.
 جمهوری اسلامی ایران در سایه رهبری امامین انقلاب و به برکت جانفشانی و فداکاری زنان و مردانی بزرگ و با عظمت، در نقد نگاه غالب و غلط دنیا به ویژه جهان غرب به زن که نگاهی ابزاری، سلطه‌طلبانه و لذت­‌جویانه از او بود، نقشی اساسی ایفا نمود و زن را به‌عنوان یک انسان آزاد، متفکر، مستقل و البته مکمل در کنار مرد در کانون خانواده و سپهر اجتماعی معرفی نمود. زن در پرتو آموزه‌های دینی و فرهنگی ایران اسلامی، به عنوان سکاندار کیان خانواده و تربیت کننده نسل‌های آینده و البته عنصری کنشگر و اثربخش در هویت فردی خویش در رشد، تعالی و پیشرفت جامعه سهیم است. تقابل این هویت جدید برای زن با الگوی معرفی شده در فرهنگ لیبرال غربی، نه یک تقابل سیاسی که یک معارضه تمام عیار گفتمانی است. «زنِ مسلمان ایرانی» و به تعبیر حضرت آیت‌الله امام خامنه‌ای؛ «الگوی سوم زن»، محصول گفتمان اسلامی و عینیت انقلابی ایرانی و در تقابل با هویت زنانه متأثر از گفتمان اصالت سود و لذت تمدن غرب امروزی است.
انتخاب آگاهانه و هوشمندانه زن ایرانی و پذیرش الگوی سوم، بی­‌تردید ریشه در مبانی اعتقادی، اندیشه‌­های دینی و شناخت آگاهانه او از حیات معنوی خاندان عصمت و طهارت و بویژه اقتدا به سرچشمه خیرکثیر و کوثر عالمیان، فاطمه زهرا(س) داشته است.
گرچه در حدود یک سال اخیر، اندیشه به ظاهر مدافع زنان با تغذیه از آبشخور گفتمان غربی، با همه­ توان رسانه‌­ای و ابزارهای مدرن جهانی به صحنه آمد تا یکبار دیگر انتخاب زن مسلمان ایرانی را بیازماید و با شعار زن، زندگی، آزادی، تصویر او از عزت و اقتدار تاریخی خود را به بیراهه بکشاند اما این مصاف شیطانی نیز با اشتباه محاسباتی دشمن به رسوائی، شکست و انزوا منتهی شد.
انتخاب آگاهانه قاطبه زنان ایرانی در این رویاروئی، جامعه­ اسلامی را از بحران­‌های اجتماعی اخیر به سلامت عبور داد. آنان در انتخاب میان گفتمان واپس­گرای آزادی به معنای رهیدگی از چارچوب‌های عقل و اخلاق و گفتمان آزادی به معنای رهایی از تحمیل کشش‌های حیوانی و نفسانی به عقل و اخلاق؛ دومی را برگزیدند و راه را بر سوء استفاده سیاسی و ضد امنیتی بدخواهان ملت و نظام اسلامی بستند.
اکنون پس از گذشت قریب یک سال از پایان التهابات اجتماعی که غیرصادقانه به نام زنان صورت بندی شده بود و در حالی که هنوز هم کسانی در قالب ترویج رفتارهای معارض با فرهنگ دینی و ارزش‌های دیرپای اجتماعی در پی دمیدن حیات در کالبد محتضر جریان معاندند، در گوشه‌ای دیگر از جغرافیای اسلام، مقاومت بی­‌نظیر و اعجاب انگیز زنان مسلمان غزه، دستاورد همان گفتمان ارزش­‌های معرفتی، اجتماعی و اخلاقی اسلام را به نمایش گذاشته، آگاهی، آزادگی و ارزشمداری زن مسلمان را به اندیشه‌ای اثربخش بر جریان بیداری اسلامی جهانی تبدیل کرده است. امروز، اقبال وسیع جمعی و فردی به آموزه‌های اسلامی و قرانی بویژه در میان زنان و دختران در جهان، به خوبی نشان می‌دهد که زنان تربیت شده در بستر تفکر دینی چگونه می‌توانند آگاه و آگاهی بخش، راه یافته و راه نما و انتخابگر و الهام آفرین باشند.
این جریان اندیشه ورز و گفتمان‌ساز، البته برای امتداد یافتن در مسیر بلند تمدن‌سازی، نیازمند ورود به ساحت سیاست‌گذاری و حکمرانی، قانون‌گذاری و برنامه‌ریزی و اقدام و عمل است. تجربه جمهوری اسلامی ایران از پسِ مجاهدات چهل ساله و دستاوردهای گام اول انقلاب، هر چند شگرف و با عظمت، نباید موجب غفلت از اهمیت و سترگی مسیر باقی مانده در گام دوم تا رسیدن به افق بلند و تحقق آرمان های باعظمت تری شود که بایستی مطالبه آحاد ملت، مطمح نظر سیاست‌مداران و تصمیم سازان و مدیران خُرد و کلان نظام و البته محصول انسجام و درهم تنیدگی هدفمند ملت و دولت باشد.
شورای فرهنگی و اجتماعی خانواده و زنان و ستاد خانواده و زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی به‌عنوان تخصصی‌ترین ساختار متمرکز بر سیاست‌گذاری، طراحی افق های راهبردی و البته انسجام بخشی ستادی میان قوای سه‌گانه و مجموعه دستگاه‌ها و نهادهای سطوح بعدی در حوزه زنان و خانواده، ضمن تهنیت این مناسبت باشکوه، در سایه ارشادات و راه­نمایی‌­های رهبر فرزانه انقلاب، بار دیگر بر اهمیت توجه و اهتمام همه جانبه به موضوعات مرتبط با این عرصه تأکید می نماید. بی‌شک، هم افزایی کامل بین همه ارکان نظام و سطوح مختلف حکمرانی در مسیر تحقق آرمان های اسلام و جمهوری اسلامی و منویات امامین انقلاب، اسناد بالادستی و سیاست های کلان نظام در حوزه مسایل زنان و مصالح خانواده و تلاش در مانع زدایی از این مسیر پر فراز و نشیب، از اهم راهبردهای پیش روست. همچنانکه اثربخشی بر جریان های مردمی، مدیریت فرهنگ عمومی در مسیر آموزه های اصیل دینی و جلب مشارکت حداکثری و کنشگری آحاد جامعه اعم از زنان و مردان در دامنه این افق ارزشمند از اهمیت بی‌بدیلی برخوردار است.
این ستاد، ضمن تعهد به انجام تکالیف و وظایف قانونی خود و پاسخگویی در این راستا، پیگیری و مطالبه­‌گری در جهت تحقق وضعیت مطلوب و چشم انداز آرمانی برای زنان شریف و خانواده های عزتمند ایرانی را از ساختارها و سازمان های مرتبط از جمله اهم وظایف قانونی خود می شمارد و مجدانه دنبال می‌کند.
در پایان، ضمن آرزوی عمر و عزت و سلامت مستدام برای رهبر عزیز و علو درجات برای امام راحل و روح همه شهدای مسیر عزت اسلام و نیز پیروزی ملت مظلوم فلسطین بر صهیونیسم جهانی، برای تحقق بهترین‌ها برای فرد فرد امت اسلام، سعادت و تعالی خانواده‌های مسلمان و بویژه رشد و تعالی و سعادت همه زنان و دختران مسلمان دعا می کنیم و تحقق این آرمان‌های شیرین را از حضرت باری مسألت می‌­نماییم.
الهی؛ استعملنا لما خلقتنا له...
والسلام
 
ستاد خانواده و زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7