دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور گفت: ظرفیت بالندگی تمدنی و فرهنگی در سیستان و بلوچستان وجود دارد و در صورتیکه نگاه ها تغییر کند موفقیت های خوبی ایجاد خواهد شد و در برش استانی بویژه دبیرخانه شورا باید به زیست بوم توجه اساسی شود.
سید مجید امامی روز پنجشنبه در نود و هفتمین نشست شورای فرهنگ عمومی سیستان و بلوچستان و رونمایی از برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی کشور اظهار داشت: از سال ۶۴ که شورای فرهنگ عمومی راه اندازی شده بهم رسانی، رفع موانع و شناسایی ظرفیت ها در دستور کار قرار داشته و این سند استانی فصل جدید فعالیت شورا خواهد بود که اهمیت آن به اندازه شورای تامین و برنامه ریزی است.
امامی گفت: سیستان و بلوچستان باید مقصد گردشگری مردم ایران باشد و یک روز به نام این استان در تقویم رسمی کشور ثبت شود تا فصل جدیدی از توجه همه ایران به این منطقه اختصاص یابد.
وی بیان کرد: اگر پارلمان فرهنگی استان بهینه شود می تواند سیاست فرهنگی در تراز با جمهوری اسلامی داشته باشد.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور افزود: چهار موضوع زیست بوم در این استان شامل نقش بزرگ سیستان در تاریخ و تمدن اسلامی، فرهنگ و هنر بلوچ که این استان به عنوان تنها استان کشور میزبان این قوم با ارزش است که باید از این فرصت بخوبی استفاده کرد تا خود به خود آسیب های امنیتی برطرف شود، توجه به آینده مکران در منطقه و توجه به نخبگان سیستان و بلوچستان باید مورد توجه قرار گیرند.
وی بیان کرد: فرهنگ عمومی باید اصالت را حفظ کرده و تغییرات را پایش کند.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور همچنین در نشست مشترک با فعالان حوزه لباس نیز بیان کرد: اگر ظرفیتها در حوزه پوشش احیا شود دیگر جایی برای شبیخون فرهنگی باقی نخواهد ماند زیرا اگر از درون اقتدار فرهنگی داشته باشیم میتوانیم بر شبیخون فرهنگی پیروز شویم.
امامی افزود: افتخار فرهنگ و تمدن ما این است که زیست عفیفانه را در قالب تنوعی از طرحها و پوششهای اجتماعی مجلسی داشتهایم که نماد فرهنگی و اقوام تمدن ما بود که متاسفانه به دلایل مختلف از جمله شهری شدن و شکسته شدن چتر حمایتی فرهنگ در خانواده دچار نوعی رهایش شدهایم.
وی ادامه داد: این رهاشدگی فرهنگی در نسل جدید نسبتی با پوشش در قدیم ندارد و یا اگر هم نسبتی دارد کم است.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور بیان کرد: اگر ما از نظام ۱۴ حلقهای پوشاک که تا پوشش، چیدمان و عرضه ادامه دارد صحبت میکنیم به این معناست که ارتباط معناداری بین پوشش و نوع طراحی لباس با حجاب وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: اگر نوع لباس سنتی سیستان و بلوچستان از جمله سیاه دوزی و سوزن دوزی در استان حفظ میشد و جهانی بود وضع پوشش دختر ۱۴ ساله شهری ما این چنین نبود.
امامی بیان کرد: صنعت لباس به طور چشمگیری با فعالان حوزه عفاف وابسته است و میتواند در نظام انتخابهای مردم تاثیر داشته باشد.
وی تصریح کرد: مردم نوع و مصرف پوشاک خود را انتخاب میکنند و اگر ما با فعالیتهای خود در حوزه حجاب بتوانیم در نوع انتخاب مردم موثر باشیم و دعوت به خیر کنیم قطعا موفق هستیم.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور بیان کرد: اگر در حوزه حجاب روی میز هیچ گزینهای برای انتخاب نداشته باشیم مسلما دشمن گزینهها را ساماندهی کرده و ما دچار شکاف خواهیم شد.
منبع:ایسنا