رئیس جهاد دانشگاهی در آیین رونمایی از کتابهای دکتر حسین بهاروند با عنوان «سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی» گفت: عامل موفقیت این کتابها، تفکر جاری در آن است، تفکر اینکه سلولهای بنیادی تنها یک علم نیست، بلکه فرهنگ توانستن است.
آیین رونمایی از کتابهای پروفسور حسین بهاروند رییس پژوهشکده زیستشناسی و فناوری سلولهای بنیادی پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی و همکارانش با عنوان «سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی» با حضور دکتر حسن مسلمی نائینی رئیس جهاد دانشگاهی، دکتر امیرعلی حمیدیه رئیس مرکز تحقیقات سلول و ژن درمانی کودکان، دکتر محمدرضا مخبر دزفولی رئیس فرهنگستان علوم و دکتر عبدالحسین شاهوردی رئیس پژوهشگاه رویان در فرهنگستان علوم برگزار شد.
دکتر حسن مسلمی نائینی، رئیس جهاد دانشگاهی در این مراسم با بیان اینکه به دلیل اقدامات ددمنشانه و تجاوزگرانه رژیم غاصب و کودککش صهیونست که با نقض قوانین بینالمللی، مراکز غیر نظامی، بیمارستانها و دانشگاهها و مدارس را بمباران کرده و باعث به شهادت رسیدن مردم به ویژه کودکان و زنان بی دفاع شده است، در شرایط سختی قرار داریم، گفت: ضمن تسلیت و گرامیداشت یاد و خاطره شهدای فلسطین، این پیروزیها را به آزادی خواهان و مسلمانان جهان که باعث شکست سنگین و غیرقابل جبران اسرائیل شده است، تبریک میگوییم.
وی با اشاره به این که در هفته کتاب و کتاب خوانی قرار داریم، گفت: تأثیر کتاب در صدور اندیشه و فکر، انکارناپذیر است، به همین دلیل از همان سالهای ابتدایی شکل گیری جهاد دانشگاهی، اهتمام به انتشار کتب جدید که بازتاب فکر و اندیشه محققان جهادی باشد، از نظر مسؤولان این نهاد مغفول نماند.
رئیس جهاد دانشگاهی ادامه داد: در ابتدای راه به دلیل شرایط جامعه بیشتر کتابها با چاپ آفست بودند، اما با همت جهادگران و محققان خوشحالیم که اعلام کنیم امروز در جایگاهی قرار گرفتهایم که کتب منتشر شده در جهاد دانشگاهی ماحصل تحقیق و پژوهش جهادگران ساعی و محققان کشورمان است که با همت شبانهروزی خود کتب ارزشمند و حتی مرجعی را تالیف کردهاند.
دکتر مسلمی نائینی ادامه داد: در سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی شمار زیادی کتب مؤلف به چشم میخورد که هر یک باعث مباهت و محصول تجربه ها و آموختههایی بوده که در طی سالها کسب شده است.
وی با بیان اینکه این تجربیات، تفکرات، دانشها و مهارتها به مدد نگارش این کتابها حفظ و منتقل میشود، گفت: در این بین انتشار کتب تخصصی در یک موضوع خاص و بهویژه در رشتههای نوظهور از اهمیت بالایی برخوردار است، چرا که اولا علم روز دنیا است و ثانیا جامعه دانشگاهی و دانشمندان کشور تشنه آن هستند. نسل آینده و دانشپژوه برای کسب تخصص و مهارت و مرتفع کردن نیاز کشور به این علوم، نیازمند یادگیری این دانش است که انتشار کتاب یکی از ابتداییترین ابزار آموزش و انتقال این دانش و تجربه به شمار میرود.
دکتر مسلمی نائینی با اشاره به اینکه با تاسیس رشتههای جدید با موضوع سلولهای بنیادی و نیاز به منابع مرجع برای این رشتهها، دکتر حسین بهاروند و همکارانشان با تلاش و همتی والا نگارش مجموعه کتابهای «سلولهای بنیادی برای همه» را از سالیان گذشته آغاز کردند، ادامه داد: این کتابها نتیجه زحمات و تحقیقاتشان در پژوهشکده زیستشناسی و سلولهای بنیادی پژوهشگاه رویان است. اولین سری این کتابها شامل ۴ جلد در سال ۱۳۹۸ رونمایی شد و مورد استقبال وسیع دانشجویان و دانشآموزان بهویژه دانشآموزان المپیادی مشتاق علم قرار گرفت.
رئیس جهاد دانشگاهی تصریح کرد: از ویژگی منحصر به فرد این کتابها بهروز بودن علوم و مطالب مطرح شده، طراحی منحصر به فرد بودن تصاویر مرتبط توسط نویسندگان و همچنین کامل و جامع بودن آنها است. اما مهمتر از همه اینها، عامل موفقیت این کتابها را میتوان تفکری که در این کتابها جاری است، عنوان کرد؛ تفکر اینکه سلولهای بنیادی ما تنها یک علم نیست، یک فرهنگ است؛ فرهنگ توانستن. فرهنگی که از سال ۱۳۸۱ با تولید اولین سلول بنیادی رویانی (جنینی) موشی در پژوهشگاه رویان و با تلاشهای خستگیناپذیر دکتر بهاروند آغاز شد و در سالیان بعد با تولید سلولهای بنیادی پرتوان القایی ادامه پیدا کرد و با نگاه بین رشتهای به موضوع سلولهای بنیادی این روند همچنان با موفقیتهای بزرگتر و بیشتر در جریان است.
وی افزود: جا دارد یادی کنیم از دکتر سعید کاظمی آشتیانی بنیانگذار پژوهشگاه رویان و علوم ناباروری و سلول بنیادی که امروز جای ایشان خالی است تا ثمره نهال به میوه نشسته خود را ببیند.
دکتر مسلمی نائینی با بیان اینکه تلاشهای دکتر بهاروند برای نگارش این مجموعه کتابها با این هدف که با افزایش دانش عمومی و بالا بردن معدل دانش جامعه، گلهای بیشتری در آینده شکوفا میشود و افراد بیشتری از سایر علوم نظیر مهندسی و حتی علوم فیزیک، ریاضی، شیمی و ... وارد این علم خواهند شد، قابل تحسین و تقدیر است، گفت: ضمن تبریک به ایشان جهت منتشر شدن ۹ جلد دیگر از این مجموعه، امیدواریم باقی کتابها نیز به زودی منتشر شود.