کد خبر: 27325| تاریخ انتشار: پنـج شنبه ، ۱۸ اردیبهشت سال ۱۴۰۴ | ساعت ۱۵:۶:۰ | تعداد بازدید: ۵۲

همایش شهید رئیسی و حکمرانی سلامت امروز پنجشنبه ۱۸ اردیبهشت ماه با حضور جمعی از مسئولان و با سخنرانی حجت‌الاسلام عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، در سالن همایش صدرا دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله(عج)، برگزار شد.
به گزارش مرکز رسانه و روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجت‌الاسلام و المسلمین خسروپناه در این همایش با اشاره به برگزاری کنگره شهید رئیسی در مشهد و تهران، هدف از این کنگره را کشف، تدوین و تبیین الگوی حکمرانی شهید رئیسی برای استفاده دولت‌ها دانست و تاکید کرد که این کنگره‌ها با حمایت مردمی و بدون استفاده از بودجه دولتی برگزار می‌شوند. وی افزود: حدود ۵۰ پیش‌نشست برای این کنگره برگزار خواهد شد که سی و یکم خردادماه در مشهد و سوم تیرماه در تهران برگزار می‌شود.
 
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه سخنان خود به ده اصل حکمرانی شهید رئیسی اشاره کرد و مسئله شناسی با حضور در میدان و مردمی بودن را دو اصل مهم از این اصول برشمرد. وی در توضیح این اصول گفت: شهید رئیسی با سفر به استان‌های مختلف و تشکیل اتاق حل مسئله، به دنبال شناسایی و حل مشکلات مردم بود. او معتقد بود که مردم باید در حل مسائل مشارکت داشته باشند و به همین خاطر در استانداری‌ها ساختار دستیار ویژه مردمی را ایجاد کرد تا مردمی بودن را در کل سیستم پیاده کند.
 
استاد خسروپناه با بیان اینکه حکمرانی به معنای فناوری حل مسئله با مشارکت مردم است، گفت: شهید رئیسی به این امر باور داشت و ساختار لازم برای آن را ایجاد کرد و در این زمینه به توفیقات نسبی دست یافت. این الگو اگر در هر دولتی پیاده شود، موفق خواهد بود. وی به مردمی سازی در آموزش و پرورش به عنوان نمونه ای موفق از مردمی سازی در دولت سیزدهم اشاره کرد و افزود: در حوزه سلامت نیز در دوره دولت سیزدهم شاهد نمونه هایی از مردمی سازی بودیم.
 
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه هنوز الگوی حکمرانی شخصیت‌هایی مانند شهید بهشتی، شهید رجایی و شهید باهنر تدوین نشده است، بر ضرورت تدوین الگوی حکمرانی این بزرگان تاکید کرد و گفت: در خصوص شهید حاج قاسم سلیمانی، قدم‌هایی برای تدوین الگوی مدیریتی و حکمرانی ایشان برداشته شده است، هرچند این قدم‌ها کوتاه و کم بوده است.
 
ولایتمداری، اخلاص، اخلاق‌مداری و روحیه جهادی از اصول حکمرانی شهید رئیسی بود
 
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، در ادامه به تبیین اصول دیگری از الگوی حکمرانی شهید رئیسی پرداخت و ولایتمداری، اخلاص و رضایت الهی، اخلاق مداری و روحیه جهادی و خستگی‌ناپذیری را به عنوان ارکان مهم این الگو برشمرد.
 
وی با تأکید بر ولایتمداری عملی شهید رئیسی گفت: بعضی‌ها فقط حرف از ولایت می‌زنند، اما شهید رئیسی ولایتمداری را در عمل نشان می‌داد. ایشان نه تنها در کلام، بلکه در عمل نیز به فرمایشات مقام معظم رهبری لبیک می‌گفتند و خود را در ذیل ولایت تعریف می‌کردند و تمام تلاششان اجرایی کردن منویات ایشان بود. شهید رئیسی خود را در عرض ولایت نمی‌دید، بلکه خود را جزئی از شبکه ولایت می‌دانست و به همین دلیل خداوند به ایشان توفیق خدمت فراوانی داد. عملکرد و اتصال دولت شهید رئیسی به ولایت معادل هشت سال و حتی بیشتر بود.
 
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، اخلاص و رضایت الهی را رمز توفیق شهید رئیسی دانست و افزود: شهید رئیسی با تمام وجود و با اخلاص به مردم خدمت می‌کرد و رضایت خدا برایش مهمترین هدف بود، نه رضایت مردم یا کسب رأی. او رضایت مردم را در ذیل رضایت الهی می‌دید و همین اخلاص، مایه برکت در کارهایش بود.
 
استاد خسروپناه در ادامه به اخلاق‌مداری شهید رئیسی به عنوان یک الگوی عملی اشاره کرد و گفت: حسن خلق، ادب، متانت، صبر، مقاومت، حق‌گرایی و احترام به کرامت انسانی از ویژگی‌های بارز اخلاقی ایشان بود. ایشان حتی نسبت به کسانی که به او دروغ و تهمت می‌زدند یا اهانت می کردند، با متانت، حوصله و صبر رفتار می‌کرد و اهل جنجال و مقابله به مثل نبود. وی با بیان خاطره‌ای از تأثیر حسن خلق پیامبر اکرم (ص) بر دانشمندان بودایی، این ویژگی را برای یک مدیر و حاکم بسیار مهم و ضروری دانست و گفت: این حسن خلق نیازمند خودسازی است.
 
وی به روحیه جهادی و خستگی‌ناپذیری شهید رئیسی به عنوان آخرین اصل از اصول دهگانه اشاره کرد و گفت: شهید رئیسی اهل خلوت با خدا و خودسازی بود و همین امر، روحیه جهادی و خستگی‌ناپذیری را در ایشان تقویت می‌کرد و باعث می شد با تمام وجود و بدون وقفه به مردم خدمت کند. 
 
