رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با اشاره به شعار سال که از سوی رهبر معظم انقلاب طرح شد گفت: ایجاد اقتصاد دانش بنیان بدون تحقق مالکیت فکری غیرممکن بوده و تا زمانی که بالای سر خودروسازان چند دانشمند متخصص نباشند که به صورت علمی مسائل را حل کنند، مشکلی حل نمیشود.
آیت الله علی اکبر رشاد روز پنجشنبه در همایش فقه نظام ساز که در موسسه آموزش عالی حوزوی امام رضا(ع) برگزار شد، افزود: ما به دنبال برقراری پیوند بین فقه و علوم انسانی بوده ایم و اگر این اتفاق نیفتد، علوم انسانی اسلامی نخواهد شد.
وی گفت: تا زمانی که ما وامدار علوم انسانی غربی باشیم، نظام اسلامی ما ابتر خواهد ماند.
رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی تصریح کرد: در خصوص ویژگیهای فقه نظام ساز و تفاوتهای این نوع فقه با انواع دیگر و در خصوص یک نظام برتر ۱۴ اصل مطرح شده و فرآیند تولید فقه نظام ساز مورد بحث قرار گرفتهاست.
رشاد یادآور شد: ما در حال حاضر وارد تولید نمونههای فقه نظام شدهایم و در حلقه نظام پردازی دینی افرادی با تخصصهای مختلف حضور دارند و متخصصین اقتصاد، مدیریت، حقوق، سیاست و انواع مختلف علوم انسانی حاضر هستند.
وی ادامه داد: در بخش ساختار در حال حاضر به ساختاری جدید نزدیک شده ایم و مراد از فقه نظام، فقه اصغر نیست و در این فقه بحث از مبانی و مسائل کلان نیست؛ اسلام یک دستگاه وسیع دارای پنج ضلع بینش، معنویت، علم دین، اخلاق و شریعت است و در این لایهها هر چه به سطوح خردتر حرکت کنیم، به اجرا نزدیکتر میشویم.
رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی اضافه کرد: ما در خود فقه به یک ساختار رسیدیم و در شعبه قم دوره تربیت مدرس فقه اصول با رویکرد فقه نظام ساز داریم؛ در برخی از حوزه ها دوره یا تک درس با موضوع فقه نظام ساز در حال اجرا است.
وی مطرح کرد: رهبر معظم انقلاب در ضیافت افطار با مسئولین، به نقد شرکتهای دانش بنیان فعلی پرداختند و فرمودند که این شرکت ها دانش بنیان نیستند؛ تا زمانی که ما در این شرکت ها وامدار غربی ها باشیم، نمیتوانیم ادعا کنیم که دانش بنیان هستیم.
گفتنی است، در پایان این جلسه از پنج مجلد در زمینه فقه نظام ساز رونمایی شد.
منبع:ایرنا