کد خبر: 16147| تاریخ انتشار: یـک شنبه ، ۱۲ بهمن سال ۱۳۹۹ | ساعت ۱۵:۳۶:۰ | تعداد بازدید: ۱۸۵۲

رییس جهاددانشگاهی با اشاره به پیشرفت های خوب صورت گرفته در حوزه فناوری در کشور گفت: مشکل و دغدغه ما باور پایین برخی مسئولین به توان داخلی است و امیدواریم این باور ارتقا پیدا کند.
دکتر حمیدرضا طیبی با تبریک سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، به برخی دستاوردهای جهاددانشگاهی بعنوان مولود انقلاب اشاره کرد و افزود: معتقدم شاخص‌ترین دستاورد جهاددانشگاهی در سالهای فعالیت این نهاد انقلابی ایجاد "خودباوری" در مردم و بویژه نسل جوان بوده است. به واقع با کارهای خوب و موفقی که جهاددانشگاهی در حوزه‌های مختلف فرهنگی، علمی، پژوهشی،  پزشکی، کشاورزی، فنی مهندسی و... داشته، مردم و بویژه جوانان به باور " ما می‌توانیم" رسیده‌اند.
وی افزود: جهاددانشگاهی الگو سازی خوبی در این زمینه داشته که ما توان انجام کارهای بزرگ را داریم و می توانیم یک اقتصاد دانش بنیان متکی بر توان داخل داشته باشیم.
وی یادآور شد: جهاددانشگاهی جزیی از بدنه جمعیتی این کشور است و جوانان فعال در این نهاد بخشی از جوانان همین کشور هستند و  موفقیت های جهاددانشگاهی نشان می‌دهد پتانسیل خوبی در کشور داریم و می توانیم با تکیه بر توان داخل به پیشرفت های مد نظر امام راحل و نیز مقام معظم رهبری رسیده و توقعات و انتظارات مردم را برآورده کنیم.
باور مسئولین به توان داخل پایین است
دکتر طیبی خاطرنشان کرد: تنها مشکل و دغدغه و نگرانی ما در حال حاضر بحث سیاست زدگی بیش از حد در حوزه های مختلف کشور است و اینکه باور برخی مسئولین به توان داخلی پایین است.
وی افزود: انتظار ما این است که تمام مسئولین از جناح های مختلف از درگیری های سیاسی فاصله گرفته و همگی بر سر مصالح کشور که در نهایت منجر به پیشرفت می شود توافق داشته باشند و باور خود را به توان داخل و تولید ملی بالا ببرند.
وی افزود: تمام مسئولین از جناح های مختلف باید بدانند ما تحریم هستیم و باید پیشرفت کنیم و توان این پیشرفت را آن هم در این شرایط داریم و تنها باید حمایت های لازم صورت گیرد و از فناوری هایی که به سختی به دست می آید، حمایت شود.
دکتر طیبی تصریح کرد: ما هم معتقدیم جایی که توانمندی و دانش لازم را نداریم باید از تکنولوژی خارجی استفاده شود، اما این استفاده باید بگونه ای باشد که بازار ایران مشروط در اختیار شرکت های وارد کننده قرار گرفته و تکنولوژی خارجی به شرطی در داخل استفاده شود که دانش آن نیز به ایران منتقل شود، طوری که سالهای بعد خودمان بتوانیم سازنده آن تکنولوژی باشیم.
رییس جهاد دانشگاهی گفت: اگر مدیران خودباور و کاربلد راس کار قرار گیرند، تولید ملی جان می گیرد و می توانیم به سمت اقتصاد دانش بنیان مبتنی بر توان داخل حرکت کنیم. در این شرایط جوانان ایران می تواند روی پای خود ایستاده و صاحب شغل آبرومند شوند.
دکتر طیبی اشاره ای هم به بیانیه گام دوم انقلاب داشت و افزود: در گام دولت انقلاب پیشران توسعه کشور، توسعه علم و فناوری است و جهاد دانشگاهی در این زمینه با الگوسازی هایی که داشته می‌تواند یکی از محورهای اصلی پیش برنده گام دوم باشد.
