کد خبر: 15047| تاریخ انتشار: سـه شنبه ، ۶ آبان سال ۱۳۹۹ | ساعت ۱۳:۳۷:۰ | تعداد بازدید: ۲۶۳۵

معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: فقه لاجرم باید از فقهی‌سازی ساختارها به سمت ساختارسازی‌ها حرکت نموده و در این مسیر توجه به عقلانیت برگرفته از مبانی و نظریات فقهی و اسلامی بسیار مهم است.
دکتر محمدتقی دشتی رئیس مرکز پژوهشی مبنا در جلسه دیدار حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه از این مرکز پژوهشی، ضمن خیرمقدم و اظهار خرسندی جهت دیدار ایشان از مرکز پژوهشی مبنا، گزارشی از فعالیت‌های مرکز ارائه کرد.
وی مسئله محوری پژوهشی و آسیب‌شناسی حوزه دین و فرهنگ دینی را از رسالت‌های مهم این مجموعه برشمرد و خاطرنشان کرد: نظام‌وارگی موضوعات پژوهشی، تلاش برای اتصال نهاد پژوهش به نهاد اجرا، بهره‌گیری از روش مبتکرانه پژوهشی مکث و ارتباط با نهادهای مختلف نظام اسلامی، از ویژگی‌هایی بارز مرکز پژوهشی مبنا است که آن را از دیگر مجموعه‌ها که در این حوزه فعالیت می‌کنند متمایز ساخته است.
دکتر دشتی سنجش وضعیت دین و دین‌داری جامعه تحت عنوان سالنمای وضعیت دین‌داری در کشور و بررسی سیر دین‌داری مردم ایران از منظرهای مختلف را یکی از مهم‌ترین دستاوردهای مرکز پژوهشی برشمرد.
رئیس مرکز پژوهشی مبنا به راه‌اندازی هیئت اندیشه‌ورز استان قم تحت اشراف این مرکز اشاره نمود و بابیان این‌که تاکنون در این هیئت پنج سند راهبردی، در راستای دغدغه‌های رهبر معظم انقلاب تدوین گشته؛ این مطلب را خاطرنشان ساخت که مرکز پژوهشی مبنا در زمینه ارائه مطالب پژوهشی در قالب هیئت اندیشه‌ورز و استفاده از این روش، تجربه مناسبی را داراست.
وی در بخش پایانی سخنان خود گزارشی اجمالی از آثار پژوهشی این مرکز پژوهشی راهبردی، ارائه نمود.
در ادامه دیدار حجت‌الاسلام والمسلمین محمدجواد ارسطا در خصوص پروژه‌های تحت اشراف خود توضیحاتی بیان کردند. ایشان ضرورت ورود به برخی تحقیقات بنیادین فقهی موردنیاز جامعه و حکومت اسلامی را مهم برشمردند و بیان کردند مرکز پژوهشی مبنا در موضوعات فقه‌اجتماعی، نظام حقوق بشر اسلامی، حقوق عمومی در قرآن و نظریه دولت اسلامی پژوهش‌های راهبردی مؤثری ارائه نموده است.
حجت‌الاسلام‌ والمسلمین عبدالحسین خسروپناه نیز در دیدار از مرکز پژوهشی مبنا با بیان این‌که مرکز پژوهشی مبنا با ورود به فعالیت‌های پژوهشی متنوع، بحث‌های بنیادین و راهبردی را پوشش می‌دهد، خاطرنشان کرد: این‌که نگاه این مجموعه پاسخگویی به نیازهای ملی است، بسیار ارزشمند است؛ چراکه حزبی و جناحی شدن در این مسیر آسیب‌های زیادی به همراه خواهد داشت و الحمدالله این مرکز در پژوهش‌های خود نگاه خطی، جناحی و حزبی ندارد.
وی ضمن بازشماری برخی از دستاوردهای مرکز پژوهشی مبنا، بابیان این‌که نیاز است تا کرسی‌های ترویجی و نظریه‌پردازی ناظر به موضوعات راهبردی مسائل اجتماعی برگزار شود، خاطرنشان ساخت: نیاز است تا این مرکز همکاری خود را با مجموعه‌هایی چون پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی تقویت نماید.
حجت الاسلام والمسلمین خسرو پناه بر اهمیت همکاری راهبردی مرکز پژوهشی مبنا با دانشگاه آزاد قم به‌منظور تقویت هیئت اندیشه‌ورز علوم انسانی دانشگاه آزاد اسلامی قم اشاره نمود و یادآور شد: پیشنهادات حوزه علوم انسانی و هنر که در هیئت اندیشه‌ورز دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم با همکاری مرکز مبنا ارائه ‌گردد، می‌توان آن‌ها را در سایر واحدهای دانشگاه آزاد در سراسر کشور توزیع نمود.
معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود جایگاه فقه نظام اجتماعی را بسیار مهم و تأثیرگذار برشمرد و یادآور شد: این فقه از فقهی‌سازی ساختارها به سمت ساختارسازی‌ها حرکت نموده و در این مسیر توجه به عقلانیت برگرفته از مبانی و نظریات فقهی و اسلامی بسیار مهم است.

منبع:خبرگزاری حوزه

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7