کد خبر: 22748| تاریخ انتشار: شــنـبـه ، ۱۰ تیر سال ۱۴۰۲ | ساعت ۱۳:۲۰:۰ | تعداد بازدید: ۴۷۲

پنجمین اجلاس کرسی‌های نظریه‌پردازی، نقد و مناظره و نخستین اجلاس سرآمدان آموزشی فردا یکشنبه با پیام آیت الله جوادی آملی و رئیس جمهور در دانشگاه شهید بهشتی برگزار می‌شود.


به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجت الاسلام والمسلمین عبدالکریم بهجت‌پور قائم مقام رئیس هیأت و دبیر هیأت حمایت از کرسی‌های نظریه‌پردازی، نقد و مناظره صبح امروز در نشست خبری با اشاره به برگزاری پنجمین اجلاس کرسی‌های نظریه‌پردازی، نقد و مناظره و نخستین اجلاس سرآمدان آموزشی در دانشگاه شهید بهشتی گفت: هیأت حمایت از  کرسی‌های نظریه‌پردازی، نقد و مناظره در سال ۸۱ به دستور مقام معظم رهبری فعالیت خود را شروع کرد و از همان سال دبیرخانه هیأت حمایت از نظریه‌پردازی در کشور شکل گرفت.
وی با بیان اینکه هر دوسال اجلاسیه‌ای برای تجلیل از نوآوران و نظریه‌پردازان برگزار می‌شود، افزود: هیأت نظریه‌پردازی جریانی است که تاکنون زیر نظر شورای عالی انقلاب فرهنگی و با مدیریت آیت الله علی اکبر رشاد و دبیری افراد مختلف فعالیت کرده و با تایید شورای عالی انقلاب فرهنگی سالانه تشکیل شده و بر روند کلی نظارت دارد.
دبیر هیأت حمایت از کرسی‌های نظریه‌پردازی، نقد و مناظره افزود: در دبیرخانه هیأت حمایت از کرسی‌های نظریه‌پردازی، نقد و مناظره، ۶ کرسی علمی تخصصی درحوزه های مختلف دانش فعال بوده و نظریه‌پردازان و نوآوران با آنها ارتباط برقرار می‌کنند و پیشنهاد و طرح‌نامه ها دراین ۶ حوزه تخصصی ارائه شده ودر صورت تایید بعد از چند جلسه داوری، سپس در مورد نظریه مذکور تصمیم‌گیری می‌شود.
وی ادامه داد: هیأت حمایت از  کرسی‌های نظریه‌پردازی، نقد و مناظره به‌منظور تقویت کارهای نظریه‌پردازی در سطح کشور یک فرصت، تحت عنوان  کرسی‌های ترویجی که مقدمه ورود به نظریه‌پردازی است، در اختیار صاحبان اندیشه قرار داد، که براساس آمار ارائه شده طی چند سال اخیر ۷ هزارو ۲۰۰ کرسی ترویجی برگزار شد که ۲ هزارو ۷ کرسی ترویجی برگزار شده مربوط به دو سال گذشته است.
حجت الاسلام بهجت‌پور با بیان اینکه طی دوسال گذشته ۶۸ طرح‌نامه درباره نظریه‌پردازی ارائه شده که ۱۴ طرح پذیرفته شده است افزود: طی ۲۰ سال گذشته در حوزه علوم اسلامی و انسانی ۶۶ نظریه موفق ارائه شده است، اما در اجلاس (پنجمین اجلاس  کرسی‌های نظریه‌پردازی نقد و مناظره و نخستین اجلاس سرآمدان آموزشی) که فردا یکشنبه که در دانشگاه شهید بهشتی برگزار خواهد شد ۱۴ نظریه موفق را معرفی و تقدیر خواهیم کرد.


وی ادامه داد: در جهت توسعه فعالیت های نظریه‌پردازی طی سال های گذشته تصمیماتی اتخاد شد یکی از این تصمیمات این بود که نظریه‌پردازی را فقط به افرادی که آمادگی ارائه طرح دارند محدود نکنیم، به طوریکه شاگردان نظریه پردازان نیز بتوانند نظریه ارائه کنند و در واقع یک فرصت به شاگردان نظریه پردازان داده شود و این مصوبه تصویب شده و آیین‌نامه آن نیز ابلاغ و اجرایی شده است.
دبیر هیأت حمایت از  کرسی‌های نظریه‌پردازی نقد و مناظره افزود: بخش دوم ورود به عرصه بین‌الملل است این بخش نیز فعال شده و قرار است دو نظریه از کشور لبنان را اجرایی کنیم، بخش سوم، تشکیل کمیته‌های استانی است ما معتقدیم نظریه نباید فقط مسائل ملی و کلی را حل کند بلکه مسائلی که در استان‌ها نیز مطرح است باید حل شود که این مصوبه نیز تصویب شد و قرار شد کمیته فرا دستگاهی استانی و کمیته موضوعی تشکیل شود.
وی ادامه داد: همچنین بسیار خوشحالیم که مراکز آموزش عالی مجموع دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها با هیأت حمایت از  کرسی‌های نظریه‌پردازی، نقد و مناظره ارتباط برقرار کردند و حدود ۲۰۰ دستگاه با این هیأت مساعدت می‌کنند.
حجت الاسلام بهجت پور به خانه ملی گفتگو آزاد اشاره کرد و گفت: در سال ۸۵ با توصیه مقام معظم رهبری مقرر شده فضا برای گفتگوی آزاد در چارچوب منطقی برگزار شود صاحبان اندیشه نظرات خود را به گفتگو بپردازند به دلایلی این دستورالعمل اجرایی نشد در تلاش هستیم این بخش رو فعال کنیم. امیدواریم با تمهیدات ایجاد شده «خانه ملی گفتگوهای آزاد» که به مناظره اساتید در رشته های مختلف می‌پردازد راه اندازی کنیم.
وی افزود: پنجمین اجلاس  کرسی‌های نظریه‌پردازی نقد و مناظره و نخستین اجلاس سرآمدان آموزشی در دانشگاه شهید بهشتی فردا یکشنبه با پیام آیت الله جوادی آملی و رئیس جمهور برگزار می شود. دراین مراسم ۱۶ سرآمد آموزشی و ۱۴ نظریه معرفی و تقدیر می شوند.
 

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7