استاد خسروپناه با اشاره به اهمیت حکمرانی خویشتن افزود: اگر کسی نتواند بر نفس خود مسلط شود و بر آن حکمرانی کند، نمی تواند جامعه را به خوبی اداره کند. شهید رئیسی به خوبی از نفس خود حکمرانی می کرد و به همین دلیل، محبوب قلوب مردم شد. وی گفت: مردم عاشق حسن خلق و حکمرانی بر خویشتنِ شهید رئیسی بودند و به همین دلیل است که هنوز هم به زیارت مزار ایشان می روند و اشک می ریزند و یادش را گرامی می دارند.
 
شهید رئیسی اهل مدارا بود، نه مداهنه
 
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه به ویژگی‌های دیگری از الگوی مدیریتی شهید رئیسی اشاره کرد و گفت: شهید رئیسی اهل مدارا بود، اما اهل مداهنه نبود. ایشان در عین حسن خلق و مدارا، در برابر ناراستی ها و کم کاری ها، قاطعانه موضع می گرفت و اهل گذشت از حق نبود.
 
وی افزود: شهید رئیسی روحیه جهادی و خستگی‌ناپذیری داشت و با پشتکار فراوان اهداف خود را دنبال می‌کرد. تیم همراه ایشان به سختی می توانستند با این روحیه جهادی همراه شوند. ایشان حتی در سفرها و در هواپیما و ماشین نیز از وقت خود برای استراحت استفاده نمی‌کرد و به کار و خدمت به مردم می پرداخت.
 
استاد خسروپناه عدالت گرایی را از دیگر ویژگی های شهید رئیسی برشمرد و گفت: ایشان در عدالت گرایی، سه شاخص مهم داشتند که شامل توجه به استعدادها و شایستگی ها، قانون مداری و مبارزه با فساد بود. ایشان در دوران مسئولیت خود، با جدیت با فساد مبارزه کردند و در این راه، با هیچ کس مماشات نکردند. وی افزود: این بی انصافی است که برخی سعی می کنند تمام خدمات و زحمات دولت شهید رئیسی را نادیده بگیرند.
 
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه به توجه شهید رئیسی به اقتصاد و معیشت مردم اشاره کرد و گفت: ایشان با رویکردی فرهنگی به مسائل اقتصادی توجه داشت و برای کاهش تورم، افزایش اشتغال و افزایش قدرت خرید مردم تلاش می‌کرد.
 
وی به توجه شهید رئیسی به علم و فناوری اشاره کرد و گفت: ایشان به علم و فناوری اهمیت زیادی می‌دادند و معتقد بودند که باید با استفاده از علم و فناوری روز، مشکلات کشور را حل کرد. وی افزود: شهید رئیسی در شورای عالی انقلاب فرهنگی، دستور تدوین اسناد مهمی مانند سند هوش مصنوعی و سند فناوری کوانتومی را صادر کردند که در دولت سیزدهم و چهاردهم نیز دنبال شد.
 
رمز موفقیت دولت شهید رئیسی، تیم جهادی و خستگی‌ناپذیر بود
 
استاد خسروپناه رمز موفقیت دولت سیزدهم را تیم جهادی، خستگی‌ناپذیر و باورمند آن دانست و گفت: شهید رئیسی پس از کشف مسئله، با کمک نخبگان، هدف‌گذاری می‌کرد و با استفاده از علم و فناوری و با پیگیری مستمر، برای رسیدن به اهداف تلاش می‌کرد. ایشان حتی در روزهای تعطیل نیز پیگیر حل مسائل بودند و به طور مستمر از مسئولین گزارش کار می خواستند.
 
وی با ذکر مثالی از پیگیری های شهید رئیسی برای جذب ۲۵۰ نفر از نخبگان برنده جایزه رازی، گفت: ایشان با پشتکار و پیگیری فراوان، مشکلات را یکی پس از دیگری حل می‌کردند.
 
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به دانش و فقاهت شهید رئیسی گفت: ایشان فقیه و حقوقدان برجسته ای بودند و با وجود مشغله فراوان در امور اجرایی، از مطالعه و تحصیل غافل نبودند. شهید رئیسی شاگرد بزرگانی چون آیت الله قدوسی، آیت الله مصباح و شهید بهشتی بودند و از ایشان کسب فیض کرده بودند.
 
وی در جمع بندی ده اصل حکمرانی شهید رئیسی که پیشتر به آنها اشاره کرده بود، گفت: تمام این اصول در حوزه سلامت نیز ظهور و بروز داشت و منجر به اقدامات موثری مانند محرومیت زدایی در حوزه سلامت، ارزان کردن درمان، مهار کرونا، بیمه رایگان ۵ دهک پایین درآمدی، بیمه درمان ناباروری، حمایت از بیماران خاص، توجه به سلامت خانواده، ساخت بیمارستان و افزایش تخت های بیمارستانی و غیره شد.
 
استاد خسروپناه با تاکید بر نقش تیم همراه در موفقیت شهید رئیسی گفت: اگر بهترین رئیس جمهور هم ویژگی های خوبی داشته باشد، اما تیم همراه او باورمند، پر تلاش و جهادگر نباشد، موفق نخواهد شد. تیم شهید رئیسی، تیمی متشکل از افراد متخصص، متعهد و خستگی ناپذیر بود که با تمام وجود برای خدمت به مردم تلاش می‌کردند.
 
وی همچنین از حاضران خواست تا ستاد سلامت شورای عالی انقلاب فرهنگی را در انجام وظایف خود یاری کنند.
 

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7