وی با اشاره به توانمندی های جهاددانشگاهی در حوزه های مختلف، گفت: جوانان در سالهای اول انقلاب جهاددانشگاهی را پایه گذاری کرده و نشان دادند که ما می توانیم و امروز هم این جوانان هستند که جهاد دانشگاهی را پیش می برند و فناوری های مورد نیاز کشور را تامین می کنند.
دکتر طیبی گفت: امروز هر یک از واحدهای جهاد دانشگاهی در حال برآورده کردن بخشی از نیازهای کشور متناسب با ظرفیت های هر استان است.
توان علمی ورود به عرصه تولید "واکسن کرونا" را داریم
رییس جهاد دانشگاهی در ادامه در خصوص فعالیت های این نهاد در بحث مقابله با کرونا گفت: جهاد دانشگاهی با توجه به بنیه علمی که دارد توانایی ورود در عرصه تولید واکسن کرونا را دارد و در این زمینه هم به معاونت پژوهشی وزارت بهداشت اعلام آمادگی کردیم.
وی افزود: با توجه به اینکه هزینه تولید واکسن بسیار سنگین است، متاسفانه وزارت بهداشت منابع مالی مورد نیاز در این زمینه را تامین نکرد و برای همین ورودی در این زمینه نداشته ایم، اما در سایر حوزه ها از جمله تولید کیت های تشخیصی کرونا، جهاددانشگاهی فعالیت خوبی داشته و مرکز رویان هم در بحث استفاده از سلولهای بنیادی جهت ترمیم بافت های آسیب دیده ریه کارهای خوبی انجام داده است.
وی افزود: در خصوص تولید لباس های مخصوص و گان و مواد ضدعفونی کننده و... هم اوایل شیوع کرونا فعالیت های خوبی در این نهاد صورت گرفت، اما با توجه به ازدیاد تولید این محصولات در کشور ترجیح دادیم سراغ کارهای فناورانه دیگر برویم و این حوزه ها را کنار بگذاریم.
طیبی همچنین با اشاره به شروع 31 طرح فناورانه در کشور از سال گذشته، گفت: با حمایت های مقام معظم رهبری و تخصیص اعتبار از صندوق توسعه ملی، 31 طرح فناورانه در کشور در سال گذشته کلید خورد.
وی افزود: قرار بر این شد با تخصیص اولین مرحله اعتبارات مورد نیاز، ظرف دو سال 90 درصد این پروژه ها به پایان برسد که با پرداخت اولین قسط در پایان شهریور سال گذشته، طبق برنامه ریزی صورت گرفته 90 درصد این پروژه ها تا شهریور 1400 به پایان می‌رسد.
وی یادآور شد: یکی از این پروژه‌ها راه اندازی کارخانه تولید کربن فعال در کرمانشاه است که هم اکنون 60 درصد کار انجام شده و قرار است این کارخانه سالانه 200 تن کربن فعال تولید کند که از هم اکنون مشتریان خوبی برای آن وجود دارد.
پیگیر اجرای 35 طرح فناورانه دیگر در کشور هستیم
طیبی از پیگیری اجرای 35 طرح فناورانه دیگر در کشور خبر داد و افزود: برنامه داریم برای سالهای 1400 و 1401، حدود 35 طرح فناورانه دیگر را با استفاده از اعتبارات صندوق توسعه ملی کلید بزنیم که در این راستا جلسه خوبی با رییس مجلس داشته و قول هایی برای تامین این اعتبار گرفته ایم.
وی افزود: با اتمام اجرای این 31 پروژه فناورانه و نیز اجرای 35 پروژه دیگر در صورت موافقت، جهاددانشگاهی نقش برجسته ای در تامین نیازهای فناورانه و رفع وابستگی های کشور خواهد داشت.

منبع:ایسنا

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7