معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم گفت: سند دانشگاه اسلامی محور فعالیتهای فرهنگی در دانشگاه است و نیازی به تدوین سند جدیدی نیست.
دکتر عبدالحسین کلانتری در نشست رؤسای دانشگاهها و پژوهشگاههای کشور در دانشگاه تبریز گفت: فعالسازی و بازسازی ساختار فرهنگی دانشگاهها که در ایام کرونا آسیب دیده است، مورد توجه رؤسای مراکز دانشگاهی باشد.
وی اظهار داشت: اگر ارکان فعالیت فرهنگی در دانشگاه مانند شورای فرهنگی و شوراهای نظارت فعال نشوند، زیست فرهنگی دانشگاه دچار اختلال می شود.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم گفت: در کرونا ساختار اداری بخش فرهنگی دچار تغییر شد و ضرورت دارد مدیران دانشگاهی نسبت به بازسازی این ساختار و استفاده از بهترین کارشناسان در این حوزه تاکید کرد.
وی افزود: ایام کرونا همه فعالیتها در فضای مجازی تمرکز داشت اما ساختار فرهنگی ما متناسب فضای حقیقی بود که با توجه به این تجربه، اداره فضای مجازی در معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم ایجاد شد.
دکتر کلانتری با اشاره رونق تدریجی فعالیتهای فرهنگی در دانشگاهها گفت: انجمنهای علمی که از جمله فعالترین تشکلهای دانشجویی هستند می توانند به انجمن های علمی و فناوری تغییر نام دهند که مقدمات این کار در حال انجام است.
دکتر کلانتری اظهار داشت: با معاونت فناوری و نوآوری در حال رایزنی هستیم تا انجمنهای علمی در هستههای فناور پارکهای علم و فناوری حضور داشته باشند.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در خصوص وضعیت عفاف و حجاب گفت: بررسی میدانی نشان میدهد وضعیت حجاب و عفاف رو به بهبود است چرا که با از سرگیری آموزش حضوری از اختلالی که در جامعهپذیری دانشجویان در دوران کرونا اتفاق افتاد، فاصله میگیریم.
وی تاکید کرد: قوانین و مقررات خوبی در حوزه حجاب و عفاف داریم و در هشت گام برنامه اجرایی تحقق اهداف این مقررات را به معاونان فرهنگی دانشگاهها ابلاغ کردیم.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در پایان سخنان خود تاکید کرد: محور برنامههای فرهنگی در دانشگاهها، دانشجویان هستند و باید با مخاطبشناسی دقیق برای این قشر برنامهریزی کنیم ولی باید برنامههای خاص اساتید و کارکنان هم مورد توجه کافی باشد.
منبع:اداره کل روابط عمومی وزارت علوم